Bildirim
LCD TV BACKLİGHT BLEDİNG PROBLEMİ
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Bunuda ilk defa duyuyorum sanırım biri fena sallamış
_____________________________ ASUS ROG Swift PG279q 27" IPS Monitor - ASUS Maximus Hero VIII Z170 - Intel i7 6700K 4.0GHz CPU - 16GB DDR4 3200MHz Corsair Dominator - EVGA 8GB GeForce GTX 1070 SC GPU - 256GB SanDisk SSD - CREATIVE Sound Blaster ZX Ses Karti --- PEUGEOT 308 1.2 130hp EAT6 Allure - Premium Pack Tekno Gri (2015) -
Lcd paneller teknolojileri gereği backlight bleeding e maruz kalır. 40 saat değil 40000 saat bile açık kalsa düzelmez
_____________________________ -
Uydu yada DVD seyredecek LCD severleri bekleyen 2 büyük sorun var. Geriden ışık sızması(backlight bleeding), tepki süresinin fazlalığı. Genelde bunlar elektronik eşya şansı gibi nitelense de bilerek girilen bir seçimdir.
Işık sızması seyir zevkini sıkıntıya dönüştürebilir. özellikle karanlık sahnelerde rahatsız edici bir hal alır. Dinamik kontrastın yüksekliği bunu biraz önlemektedir. Bazılarımız ise önemsemeyiz.
Tepki süresi ise aksiyon sahnelerde ve spor karşılaşmalarında ghosting olayını yaratır. Büyük firmalar bunu çözmek için onlarca teknik denese de, tepki süresi 3 ms'ye düşmedikçe plasmada alınan keyfi vermez. Şu aralar çok gelişmiş olanları deneniyor. Örneğin Philips 32PF9731 LCD tepki süresi 3 ms. Tepki süresi 5 ms olan Sharp modelleri de keyif veriyor.
Işık sızması, 40 saat çalışmayla kendiliğinden geçen bir şey değildir. Doğuştan özür gibi düşünebilirsiniz, geçmez. Aynı seriden alan bazılarında olmayabilir. Eğer LCD garantisi geçmediyse, Firma ile temasa geçin yardımcı olacaklardır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sserin -- 12 Mayıs 2007; 1:53:21 >_____________________________ 1: Samsung 46B650, Digiturk HD, Teledünya HD, Sony STR-DB 940 QS A/V Receiver, LG Bluray 550, Samsung HD860, Sony CDP-308ESD, Front JBL LX-55, Center Pio S-CR39, Sur.Wharfedale WH20, Sub Pioneer SW-110S.
2: Samsung 50Q92, Sony STR-DB925 QS Receiver, Samsung HD870, Atlanta HD, Front Technics SB-A33, Sub-Center-Rear JBL TLX 125 + Rear Sony SS-E 317V
-
quote:
Orjinalden alıntı: sserin
Büyük firmalar bunu çözmek için onlarca teknik denese de, tepki süresi 3 ms'ye düşmedikçe plasmada alınan keyfi vermez. Şu aralar çok gelişmiş olanları deneniyor. Örneğin Philips 32PF9731 LCD tepki süresi 3 ms. Tepki süresi 5 ms olan Sharp modelleri de keyif veriyor.
Philips 9831'i yakından inceledim, 3 MS tepki süresine sahip Clear Lcd teknolojisi ile 8 MS'lik panellerden farkı yarattığı ortada.
Fakat bana sorarsanız yine de yeterli değil; yatay akan görüntülerde netlik yine kayboluyor.
Size ilginç birşey söyleyeyim.
Sinemada film izlerken, yatay akan görüntülere dikkat edin, görüntü kesik kesik akıyor; sanıyorum bu birçok kişinin dikkatini çekmemiştir.
Ben de 8-9 aydır 37" Lcd Tv kullanıyorum. En başlarda dikkatimi çekiyordu yatay görüntülerdeki netlik kaybı.
Artık gözüm alıştı herhalde farketmiyorum bile; belki de beynim artık ket vuruyor, keyfim bölünmesin diye
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 12 Mayıs 2007; 17:29:53 >_____________________________
-
AH BACKLİGHT BLEDİNG PROBLEMİ AH ÖMRÜMÜ YEDİN BACKLİGHT GÖZÜN KÖROLMASIN EMİ _____________________________ GÖNÜLLER SULTANI HZ MUHAMMED (S.A.V)
EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR -
kim dedi yaw onu _____________________________
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler