Şimdi Ara

LCD secimi inca mi samsung mu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
2.708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

1) insanlar bir sürü para verip aldıkları malı kolay kolay kötülemezler.
    2) bu işlerden iyi anlayan, monitörlerin görüntü kalitesini ayırt edebilen biri zaten gidip inca almaz.
    3) kullandığı panel bile belli değil, fiyatlarına ve firmanın sınıfına bakarsak muhtemelen piyasadaki en ucuz ve kalitesiz panel üreticisini kullanıyorlardır, daha ne gibi mantıklı bir açıklama yapabilirim?
    4) lcd konusunda sandığın gibi samsung un sadece adı yoktur, piyasadaki en kaliteli tn panelleri üretirler, sony lcd tv lerden tut, en çok tavsiye edilen hp monitörlere kadar hepsinin panel üreticisi samsung'tur...

sırf ucuz diye
    araştırma bile yapmadan her lcd monitör tavsiyesi konusunun altına inca yazılıyor, inca nedir allah aşkına? bu firmayı önceden bilmesek, yeni bir firma olsa neyse...

kendiniz tabii ki alabilirsiniz ama piyasadaki en ucuz ve en kalitesiz ürünleri tavsiye edip, överek insanları yanlış yönlendirmeniz iyi bir şey değil...

Arkadaş açıklamış bencede samsung bilmediğin marka deneyerek heyecan aramaya gerek yok

• tamam samsung kaşarlanmış bir firma ama bu soruya inat bende gittim aldım incayı . herkesi cebi cüzdanı birdeğilki

söyleyin o samsunga fiyatları indirsin o zaman başka markaya yönelmeyelim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bekotechno -- 15 Ağustos 2008; 2:17:02 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: bekotechno

tamam samsung kaşarlanmış bir firma ama bu soruya inat bende gittim aldım incayı . herkesi cebi cüzdanı birdeğilki

hayirli olsunda keske monitor icin yorumda yapsan :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: sadtneverdie

quote:

tamam samsung kaşarlanmış bir firma ama bu soruya inat bende gittim aldım incayı . herkesi cebi cüzdanı birdeğilki

işte cevap

INCA IL-820-DVI 20.1" 2ms MULTIMEDYA WIDE SCREEN LCD MONİTÖR

MÜKEMMEL GÖRÜNTÜ , CANLI RENKLER , YÜKSEK TEKNOLOJİ

# Dikkat çeken görüntü performansı 2 MS tepkime süresi sayesinde görüntüyü ekranınızda çok daha net ve düzgün bir şekilde görebiliyorsunuz. Yüksek görüntü kalitesiyle, 1680x1050 çözünürlük oranı ile tüm renkleri gerçeği kadar canlı. Muhteşem bir tasarıma ve estetik görünüm. LCD Monitörün Türkçe Menüsü sayesinde kontrast, parlaklık, ses ayarları kolay ve rahatlıkla ayarlanabiliniyor. Son teknoloji lcd monitörlerin otomatik ayar tuşu da unutulmayan lcd panelde tüm görüntü ayarları yaptıgımız menüde Türkçe olması büyük kolaylık sağlıyor.

Teknik Özellikler
    # MODEL: INCA IL-820-DVI
    # LCD TİPİ: 20.1” Geniş Ekran LCD Monitör
    # GÖRÜŞ AÇIŞI: Yatay 160° x Dikey 160°
    # ÇÖZÜNÜRLÜK: 1680x1050 75Hz ile
    # TEPKİME SÜRESİ: 2 ms
    # PARLAKLIK: 300 cd /m2
    # KONTRAST: 1000:1
    # NOKTA ARALIGI: 0.258 mm
    # VIDEO BAĞLANTISI : Analog (VGA) , DVI-D, PC Audio in
    # RENK: 16,7 Milyon
    # SES: Dahili Multimedya Stereo Hoparlör
    # ENERJİ TASARRUFU: EPA “Energy Star “ ve VESA DPMS Uyumlu
    # RENK AYARI: Otomatik (Görüntü kaynağına bağlandığında W&B referans voltajını otomatik ayarlar.)
    # UYUMLULUK: Windows9X&ME&NT&2000&XP&Vista ve VESADDC 1/2B uyumlu, Tak&Kullan

• quote:

quote:

quote:

işte cevap

dalga gececek baska birini bul adam gibi rica ettim verdiign cevaba bak
  • quote:

quote:

quote:

quote:

işte cevap

dalga gececek baska birini bul adam gibi rica ettim verdiign cevaba bak

yanlış bir cevap verdiğimi sanmıyorum sanırım sen çok alıngansın .. monitoru özelliklerine göre seçtim 2 ms 20 inç +speaker+hem analog hemde dvı girişili 1680x1050 çöznürlük diye seçtim fiyatıda uygun geldi. aynı şekilde samsung almak isteseydim daha ağır gelirdi rakam olarak herkes bütçesine göre.. ve şunu unutmayın hengi LCD yi alırsanız alın hepside çin malı samsungta sony de lg- inca farkı fiyatı rekabete göre değişir..

dalgada geçmedim..

• samsung phıllıps sony lg karışık
  • quote:

yanlış bir cevap verdiğimi sanmıyorum sanırım sen çok alıngansın .. monitoru özelliklerine göre seçtim 2 ms 20 inç +speaker+hem analog hemde dvı girişili 1680x1050 çöznürlük diye seçtim fiyatıda uygun geldi. aynı şekilde samsung almak isteseydim daha ağır gelirdi rakam olarak herkes bütçesine göre.. ve şunu unutmayın hengi LCD yi alırsanız alın hepside çin malı samsungta sony de lg- inca farkı fiyatı rekabete göre değişir..

dalgada geçmedim..

farkı fiyatı falan değil... arada bariz bir kalite farkı da var. ayrıca çinde üretilen malların da hepsi bir değil... sony ile inca'yı aynı cümle içinde bile kullanamazsın.

dediğim gibi kendiniz alacaksanız tabii ki alın ama bilgi sahibi olmadığınız konularda insanları yanlış yönlendirmeyin...

• ben kimseye git inca al demiyorum açılan konuya cevap yazdık. paranız neye yeterse onu alın kardeşim şimdi ben -sen diğeri bir marka söyler gider onu alırsın bir sorun çıkınca şu forumdaki falanca nickli kişiler övmüştü lcdler kötü çıktı deyip bize küfür edersin. o yüzden elektronik cihaz sadece şansa yöneliktir ne kadar iyi kullanırsanız kullanın kimi cihaz 3 ay gider kimisi 3 yıl kimiside 10 yıl - bu belli olmaz çünkü hangi cihazın ne zaman arızalanacağı belli olmaz..

pek i ben bunlarıda neye dayanarak yazıyorum benim eski mesleğim elekronik cihaz tamiri-tv-video-müzik seti gibi cihazların tamirini yapan bir tamirciydim.
    cihazların bozulması tarihi ve ömürü belli değildir.çin malı cihazlarda kendi arasında kalite sınıfı vardır.bunu eklemeyi unutmuşum
    buradan örnek vererek hangi cihaz alırsanız alın sorumluluk sizde kalsın kimseye forumdan birşey sormayın. ben sordum pişman oldum geçen sene çok övülen bir ürünü bu sene yereden yere vuranlar var..

şu yorumada antipatik yazmayın artık.

forum demek paylaşım demektir. tartışma bozuşma yeri değil ama bu sadece burada değil tüm forumlarda böyle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bekotechno -- 15 Ağustos 2008; 19:28:57 >

• kullanım ömürleriyle ilgili bir şey demedik ki? bizim derdimiz ömür değil, aradaki bariz "kalite farkından" bahsediyorduk. kullanım ömrü ile ilgili bir şey söylemedim ama söyleyecek olsam yine inca'yı önermezdim herhalde...

sonuçta hepsi çin'de yapılıyor hepsi aynıdır mantığınıza katılmam mümkün değil... ben bunu anlatmak istedim. bunu söylerseniz sanki iki ürün de aynıymış gibi insanları yanlış yönlendirmiş olursunuz. çinde üretim yaptırıyor diye elektronik devi sony ile inca'yı bir tutmuşsunuz nerdeyse...

siz piyasadaki en ucuz ürünü ucuz olduğu için övüyor ve tavsiye ediyorsunuz, biz de bu ürünlerin piyasadaki en kalitesiz ürünlerden biri olduğunu ekliyor, insanları uyarıyoruz. bunda alınacak veya antipatik bulunacak bir şey yok...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 16 Ağustos 2008; 11:22:20 >
  • Baştan sona kadar konuyu okuyup bir şeyler yazamadan kapatıyorum pencereyi. Monitör almaya niyetlendik doğru düzgün deneyimlerini paylaşan yok.

Samsung ile incayı yanyana, bir arada görmediyseniz ve ya ikisini de kullanmadıysanız, birini diğerine önermeniz tuhaf. Samsungun kalitesi belli belli neye göre belli? Monitörde ölü piksel varsa ne sizde keyif kalır ne de ikinci elde doğru düzgün alıcı çıkar. Paneli belirsiz Inca monitörlerine ölü piksel garantisi veriyor, ama paneli belirli olan o garantiyi veremiyor bu da ayrı bir ilginç nokta. Ben de Samsung istiyorum lakin Samsungun ölü piksel garanti anlayışını son derece rahatsız edici.

http://wiki.pclabs.gen.tr/index.php?title=Samsung_LCD_Monit%C3%B6rler_%C4%B0%C3%A7in_Piksel_Politikas%C4%B1

22" monitör alacaksın, rastgele 5 aydınlık piksel çıkacak ve monitör elinizde patlayacak. Tabi illa 5 tane çıkacak diye bir kaide yok ama çıkmayacak diye bir garanti de yok.

Incayı cazip kılan ölü piksel garantisi. Fiyat çok hesaplı değil, zira 40, 50 dolar fazlasına da Samsung alınabiliyor. Arada derin uçurumlar yok.

Deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nevi şahsına münhasır -- 18 Ağustos 2008; 4:31:05 >

• @Enchanter ben inca 22 inç dvili modeli aldım. Üründe hiç ölü piksel çıkmadı. Bu ürün Byte dergisinden tut, bir çok yerli dergiden ödül almış. Editörün seçiminden fiyat performansa kadar. Hepsi mi yanılıyor, yada yanıltıyor ?
    Bu ürün inca'nın kendi üretimi değil, başka konularda da bu geçti. Üreticisi RTC gibi bir markaydı sanırım. Tam olarak hatırlayamıyorum. Ama üründe sıfır ölü piksel garantisi ve 2 yıl garanti var. Bu yüzden kafaya takacak herhangi bir sorun yok...

Panelin aydınlatması bana çok yeterli geldi. Hatta geldiğindeki standart ayarlarda kullanamadım, 80 de olan parlaklığı 25 e düşürdüm. Renk konusunda bir sorun yok. Gayet güzel.
    Gidip bir teknomarkette lcd lere bakayım, öyle seçeyim diyenler yanılır, hep yanılacaklar. Çünkü analog olarak bir görüntüyü 20-25 lcd ye bölüyorlar ve bir de alıp kötü bir dvix klip koyuyorlar. Sonuçta çaur deryasında ne kalite bekleyebilirsiniz. Ancak kullanan bir yakınınız varsa gidip bire bir kontrol etmeniz en mantıklısı...

Monitörün malzemesi bana göre kaliteli. Adi bir plastik kullanılmamış. Yüksek kalite değil ama şöyle söyleyeyim, vestel'in ucuz televizyonları var watson marka. Bizde ondan bir tane var, plastikleri hemen hemen aynı. Bazı arkadaşlar panel çok ısınıyor demişlerdi, ilk geldiğinde ön kısmındaki koruma asetatını çıkartmassanız çok ısınıyor gerçekten Çıkardığınızda bir problem yok

Ayak yapısı biraz daha iyi olabilirdi tabii ki. İlk geldiğinde monitör biraz yere bakıyor ve yukarı kaldırmanız gerek. Arka kısımdan destek vererek biraz zorlamanız gerekli yoksa ilk harekette çok kasıyor. Sonrasında daha rahat ayarlanabiliyor ama sürekli bu ayarı yapacağınızı sanmıyorum. Bir kez ayarlamak yeterlidir çoğu zaman. Ayrıca ürün VESA uyumlu.

Samsung tabii ki marka olarak inca'nın yanında ağır basıyor. Ben açıkça 3-4 aydır 2232bw modelini almayı düşünüyordum. Fiyatı 500 liradan 450 liraya kadar düştü. Ancak Inca'yı hepsiburadadan kampanyayla 310 liraya görünce samsungu çoktan unuttum ve hemen sipraiş verdim. Aradaki fark 140 lira. Ve samsungun 140 liralık farkı olduğunu düşünmüyorum. Allah'a şükür şu ana kadar da hiç bir sıkıntım, pişmanlığım olmadı. Sonuçta ben bu monitörü en az 5-8 yıl kullanırım diye düşünüyorum. Tabi elektronik malzeme bu belli olmaz ama ben çok memnunum.

Artık hangisini alırsanız alın, güle güle kullanmanızı temenni ediyorum. Sonuçta ciddi sayılabilecek bir miktar harcama yapacaksınız ve bu tamamen sizin insiyatifinizde olmalı. Ben sadece kendi düşüncelerimi yazdım. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Saygılar.

• arkadaşlar tabiki ınca nede olsa türkmalı....22' halter çalışması için çok mantıklı görünüyor.. on numar spora gitmeye gerek yok ıncayla çalışabilrsiniz.....
  • Samsung öneririm
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozan301

Samsung öneririm

samsung samsung da neye gore samsung olu pixel garantisi bile yok ozellik olarakta inca dan dusuk. tek soylediginiz panel kalitesi koca firma olu pixel garantisi veremiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadtneverdie -- 18 Ağustos 2008; 13:11:24 >
  • @shadowtr teşekkür ederim azizim.

5 senedir 17" flat crt kullanıyorum. Artık yüksek çözünürlük istiyorum ama lcd de dikkat edilmesi gereken çok fazla kriter var. Parlaklık, kontrast yenileme hızı, ghost, ekran altı ve üstünde oluşan beyazlık, ayak ayarları cart curt derken crt ye oranla çok ciddi araştırıp almak gerekiyor. Bir de verdiğimiz fiyat belli işte. En düşüğü 310 milyon. Alıp memnun kalmamak da var. Yakınlarımızda da kullanan yok ki bakıp fikir sahibi olsak? Ancak forumdan öğrenebiliyoruz ne nedir, ne değildir. Tekrar teşekkür ederim
  • arkadaslar inca monitor alma sevdam ulkemizde inca yetkili servisi bulunmadigini ogrenmemle sona ermistir. sikayetimvar.com da biraz arastirdim inca servisi bulabilen yok. ozellikle modemlerinden cok fazla sikayet var.
  • quote:

arkadaslar inca monitor alma sevdam ulkemizde inca yetkili servisi bulunmadigini ogrenmemle sona ermistir. sikayetimvar.com da biraz arastirdim inca servisi bulabilen yok. ozellikle modemlerinden cok fazla sikayet var.

Dünden beri de servisini düşünüyordum. Genelde profilo servis oluyor bu tür markalara. Büyük ihtimalle profilodur diye düşünürken mesajınızı grömemle herşey değişiverdi. Yanlız inca çok uzun süredir Türkiyede. Servisinin olmaması ilginç. Ya da vardı belki de şu anda yok. İyice bakmak gerekiyor. Vatana sorayım bugün.
  • aldigin yaniti paylasirsan sevinirim eger sevisi yoksa buyuk sacmalik ve inca monitorler alanlarin elinde patlar.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.