Şimdi Ara

LCD monitör temizliği nasıl olmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Laptoplaın LCD monitörleri nasıl temizlenmeli . Bu konuda teknik desteğe ihtiyacım var.

• ben de destek istiyorum pamuk gibi şeylerle mi sileceğiz? bir de klavye de nasıl temizlenir? makinayı yeni aldım zarar görsün istemiyorum
  • arkadaşlar bi set satılıyor,
    bi sprey var özel, yanında da hem fırçası hemde bezi olan bir alet,
    ben laptop için kullanıyorum kesinlikle tavsiye ederim,
    spreyi lcd monitör için kullanıyorsunuz (ben laptop'un kasasına da kullanıyordum) sıktıktan sonra beziyle siliyorsunuz,
    fırçası ise klavye temizliği için.
    laptop bölümünde resimlerini de vermiştim, bulabilirsem eklerim.

bu set yaklaşık 15ytl.
  • temizlenmemeli bence
  • quote:

Orjinalden alıntı: yirmidokuz

temizlenmemeli bence

Buna katılmıyorum.
    Kolonyağı ve sabun ile temizlenmemesi gerektiğini yazıyorlar. Ama basit bir çözüm önermiyorlar.
    Acaba ıslak mendil ile silinmesinin bir zararı olabilirmi.?
  • quote:

Orjinalden alıntı: nsolmaz

quote:

Orjinalden alıntı: yirmidokuz

temizlenmemeli bence

Buna katılmıyorum.
    Kolonyağı ve sabun ile temizlenmemesi gerektiğini yazıyorlar. Ama basit bir çözüm önermiyorlar.
    Acaba ıslak mendil ile silinmesinin bir zararı olabilirmi.?

Zararlı olacağını sanmam Çünkü içinde aşındırıcı veya mekanik bir şey içermiyor.

Islak mendiller çocuklarda kullanıldığı için üzerine alkolsuzdür diye yazı okumuştum.

teknolojı mağazaların da sprey ler var gayet te ii.
  • yumuşak kuru bir bezle, bastırmadan, tek yönde (yukardan aşağıya veya aşağıdan yukarıya doğru) silinmesi gerekir...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Forumda daha önce bu konu teartışılmış ve aşağıdaki bilgi verilmiş.
    terturk39 -> Cevap: TFT-LCD monitör kullananlar ve alacak olanlar.Aradığınız Her Şey Burda Sizin için (16 Eylül 2006; 21:37:11)

Normal temizlemek için temiz, yumuşak ve ince bir bez kullanınız. Kapsamlı bir temizlik için izopropil alkol kullanınız. Etil alkol, etanol, aseton, hekzan gibi çözücüler kullanmayınız.Hafifçe nemli bir bezle silmeniz gerekirse monitör kablolarını sökünüz. Monitör açık değilken ekran kuru bir bezle temizlenebilir. Fakat alkol, çözücü veya amonyak tabanlı sıvıları asla kullanmayınız.
  • tam resmini bulamadım, markasını da hatırlamıyorum ama ben bunu kullanıyordum, bi sorun olmadı yaklaşık 5-6 ay kullandım.
    ankara carrefour'da var.

o spreyin yanındaki aparatın bir tarafı fırça diğer tarafı ise bez.
  • quote:

Orjinalden alıntı: MAG

tam resmini bulamadım, markasını da hatırlamıyorum ama ben bunu kullanıyordum, bi sorun olmadı yaklaşık 5-6 ay kullandım.
    ankara carrefour'da var.

bundan bende kullanmiştim ep-data'dan almiştim cok da pahali degildi ama simdi orada satmiyorlar bu spreyden.. baska yerde de bulamadim.. nerede satılıyor bilen var mı?

• quote:

Orjinalden alıntı: DrynhwyL

quote:

Orjinalden alıntı: MAG

tam resmini bulamadım, markasını da hatırlamıyorum ama ben bunu kullanıyordum, bi sorun olmadı yaklaşık 5-6 ay kullandım.
    ankara carrefour'da var.

bundan bende kullanmiştim ep-data'dan almiştim cok da pahali degildi ama simdi orada satmiyorlar bu spreyden.. baska yerde de bulamadim.. nerede satılıyor bilen var mı?

yazdım ya mesajımda,
    sende ankaradaymışsın zaten.

•  LCD monitör temizliği nasıl olmalı?

bu ürünü lcd temizlemede kullanan varmı??
  • Bu teknolojik cihazları temizlemeside ayrı bir dert yawww...
  • statik eletrikle tozları çeken bi alet varya ben onla temizliyorum. hani reklamlarda köpek tozdan hapşuruyo sonra kadınla beraber kuyruklarını sallıyolar faln adını hatırlamıorm şimdi işte o alet.. tozları alıyor ama ekrana tükürdüyseniz veya parmakladıysanız o izleri çıkartmıyor maalesef... yani sadece toz için.. ayrıca klavyede de işe yarıyor tozlari tuş aralarını güzel temizliyor hemen çekiyor tozları...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onurabi -- 15 Ocak 2007; 12:58:33 >
  • Sprey ve süngerler var bunun için. Diğer türlü küçük küçük çizikler oluşabiliyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: goke

Bende bunu soracaktım. Bu ürün (PHILIPS KÖPÜK SPREY 390ICS) LCD monitör temizliğinde kullanılır mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: goke

hayır bu cam bölgeler için crt lerde ve tv lerde cam bölmelerde kullanabilirsin ama lcd de kullanma lcd ler için özel poposillere benseyen ıslak mendil gibi ama alkolsüz bezler var onlardan al 5 ytl gibi bişey
  • quote:

Orijinalden alıntı: nsolmaz

Laptoplaın LCD monitörleri nasıl temizlenmeli . Bu konuda teknik desteğe ihtiyacım var.

Artık LED ekranlar yada LCD ekranlar, TV, dizüstü bilgisayar, tabletler gibi elektronik aletler sürekli hayatımızda. Bu ekranlar sürekli tozlanmakta yada üzerlerinde parmak izi kalmakta ve çok rahatsız edici bir görüntü oluşmaktadır. Bu aletlerin en üstte gözüken tabakaları cam sanılmaktadır ancak bu tabakalar çizilmeye karşı hassas özel tabakalardır ve temizlik esnasında özellikle özen gösterilmelidir.
    SüpürgeMarket.com sitesinden tedarik edebileceğiniz ekran temizleyici solüsyon ve mikrofiber bez sayesinde hem ekrana zarar vermeden temizleyeceksiniz hem de antistatik özellik kazandırarak toz tutma oranını azaltacak ve daha temiz kalmasını sağlayacaksınız.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.