Şimdi Ara

LCD Monitör İnverter arızası YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
7.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elimde 2008 yılında alınmış bir Philips 190 g 19 inc monitör var. Geçen hafta kullanırken ekran karardı. Bir daha aydınlanmadı. Ekrana dikkatle baktığımda belli belirsiz bir görüntü oluştuğunu fark ettim. İnternet ten araştırdığımda inverter arızası olduğunu öğrendim. Monitörün İnverterini söktüm. yenisini alıyım takayım dedim Türkiye'de hiç bir sitede satıldığını görmedim. Sorum şu; İverterin resimlerini koyuyorum muadil iş görecek bir inverter tavsiyesi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lcatal -- 1 Ağustos 2012; 17:44:50 >

• Bundaki sorun üzerindeki kondansatörler şişmiş.Resimde bariz bir şekilde görülüyor. O kondansatörlerin aynı özellikte olanlarından alın ve eskilerini söküp + - dikkat ederek yeni aldığınızı yerine lehimleyin. Sorun düzelecektir.
  • cevap için teşekkürler seyyah-1 arkadaşım.
  • Eski kapasitörleri söküp yerine yenilerini taktım ama düzelmedi. Sonra trafoların altlarında kararma olduğunu üzerinde kahverengi bir sıvı sızdığını farkettim. Galiba sorun trafolarda. Yani inverter ölmüş. Bu invertörün muadilini bilen varsa lütfen yardımcı olsun. Üniversal invertörlerin girişleri 6 pinli bunun ki 8 pinli. birde voltaj değerlerini bilmiyorum. Cevaplayacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler...

• acaba sorunu çözebildiniz mi?
  • aynı sorun bendede var sorunun çözümünü bilen var mı?
  • up güncel
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: lcatal

Eski kapasitörleri söküp yerine yenilerini taktım ama düzelmedi. Sonra trafoların altlarında kararma olduğunu üzerinde kahverengi bir sıvı sızdığını farkettim. Galiba sorun trafolarda. Yani inverter ölmüş. Bu invertörün muadilini bilen varsa lütfen yardımcı olsun. Üniversal invertörlerin girişleri 6 pinli bunun ki 8 pinli. birde voltaj değerlerini bilmiyorum. Cevaplayacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler...

/>

/>

Kondansdatörün faradına dikkat ettinizmi ? Faradının aynı olması gerekiyor 220uf vs.

• DarkGuardian-53 kullanıcısına yanıt
    İstanbul Kadıköyde elektronikçilere götürdüm. Adam 10dk bir yerine lehim yaptı 30tl aldı. Kendi imkanlarımla çözemedim. Cevap biraz geç oldu ama..
  • Bak ne tesadüf bnde 2008 de 19 inc Philips monitor almistim bnmde gecen hfta aynen invertor yandi.arkasindaki fisi 20-25defa takip cikartiyordum her defasinda ondn sonra ekran geliyordu.en son sikildim tak cikardan tamircide simdi...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 19 inç philips monitörde bende de aynı arıza olmuştu. monitöre gelen görüntüyü ancak çok dikkatli bakınca görmek mümkün oluyordu. Çok karanlık bir görüntü vardı. besleme kartında arka tarafta 5.1v zener diyotu değiştirince sorun ortadan kalkmıştı...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.