Şimdi Ara

Lazlari gorelim (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
129
Cevap
1
Favori
2.753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lazı da karadenizliyi de sevmem.bilmişlik paçalarından akıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• moddattişe
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vavien_

Lazı da karadenizliyi de sevmem.bilmişlik paçalarından akıyor.

Sen git kurdu sev kardesim

• quote:

Orijinalden alıntı: Jose Mari

quote:

Orijinalden alıntı: Tadeon

Laz ile Karadeniz insanının ne farkı var, hep merak ederim bunu.

Lazlar lazca bilirler , karadenizliler sive yapar sadece. Lazlar belli basli yerlerdedir , mesela ben Rize/Pazarliyim yani lazim. Lazlarin oldugu bolgeler buralar;

Artvin’in Hopa (Xopa), Arhavi (Arkabi), Borçka (Borçxa) ilçeleri ve Rize’nin Fındıklı (Viǯe), Ardeşen (Artaşeni), Pazar (Atina), Çamlıhemşin (Vija)

Dostum şu anda çok az Laz Lazca biliyor sanırım.
  • rizelileri ve trabzonluları sevmem,
  • Maçka'lıyım laz mıyım değil miyim bilmiyorum. Babamda bilmiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ülkedeki hainler belli ,ülke Türklerin ama ekmek yediği kaba pislemeyenler her zaman kardeşimiz kürt-ermeni bunların soyunda sıkıntı var

• Artvin, Rize'nin ardeşen gibi bazı yerleri Laz
    Rize - Çayeli laz değil Lazca falan da bilmeyiz biz
    "Uyy" ile başlayıp "Daa" ile biten sevimsiz şive taklitleri yapmayın
     Lazlari gorelim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goliva -- 21 Ekim 2014; 9:43:34 >
  • Bu konu da size en çok ben yardımcı olabilirim .

Laz değilim Allaha çok şükür.

Devlete geçmek istedim.Haritayı elime aldım.Türkiyede tek fay hattı olmayan .Malum her yer beton EN ÇOK AĞAÇ olan denizi olan havası temiz sessiz sakinr bir yer arıyordum.Bu bütün özellikleri barındıran bana uygun tek yer malum çömez memur puan düşük ARHAVİ diye bir yer çıktı.Yazdım ve atandım çok merak ederek .

Gittim gördüm her yer orman her yer doğal her yer çaylık her yer yayla

fakat ::nufus olmadığı için hayat pahalı ve geri kalmışlık çok fazla
    ve yerel halıkı %99 olan tek yermiş yani LAZLAR devlet kurabilseydi Arhavi başkentleri olacaktı.LAZ kadını anıtı var gürcüstanda hatta rusyadan lazlar geliyor o anıtı görmeye.

gelellim lazlara

Arkadaşlar Lazlar sadece Rize ve Artvin'nin baı ilçelerinde konumlanmış.Ardeşen pazar fndıklı arhavi hopa bu 5 ilçe lazlar çok hakim.Diğerlerinde azdır ve yaşayamazlar.
    Lazlar öyle geleyrum gideyrum uyyyyyyyyy daaaaaaa gibi bir şey değil.
    Kendilerine ait alfabeler var.Öyle başkalarının ki gibi farsça arapça türkçe çakması bir dil değil
    fAKAT HER AZINLIK GİBİ inanılmaz bir adam kayırmaları var.Artvinli bir adamın arhaviye gidip barınması mümkün değil içlerine almıyorlar.Onlar için kendi

ilçesi veya köyü dışında herkes yabancıdır.
    Hopalı birine hopa dışından evlenmesi çok zordur.

Lazlar bu karadeniz muhabbetini çok yakından takip ediyor.Ve karadenizliler asabidir imajını çok kullanıyorlar.
    Alışveriş yaparken bile yabancı oldugun zaten beli oluyor lazlar yüzüne bile bakmazlar

Kısaca çokda umduğum gibi bulamadığım ARHAVİyi lazlardan dolayı ayrılamabimek için araya bakan soktum.
    lazlar çok kapalı insanlar yabancılaradan nefret ederler hatta 2 laz yanyana gelsn hemen lazca konuşur sana hakaret ederler.AZ buçuk öğrendim ama kimseye sölemedim bildiğimi.

Kısaca balık gibiler ordan dışarı çıkınca yaşayamıyorlar.kimseyle işleri yok kimseyide aralarına katmıyorlar çünkü 15 bin nufus insan göremiyorsun herkes birbirnin sülalesini tanıyor. Çok az yatırım alıyor hatta hes mes değişik değişik projeler tamamen bitecek oralar ama hak ediyorlar.

Bide cast sistemini geri getirmiş lazlar .GÜRCÜLERİ köle olarak kullanıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi errorman_cem -- 21 Ekim 2014; 9:49:10 >

• Laz degilim ama Trabzonluyum. Laz arkadaslarim var bizim o taraflarda gercek dostluk kurabilecegin insanlar fazladir insanlar sicaktir misafirperverdir o yuzden imkaniniz varsa Karadeniz sahil hattini mutlaka gezin icerlere de girin yer yer

• Beyler hemşinliler ermenimi bide hopalı bir arkadaş var hemşinliyim diyo ama çocuk kıpçak turklerine benziyor sarışın renkli gözlü

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tadeon

Laz ile Karadeniz insanının ne farkı var, hep merak ederim bunu.

Lazlar ağırlıkla Ardeşen'in doğusundan Borçka'ya kadar olan bölgede yaşar.
    Karadeniz'in tamamına Laz demek anlam kaymasından başka bir şey değil.

Edit:
     Lazlari gorelim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi göbek deliği pamukçuğu -- 21 Ekim 2014; 11:18:37 >
  • Bende Laz'ım. Atinuri Vore. Rize Pazarlıyım. Pazarda Doğdum hala pazarda yaşıyorum.Annem babam da laz.
    Şuan dünya üzerinde Kolhi olarak yaklaşık 1 milyon kişi kaldığı varsayılıyor.(Kolhi = Laz&Megrel).Türkiyede Taş Çatlasın 500 k laz mevcut.ki Bunların sadece 100 k sının dilini konuşabildiği ortada.
    Lazca Güney kafkas dil ailesinde bulunan Tzan(zan) dilinin bir koludur Megrelce gibi.
    Tzan(zan) dili = Antik Kolhis dili.
    Kolhis Laz ve Megrellerin Kurduğu Antik Bir Krallık.
    Şu an Lazcanın yok olmaya yüz tutmasında hatanın büyük kısmı biz lazlarda.Antik Çağlardan beri Lazca hep Sözlü olarak Kalmış Hiç Lazca yazılı eser yok.Lazca 1900 lü yıllardan itibaren yazılmaya başladı.
    Laz dili ve kültürü için çabalıyorum. Dilimi en iyi şekilde kullanmaya ve soydaşlarıma aşılamaya çalışıyorum. Yöredeki Orta yaşlılar çocuklarına okulunda zorluk çekmesinler diye lazca öğretmiyorlar.
    Onun dışındada ay sonunu nasıl getireceğiz diye işten işe çaydan kiviye kividen fındığa uğraşiyor bu insanlar.Yani Lazcanın kaybolacağını çok arkaplana itiyorlar.
    En azından Pazarda durum böyle. Ardeşen biraz daha Dile önem veriyor.
    Sabit bir gelir kaynağı olmayan lazlar ne yapar, Şehir merkezinde değilde mahalle köylerde her lazın kendi evi kendi arazisi vardir. Toprağını işler ilkbaharın sonuna doğru mısırını fasülyesini domatesini biberini patlicanini eker.
    Mayısta çay gelir diye insanlar sevinir azda olsa harçlık alacağız diye. Tabi emeklerinin karşılıklarını alamazlar. Böyle gider işte.

Bilmeyen arkadaşlar içinde diyeyim, Lazlar ne Gürcüdür, ne Rumdur, Ne Türktür. Lazlar Lazdır

Skudas Lazuri Nena(Yaşasın Laz dili , Gza's tkvani gon3'umeri iyas(yolunuz açık olsun )

• Elhamdülillah Rizeliyim Fakat Tam Laz Deilim Çünkü Karadereliyim :) Ama Laz Olsamda Gurur duyardım
  • burdayız
  • quote:

Orijinalden alıntı: K i R i K a Z e

quote:

Orijinalden alıntı: Muco53

quote:

Orijinalden alıntı: Authorized

şunu bir söyleyeyim Hepimiz Türküz de atalarımız neye dayanır bilmem, burda hepimiz türküz yani

Niyeymiş kardeş, ben Türk olmak zorunda değilim ki. Niye milleti zorluyorsunuz.

sana troll, kürt diye not düşmüşüm hmm

Yanlış düşmüşsün kardeş. Laz'ım ben. Düzelt orayı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muco -- 21 Ekim 2014; 14:22:38 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: K i R i K a Z e

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Authorized

şunu bir söyleyeyim Hepimiz Türküz de atalarımız neye dayanır bilmem, burda hepimiz türküz yani

Niyeymiş kardeş, ben Türk olmak zorunda değilim ki. Niye milleti zorluyorsunuz.

sana troll, kürt diye not düşmüşüm hmm

Yanlış düşmüşsün kardeş. Laz'ım ben. Düzelt orayı.

Muco'da atinuri Yani Rize/Pazardan Kendisini Şahsende tanırım.Çokta samimiyizdir. Lazdır ^^

• bu konunun açılması beni çok sevindirdi aslında. bende artvin hopalıyım. her ne kadar lazca bilmesemde sapına kadar lazım. saygı ve sevgilerimle
  • Göçmenim ama sevmem oranın insanını.Göçmenlerdende çok haz ettiğim söylenemez ama yine iyi ark. çıkarsa onlardan çıkıyor karşıma.Türklere tarihte faydası dokunanlar yinede göçmenlerde çıkmış ama.En büyük örneği Atatürk.Her neyse.Keşke Türkiye benim kafamda 40 milyon insandan oluşsaydı veya Atatürk gibi kişilerin kafasından insanlardan.Böylece şuan dünya gücü olabilirdik.Tarih boyunca hep azınlıklar yüzünden merdivenleri iyi çıkamadık.Halada öyle.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.