Şimdi Ara

Lazerli Güvenlik Sistemi???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
4.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Lazerli güvenlik sistemi yapmaya çalışıyorum ama bi türlü beceremedim.her şeyi alttaki resimdeki gibi yapmaya çalıştım ama bazı aletlerin hangi deliklere girdiği tam olarak belli olmuyor.Galiba bu yüzden çalışmadı benim yaptığım sistem?

bu videoda sistemin nasıl çalıştığını gösteriyor;

http://video.google.com/videosearch?q=lazerli+g%C3%BCvenlik+sistemi&emb=0&aq=f#

alttakilerde benim yapmaya çalıştığım sistemin resimleri;

Sizden Ricam Acaba Nerede Yanlış Yapıyorum Yardım Edin Lütfen?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Udur -- 18 Nisan 2009; 14:07:17 >

• Bilim ve teknik dergisinin kendimiz yapalım köşesine gir.Orada böyle bir sistem olması lazım.Şema,açıklama falan herşey vardır.Fotoğraftan devre kurmak zor olur.
  • bende ordan buldum zaten bu resimleri bilgileri.hatta bi devre şeması var ama devreden anlamadığım için yapamıyorum.
    alttaki devreyi nasıl yapabilirim?

• devre denenmiştir çok güzel çalışıyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: CaqiR

bende ordan buldum zaten bu resimleri bilgileri.hatta bi devre şeması var ama devreden anlamadığım için yapamıyorum.

kardeş nerde takılıyosun söyle yardımcı olayım
  • quote:

Orjinalden alıntı: elektronikci_71

quote:

Orjinalden alıntı: CaqiR

bende ordan buldum zaten bu resimleri bilgileri.hatta bi devre şeması var ama devreden anlamadığım için yapamıyorum.

kardeş nerde takılıyosun söyle yardımcı olayım

mesajının üstünden 8 gün geçmiş cevap veremedim.bilgisayarı yasakladımda kendime o yüzden çok girimorum artık kusura bakma.
    Takıldığım yeri bende bilmiyorum, üstteki resimlerdeki gibi yapıyorum her şeyi bütün kabloları çıkardım taktım ama yine beceremedim.belki timsah uçlu kablonun 100 ohmluk direnç üzerinden pilin eksi ucuna bağlama işlemini yanlış yapmış olabilirim diye düşünüyorum.videoda resimde gözükmeyen bi kablo var breadboardun arka tarafında orda hata yapıyo olabilirim belki?ya da lazerin ışığı biraz cılız çıkıyo ondan olabilir mi?

http://video.google.com/videosearch?q=lazerli+g%C3%BCvenlik+sistemi&emb=0&aq=f#
    videodaki gibi olması lazım.
    yardımlar için çok teşekkürler şimdiden...

• quote:

Orjinalden alıntı: BİLÂL85

devre denenmiştir çok güzel çalışıyor

nasıl yaptın ya anlatabilir misin lütfen? özellikle lazeri timsah uçlu kablolarla pile ve board'a nasıl bağladın?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yangın Alarm Sistemi
    4 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Devreyi yaptım çalışıyor fakat biryerde birşeyler oluyor ve buzzer devreye enerji geldiğinden itibaren ötmeye başlıyor ve susmuyor. 100 nf devrenin en hassas parçası oldugu idda ediliyor umarım arız
    quote:

Orijinalden alıntı: CaqiR

quote:

Orjinalden alıntı: BİLÂL85

devre denenmiştir çok güzel çalışıyor

nasıl yaptın ya anlatabilir misin lütfen? özellikle lazeri timsah uçlu kablolarla pile ve board'a nasıl bağladın?

a ondadır.
  • devreyi bende yaptım
    ancak lazer ışığını kestiğim anda cevap vermiyor, yani ışığın önüne engel koyduğumuzda anında buzzerötmüyor, gecikmeli ötüyor, ve hassas değil, tüm elemanları şemadaki gibi yaptım.bazende hiç ötmüyor,
    söktüm attım
  • sayın cagır Reflektörden Yansımalı Tip sensörler de var bunla çok daha ii olur bence sensör karşısına halk dilinde kedi gözü sensörden çıkan ışın reflektöreden geri sensöre gidiyor eğer arasına bir cisim girdiğinde bağldığın buzzer devreye giror... belkide biliyorsunuzdur bu devreyi saygılar
  • Ayna kullanabilirsin.
  • ayna olmuyo ya heralde
  • ayna kullanabilirsiniz
    aynı devreyi üniversite projemde yaptım sorunsuz çalıştı.

çok fazla hassas değil orası aşikar

ikinci konu ise devre çok çabuk bozuluyor. öyleki ben hocaya gösterebilmek için 3 kere yapmam gerekti. bir arkadaşım devrede hata olduğunu bile söyledi. bilmiyorum haklımıydı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orcnd -- 25 Ocak 2010; 14:02:40 >
  • valla doğrudur bizde okulda yaptmıştık çok süper hassas çalışıodu hocaya sordum ayna koysak olmazmı dedim yok dedi olmuyo bizdenedik demişti
  • quote:

Orijinalden alıntı: CaqiR

Arkadaşlar merhaba bu resimdeki devreyi bende yapmaya çalıştım.Isis ve areste çizdim. Plakete aktardım nerede hata yaptığımı bilmiyorum ve devrem çalışmadı.Devreye 9 v verdim LM311 entegresi çok ısındı ve buzzer hiçbir şekilde ötmedi. Yaptığım devre aşağıdaki linktedir.Nerede hata yaptığımı söylerseniz çok sevinirim....

http://www.upload.gen.tr/d.php/s8/90ick2cw/lazerrr.rar.html

• üstadlar bu aras isis programını nerden indirebilirim...
  • sayın arkadaşlar bu lazerli güvenlik devresinin pcb çizimi lazım acillllllllll
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.