Şimdi Ara

Lazer ile alarm yapımı .

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
4.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar öncelikle herkese iyi forumlar diliyorum

Aklımı kurcalayan kendi çapımda eğlenmek amaçlı yapabileceğim bi kaç küçük projem var. Bunlardan bitanesi lazer ile alarm yapımı. Hep şeyi düşündüm, odam karanlık webcamin üzerinde yanan ışıklar dikkatimi çekti.Lazeri kapının tek tarafına webcami da diğer yarafına koyduğum zaman, lazerin ışığı webcamin yanmasını sağlayan karanlığı algılayan parçaya geldğinde alarm çalmayacak. fakat lazerin önünden biri geçtiği zaman webcam karanlığa geçtği için alarm çalacak. Webcame sesli bir uyarı merkezi koymayı planlıyorum. Acaba dedğim olay gerçekleşebilrmi ? yardımlarınızı bekliyorm

• mantık olarak bi hatanız yok ama biraz eksikleriniz var.
    öncelikle lazerinizin oyuncakçılardan alınabilen 1mw lık kırmızı lazer olduğunu tahmin ediyorum. o lazeri o şekilde kullanmanız için günde 2 kere pilini değiştirmeniz gerekicek (sürekli yanıcağı için)
    ayrıca wabcaminizi kullanmak zorunda değilsiniz her hangi bir elektrikçiden 1tlye temin edebilceğiniz ışığa duyarlı direnç (LDR) yi marketten alıcağınız 2tl lik mıknatıslı kapı pencese alarmına entegre ederek küçük,bilgisayardan bağımsız ve istediğinizde konumunu değiştirebilceğiniz bir alarm sisteminiz olur.
    ldr yi mıknatıslı alarma entegre ederken yapmanız gereken tek şey alarmın içini açıp mıknatıs yaklaştırıldığında birbirine yapışan 2 tel i söküm o noktaya ldr yi bağlamak.
  • Bilgisayardan bağımsız olarak bozuk webcami kullanmak istiyorum zaten. USB girişine 5v verdiğim zaman web cam aynı görevi yapmaz mı ? Ve 1tlye aldığım lazari de yine güç kaynağına bağlayacağım yani kesintisiz olacak. Acaba lazeri pilsiz çalştırdığımda sorn olşurmu?. evet kapı alarmı güzel düşünce fakat buralarda LDR bulabiceğim bir yer yok sanırm
  • usb kablosundan webcam e ayrı güç sağlıycaksanız o şekilde kullanabilirsiniz ama lazer konusunda harici güç kaynağına bağlamak kolay olmıyabilir zamanında benzer birşey denemiştim ama lazeri pilsiz çalıştıramamıştım. lazer devresinin - (eksi) kutbuna rahatlıkla kablo bağlanabiliyor ama pillerin + kutbu lazerin arka kapağı yardımıyla gnd olarak şaseye bağlanıyor devreyi metal silindirin içinden çıkarınca harici güç kaynağının + ucunu şaseye bağlarken sorun yaşamıştım ben ama neden olmasın :)
  • artı ucunu lazer kapağı ile lazerin arasına sıkışık bırakırsam sanırm çözüm bulmş olablirm :)
  • olabilir o şekil ben dış kasasını parçaladıktan sonra devrede bağlama yerinin olmadığını farkettiğim için onu denemek nasip olmadı :)
  • Peki proje bittğinde önünden insan veya bir cisim geçtğinde alarm çalacak mı ki
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Su altı radar yapımı ardunio
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • http://www.biltek.tubitak.gov.tr/gelisim/elektronik/25.htm

Şu sayfayı incele istersen daha kolay bi lazerli güvenlik sistemi :)
  • Verdiğiniz çalışma için teşekkür ederim. Fakat sayfada bulunan bileşenleri buradan temin etmem mümkün değil. Ayrıca fiyat olarak ne kadar bir miktar tutar bilginiz varmı .
  • ben arkadasın verdığı sitedeki devreyı yaptım cok kararlı şekilde çalısıyor fazla bir maliyeti yok 10 tl felan
  • tübitak'ın kendimiz yapalım köşesinde lazerli güvenlik sistemi vardı breadboard'a kurup denemiştim sanırım cd4017 diye bir entegre kullanılıyordu..lazer ışınını ldr nin üzerine düşürünce alarm aktif oluyordu ışın kesildiği an buzzer kuvvetli bir şekilde ötüyordu tabi bunu dahada geliştirebilirdim ama şimdi kimbilir hangi sandıkta :D
  • Bana parçaları gönderecek bir hayırsever arıyorum :|
  • Teşekkür ederim yardımınız için, proje tamam fakat malzemeleri alamıyorum. Bu konuda yardım edebilecek olan var mı?
  • selam. ben bunu yaptım. kullandığım LDR bi gecelambasının içindeydi, içini açtım ve ampulun baglandığı yere alarm taktım. sonra fişe giden kabloları ucundan kestim orayada 9v luk pil taktım. ldre bi boru geçirdim (başka biyerden ışık almasın diye). lazeri tam LDR ye gelcek şekilde koydum tuşunuda bantladım... ve bitti güzel çalışıyor annemler odaya giremediler ilk girdiklerinde alarm çaldı şaşırdılar birden kimse rahatsız etmedi 1 hafta

• Elbet ket vurmak sitemem ama bu kadar devrenin kullanılmasına gerek var mı, normal hareket algılayıcıyı devrenize anahtar yapsanız?
  • o nasıl olacak ?
  • arkadaşar bende yapmaya çalıştım ama devre işinden alamadıgım için başarısız oldum yani gerekli malzemelerin hepsini yazsanız birde neyi neye bağlayacağımızı birisi söylerse çok güzel olur
  • 2005te böyle birşey yapmıştım. LDR li gece lambaları var onun iç mekanizmasını merdiven otomatiğine bagla ve lazeri ldr'ye tut. araya engel girdigi anda merdiven otomatiğini kontaklıyor ve 1 dakika boyunca alarm ve ışıklar yanıyor.Geliştirilebilir ama lazerle değil kızılötesi ışıkla yapmak daha iyi olur.çünki ldrye herhangi bir ışık tutuldugunda sisten hacklenebilir.Tk19 ve kızılötesi ledle daha iyi olur.
  • +1
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.