Şimdi Ara

lazer göz ameliyatı olup da memnun olmayan var mı ? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
10.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: vedkum

Babamda katarakt vardı lazer ameliyatı oldu şimdi memnun ama nedense gözünü sigara dumanı vs etkiliyor.

Lazer ameliyatları çeşit çeşittir. Katarakt ile lazerle göz bozuluğu düzeltilen LASIK ameliyatının hiç bir alakası yoktur. Katarakt ameliyatı faco yöntemi ile yapılır.

Benim amcam göz doktoru doç. Benimde 4,75 bozukluk var gözümde miyop. Lazer olmak istiyorum diyorum ama nedense hiç önermiyor.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir
    Ne mutlu Türküm Diyene

• Ben oldum. Hem memnunum hem değilim. Gözümde 2.75 astigmat vardı. Tamamı düzelmedi. Ama eskisinden oldukça iyi görüyorum.

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

quote:

Orijinalden alıntı: vedkum

Babamda katarakt vardı lazer ameliyatı oldu şimdi memnun ama nedense gözünü sigara dumanı vs etkiliyor.

Lazer ameliyatları çeşit çeşittir. Katarakt ile lazerle göz bozuluğu düzeltilen LASIK ameliyatının hiç bir alakası yoktur. Katarakt ameliyatı faco yöntemi ile yapılır.

Benim amcam göz doktoru doç. Benimde 4,75 bozukluk var gözümde miyop. Lazer olmak istiyorum diyorum ama nedense hiç önermiyor.

amcana sorunca ne dedi anlat azcık

• quote:

Orijinalden alıntı: makul

quote:

Orijinalden alıntı: Temel Mühendis

gözlük gibisi var mı

Bende 43 yıldır gözlük kullanan biri olarak sizin gibi düşünüyordum ancak bir Prof. olası basit bir trafik kazasında açılacak hava yastığı gözlüğünüzü kırıp gözünüze ciddi zararlar verebilir diyince düşünmeye başladım.

ben gecen ay buyuk bır kaza atlattım.arabam perte cıktı.aırbagler ve emnıyet kemerı kurtardı benı. gozluk gozumdeydı allahtan kırılmadı.

tabı herkes benım gıbı sanslı olmayabılır.oyle bır anda gozluk kırılsaydı gozlerımden olmus olcaktım.dusunmesı bıle cok acı

• quote:

Orijinalden alıntı: erdenar

quote:

Orijinalden alıntı: OzzY®

bi travma sonrası korneanın kesildiği yerden kalkma ihtimali var, eğer böyle bişey olursa tek çözüm kornea nakli

evet bu risk yolda yürürken size bir geminin çarpma riski ile eşdeğerdedir.

kafamdan uydurmuyorum, bende olmayı çok istiyorum
    kendiside doktor olan dayım araştırdı gelen cevap bu oldu
    tramvadan kasıt yolda yürürken bi top çarpması mesela
    veya trafik kazası...

risk dediğin gibi 0ın altında değil epey yüksek... sonuçta o doku kesiliyo ve eskisi gibi kaynamıyo...

• Astigmatı olanlar için bu lazer ameliyatının başarı oranı daha mı düşük yoksa aynı mıdır?

Orijinalden alıntı: makul

quote:

Orijinalden alıntı: Temel Mühendis

gözlük gibisi var mı

Bende 43 yıldır gözlük kullanan biri olarak sizin gibi düşünüyordum ancak bir Prof. olası basit bir trafik kazasında açılacak hava yastığı gözlüğünüzü kırıp gözünüze ciddi zararlar verebilir diyince düşünmeye başladım.

o iş çok sakat yav
  • Ben bu ameliyatı olmuş birisi olarak tavsiye etmiyorum.Gözlerim 2.5 numara bozuktu.14 senedir gözlük kullanıyordum.Ameliyatı oldum ve üstünden yaklasık 3 sene geçti şu an gözü 1 numara bozuk hala.Uzağı net göremiyorum.Ameliyattan sonra çok acı çektim 2 gün gözlerimi açamadım.1 ay kadar net göremedim.1 aydan sonra görüş netleşti ama 3 yıl sonunda gözüm yine bozuldu.En iyisi gözlük kullanmak.

Orijinalden alıntı: prof1576

Ben bu ameliyatı olmuş birisi olarak tavsiye etmiyorum.Gözlerim 2.5 numara bozuktu.14 senedir gözlük kullanıyordum.Ameliyatı oldum ve üstünden yaklasık 3 sene geçti şu an gözü 1 numara bozuk hala.Uzağı net göremiyorum.Ameliyattan sonra çok acı çektim 2 gün gözlerimi açamadım.1 ay kadar net göremedim.1 aydan sonra görüş netleşti ama 3 yıl sonunda gözüm yine bozuldu.En iyisi gözlük kullanmak.

gözlerinin ilerlemesi durmadan ameliyat olmamalıydın. misal benim numaram 7 yıldır değişmiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sorma Kalbim Sorma

Astigmatı olanlar için bu lazer ameliyatının başarı oranı daha mı düşük yoksa aynı mıdır?

Bu sorunun cevabını bilen var mı ?

Orijinalden alıntı: Pend0s

quote:

Astigmatı olanlar için bu lazer ameliyatının başarı oranı daha mı düşük yoksa aynı mıdır?

Astigmat'ı henüz hipermetrop yada miyoptaki kadar başarılı bir şekilde düzeltemiyorlar. Göz doktorunun söylediği buydu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşım da niyetlenmişti bu işe. Abisi ve yengesi doktor. Onlarla beraber onların hastanedeki göz doktoruna bilgi almak için gitmişti. Söylediğine göre göz doktorunun kendisi de 6-7 numara bir gözlük kullanıyormuş ve "ben kendim ameliyat olmuyorum, 3-4 numara için sen mi olacaksın" deyip geri göndermiş çocuğu. Riskli iş herhalde.

Orijinalden alıntı: Pend0s

quote:

Geçen ay TV8 de Sinan Göker oranını söylemişti ama unuttum.Normal orandan az birşey daha düşüktü.Bende de astigmat var gözlükten bıktım , lens takamıyorum gözüm kızarıyor.Ameliyat olmak istiyorum , yaşım uygun , para var ama göz numalarım değiştiği için vazgeçiyorum.
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.