Şimdi Ara

lastiklere saf oksijen basmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
1.036
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hepinize hayirli geceler simdi ben gecen gun atolyemde bulunan oksijen tupunu degerlendirme karari aldim ve icinde 50 bar hava oldugunu gordum oksijen tupune baktim hortumlara baktim bide regulatore baktim.
    Dedim ki ulan olur bu is. Eskiden kalma bozuk bi pompam vardi onun hotumunu kestim. bilen bilir oksijenin cikisi yani salomaya baglanan yer 3/8 oynak rakorlu oraya bir tane rediksiyon bulup tam hortuma uycak sekilde ayarladim yaptim su an calisyor bisiklete kac sefer bastim artik pompayla ugrasmama gerek kalmadi fakat sunu merak ettim acaba saf oksijenin lastige bir zarari dokunur mu yani deformasyon falan yapar mi lastige bu arada tabiki lastige 50 bar basmiyorum regulator var ordan basinc istendigi gibi ayarlaniyo bilgisayara gecince resim de yukliycem hayirli geceler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• millet havadaki %20 oksijeni bile fazla gördüğünden saf azot basmaya çalışıyor siz saf oksijen basmışsınız. Bence lastiğin yapısını daha evvel bozar.
  • En sağlamı gaz uranyum basmak.

Atomları kocaman.

Hayatta çıkamazlar.
  • Lastiğe kesinlikle zarar verir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kami Kaze -- 10 Aralık 2014; 23:40:30 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • uçan araba yapmak için güzel bir yöntem
  • combalac reis diye geldim,üzüntüyle ayrılıyorum...
  • Combalac reis kim lo bende yaparim yani aynda asetilen de var gerkirse ucururuz yakarim romayi :Dd

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • adam kendi kendine suikast düzenliyo
  • Bence iyi bir fikir değil hocam, oksijen yanıcı bir gaz olduğundan, saf miktarda lastiklere basılırsa, yüksek hızlarda ısındığından tehlikeli şeyler olabilir gibi geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TiGER001

Bence iyi bir fikir değil hocam, oksijen yanıcı bir gaz olduğundan, saf miktarda lastiklere basılırsa, yüksek hızlarda ısındığından tehlikeli şeyler olabilir gibi geliyor.

Hersey guzelde hocam oksijen yanici degil ya onu bi acikliga kavusturalim

• Saf oksijen yanicidir isindiginda sikinti yapar tehlikeli olur , saf oksijen motor yagi gres yagi veya herhangi bi yag ile yakin olmamalidir tupu bomba gibi patlar normal tupten cok daha guclu patlar. Basincli halde yaga yakin olmamalidir . Yaptiginiz cok tehlikeli aman dikkat .

• Genleşme degerleri ele alınmalı. Tahminim hava dan çok daha fazla olacaktır. Bu durumda \30 psi oksijen yol aldıgınızda veya hava sıcaklığındaki değişimden ötürü 40 psi bulabilir. Tam tersi durumda olacak hava soğuyunca 15 lere düşen basınç aracınızda güvenlik problemi oluşturacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurozer -- 11 Aralık 2014; 0:01:22 >
  • Saf oksijeni yüksek basınçta petrol türevi sıcak bir tekerin içinde çalkalıyorsunuz.

Lastiğin iç kısmındaki ufak bir yağlanma hayatınızı karartır.

Kendinize suikast düzenleme gibi bir amacınız yoksa yapmayın.

• Bir lastik üreticisine sorun derim.

Mail yolluyla sorarsanız tahminim cevaplarlar.
  • Ben kendimden emin bir sekilde diyorum ki oksijen yakicidir atesin ortaya cikabilmesi icin uc sey gerekir tutusma sicakligi yanici madden ve yakici madde fakat yakici maddenin yani oksijenin cok bol oldugu ortamda yaglar yada benzin yada mazot kivilcim veya tutusma sicakligina ihtiyac duymaksizin alev alir veya patlayabilir fakat bu oksijenin patlamasi degil yagin yuksek safliktaki oksijenle ani yanmasidir

• Beyne oksijen gitmemiş bence.

Oksijen yanicidir ac tupu bi cakmak cak bakalim noluyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KOMBO KRALI -- 11 Aralık 2014; 0:10:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alibulut42

Ben kendimden emin bir sekilde diyorum ki oksijen yakicidir atesin ortaya cikabilmesi icin uc sey gerekir tutusma sicakligi yanici madden ve yakici madde fakat yakici maddenin yani oksijenin cok bol oldugu ortamda yaglar yada benzin yada mazot kivilcim veya tutusma sicakligina ihtiyac duymaksizin alev alir veya patlayabilir fakat bu oksijenin patlamasi degil yagin yuksek safliktaki oksijenle ani yanmasidir

+1 oksijen kesinlikle yakıcı gazdır, kesinlikle yağlarla tepkimeye sokulmamalı. Hatta eğer sakallı bir insanın oksijen maskesi takması bile tehlikeli olabiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alibulut42

Ben kendimden emin bir sekilde diyorum ki oksijen yakicidir atesin ortaya cikabilmesi icin uc sey gerekir tutusma sicakligi yanici madden ve yakici madde fakat yakici maddenin yani oksijenin cok bol oldugu ortamda yaglar yada benzin yada mazot kivilcim veya tutusma sicakligina ihtiyac duymaksizin alev alir veya patlayabilir fakat bu oksijenin patlamasi degil yagin yuksek safliktaki oksijenle ani yanmasidir

Yanıcı madde: lastik (petrol türevi)
    Yakıcı madde: oksijen (saf olarak lastiğin içinde)
    Tutuşma sıcaklığı: tekerleğin sürtünmesi ile elde edilebilir.

Bana çok tehlikeli geliyor. Ama bu benim uçan araba yapma projem diyorsanız bilemem

• quote:

Orijinalden alıntı: oğuzhan kayar

Beyne oksijen gitmemiş bence.

Oksijen yanicidir ac tupu bi cakmak cak bakalim noluyo

Cakmagi cakarsaniz yanmaz yanliz sadece ruzgariyla alevi sallar ve havaya karisir gider

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hunter06 -- 11 Aralık 2014; 0:36:10 >
  • cok enterasan oldu aslinda konu yani ben bu olayi cok ayrintili konusmak isterim lastikte patlama yaratcak kadar tehlikeli olcagini dusunmuyorum en fazla diyelim yolda giderken patladi motor yagi vardi ona denk geldim o alev alir ve bir sure sonra soner bu olabilir yani

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.