Şimdi Ara

Lastik Seçimi ; Goodyear vs Michelin ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
0
Favori
11.147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yarın lastik 4 adet yeni lastik taktırıcam fakat Goodyear EfficientGrip ve Michelin Primacy hp arasında kaldım...
    iki lastiğin fiyatıda 750TL (6taksit ödemeyi yaptım) Sökme+ takma+ Rot ayarı+Balans + Nitro dahil... (205 55 R 16)

Michelin için türkiye yollarında balon yapma riski yüksek olduğu söyleniyor... genel olarak bilinen ve beğenilen bir lastik
    goodyear için ise yüksek yakıt tasarrufu + sessizlik konfor + yol tutuş iyi + 1 yıl sigortalı anında 1e 1 değişim

arkadaşlar o kadar araştırma yaptım ama tam karar veremedim yorum ve tavsiyelerinizi bekliyorum...

İsim isme benzer cisim cisme benzer,geçmiş zaman olur ki hayal-i cihan değer.(Reşat Nuri Güntekin,Son Sığınak)
    BMW 3.20d 2010
  • 25.000 km dir michelin lastik kullanıyorum öyle cukurlara düştümkü insanın içini cız ettiren cinsten ama lastiklerim ahala sapa sağlam lastığın hava basıncı olması gıbı olduğu muddetce hıcbısey olmaz

ıkı lastıkle kalıtelı ıkısınıde rahatlıkla tercıh edebılırsınız , yalnız benım sahsı kanaatım pırellı lastıklerı bıraz set olur omru uzundur ama konforu yoktur yuruyen aksam parcalarının bazılarında uzun donemde daha erken yıpranma olusturabılır

Hyundai i20 1.4 Crdi 90 HP Select Opak Kırmızı
    2009
  • Goodyear EfficientGrip i 30bin kmdir kullanmaktayım. İlk zamanlarda müthiş konforlu ve yumuşak bir sürüşü vardı, 25bin km den sonra sertleşmeye başladığını hissettim ama çok aşırı değil (zaten her lastikte olur bu) Yakıt tasarrufu olayınada birebir hesaplamasamda inanıyorum. Bende bolca çukur ve tümseklerden geçtim, balon oluşmadı. Tavsiye ederim.
    Birde lastiği taktırmadan önce her iki lastiği janta takılmamış haliyle incele derim, Goodyear EfficientGrip çok ama çok hafif ve çok esnek bir lastik, özellikle yanakları çok yumuşak. Tabi bununda konfora çok önemli katkıları var.
  • Goodyear ın balon yapma olasılığı Michelin den daha fazla.Temiz asfaltta Goodyear güzel ama çukurlu yollarda güven vermeyen bir lastik.Ayrıca anında 1 e 1 değişim filan olduğu da yok,eksper geliyor ki 15 günü bile bulabiliyor gelmesi lastiğe bakıyor vs vs ondan sonra kullanım miktarı kadar ücret düşümü yapılıyor ondan sonra geri kalan ücret ödeniyor. Ücret ödenmesi iyi ama o kadar uzun süre lastiksiz kalamayacağınız için mecbur yeni lastik alıyorsunuz tabi o lastikten bulabilirseniz.Her zaman stoklarda olmuyor çünkü.

balon yapma konusuna gelirsek.FreedBaker arkadaşında dediği gibi , lastığın hava basıncı olması gıbı olduğu muddetce sıkıntı olmaz.

Primacy hp'yi c4 aracımızda kullanıyoruz.Bikac senedir kullanıyoruz ve kesinlikle mükemmel.

1 e 1 değişim ve sigorta denildiğinde ne anladın merak ettim.Lastik parçalandığında , balon yaptığında değiştireceklerini mi ?

Çukura girmişin ondan balon yapmıştır der yollar seni.Boşuna heveslenme.Burası türkiye.Kaymak gibi yol yok.

Michelin al kafan rahat olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi !sTaNbLuE -- 2 Nisan 2011; 10:10:43 >

Ömrü adac onaylı olarak en yakın rakibinden %25 daha uzun çıkmış.

HP nin karşılığı opti griptir .Auto zeitung da energy saverin bir sıra arkasında kalmış ,konforu bir puan daha az ve lassa revo ile aynı konfor seviyesine sahip olarak punlanmış ve test sürücüleri tarafından değerlendirilmiş.

Fiyatı aynı ise düşünmeye gerek bile yok.HP daha iyi bir seçim.

DH Yüzücüler Derneği

Bu nickin arkasında bir fikir var ve fikirlere ban işlemez.
    Ben gerçeğin peşindeyim, kimin söylediği önemli değil. Ben adaletin peşindeyim, kim için veya kime karşı olduğu önemli değil.

• Sıfır Michelin'den sonra sıfır efficientgrip daha sesli gelmişti bana.. Keşke tekrar michelin alsaydım demiştim..

Orijinalden alıntı: !sTaNbLuE

1 e 1 değişim ve sigorta denildiğinde ne anladın merak ettim.Lastik parçalandığında , balon yaptığında değiştireceklerini mi ?

Çukura girmişin ondan balon yapmıştır der yollar seni.Boşuna heveslenme.Burası türkiye.Kaymak gibi yol yok.

Lastik balon yapsa,yarılsa yani kullanıcı hatası olsa dahi Goodyear lastik sigortası ödüyor paranızı yukarıda dediğim şekilde. Bu konuda sıkıntı yok.

Michelin Pilot Exalto mu Primacy Hp mi? Bu konuda fikri olan daha önce bu lastikleri kullanmış olan var mı acaba ?

Orijinalden alıntı: qpqpqp

Bende lastik araştırıyorum bugünlerde oldukça zor karar vermek.

Michelin Pilot Exalto mu Primacy Hp mi? Bu konuda fikri olan daha önce bu lastikleri kullanmış olan var mı acaba ?

MICHELIN PILOT EXALTO, size yüksek seviyede yol tutuş potansiyeli ve virajda mükemmel direksiyon hakimiyeti sağlar.

http://www .michelin. com.tr/tr/front/affich.jsp?&codePage=PILOT_EXALTO&lang=TR&codeRubrique=20060301144538

Araç üreticilerinin tercih ettiği yüksek performans ürün yelpazesi: MICHELIN Primacy HP bilinen kilometre ömrü (1) ve ıslak zeminde daha kısa fren mesafesi (2) sunar!

MICHELIN Primacy HP, 2 metreye kadar daha kısa fren mesafesinde durur

http://www.michel in.co m.tr/tr/front/affich.jsp?&codePage=PRIMACY_HP&lang=TR&codeRubrique=20060301144632

@tenekekutu

Ben sanmıyorum.Ama doğruysa eğer yukarıda ki arkadaşında dediği gibi ''eksper geliyor ki 15 günü bile bulabiliyor gelmesi lastiğe bakıyor vs vs ondan sonra kullanım miktarı kadar ücret düşümü yapılıyor ondan sonra geri kalan ücret ödeniyor. Ücret ödenmesi iyi ama o kadar uzun süre lastiksiz kalamayacağınız için mecbur yeni lastik alıyorsunuz tabi o lastikten bulabilirseniz.Her zaman stoklarda olmuyor çünkü.''

O süre içinde arabasız kalıp işlerinin aksamasına hiç değmez.Stepne takarım diyorsanda riskli.Amacı zaten en yakın lastikçiye , servise götürmeye yarıyor.Normal sürüş için değil.

M primacy hp nin özelliklerini kendi sayfasından kopyaladım.Karar senin..

• Bu arada Mİchelin energy saver a ıslak yolda iyi dğeil diyen arkadaşlar şunu okusa iyi olur.

Michelin için güvenliğiniz her zaman önceliklidir. Islak zeminde, 3 metreye kadar daha kısa mesafede durursunuz.

http://www.mic helin.com.tr/tr/f ront/affich.jsp?&codePage=ENERGY&lang=TR&codeRubrique=20060301144421

Gerisi teferruattır..Zaten kendim kullanıyorum.Dedikleri kadar var.Islak zeminde hem frenaj hem yol tutuşta çok ama çok iyi.

Sessizlik , uzun ömür , konfor u söyleme gerek bile yok..
  • Bana göre ( kişisel tercihim bir çok zor durumdan kurtardığı için ) Micheline (Mişel e) kimse laf atamaz viraj,stablize,buz(bazıları -20 de araç kullanmamış olabilir de) bu konuda lider neden derseniz 2001 de taktığım lastiği 2009 da değiştim halen dişleri sağlamdı + 2001 de taktığım kar tipini halen kullanıyorum bulunduğum yer itibari ile senede en az 4 kere izmir hakkari arası kadar yol yaparız+şehir içi kullanımı + öyle büyük şehirlerdeki gibi sıfır asfalt yok buralarda çukura bir girdinmi oha araç ortadan ayrıldı be diyosun.

2.Toyo tires
    3.Bridgestone

goodyear a güvenmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goro1982 -- 2 Nisan 2011; 14:26:10 >
  • aracımda mıchelin var ve alt takımı dağıttacak kadar sağlam çukurlara girdim ama lastik halen sağlam bu lastikte 2. alt takımım güzel ülkemin güzel yolları sağolsun yedek parçacılarlarmı ortaklar bilmiyorum ama...

mişel iyidir :)

Lastik Seçimi ; Goodyear  vs  Michelin ???

Lastik Seçimi ; Goodyear  vs  Michelin ???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sfzb67 -- 2 Nisan 2011; 23:58:05 >

Hyundai i20 1.4 Crdi 90 HP Select Opak Kırmızı
    2009

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.