Şimdi Ara

Lastik boyutunu büyütmek sorun yaratırmı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
0
Favori
3.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 245 17 inch olan jantlarımı 255 18 ile değiştiricem düşeşe jant lastik buldum tanıdıktan bi sıkıntı olurmu yakıt ve performans düşüşü dışında ?

• Konforu biraz törpüleyebilir hocam

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tek bir durum dışında sıkıntı yaratmaz. Lastik basınç sensörü varsa uyum sağlamayabilir. Onun dışında çok fazla bir fark yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pegasus !

Tek bir durum dışında sıkıntı yaratmaz. Lastik basınç sensörü varsa uyum sağlamayabilir. Onun dışında çok fazla bir fark yok.

birebir uyar dedi ikiside orjinal m jant zaten balans ve yol tutuş sıkıntısından korktumda biraz
  • quote:

Orijinalden alıntı: wayof2

Konforu biraz törpüleyebilir hocam

Sürtme yapmaz dimi bu 10 puanlık artış ? yay kullanmıyorum
  • -Yakıt artar,performans düşer,konfor düşer

+Yol tutuşu artar
  • Arkadaş yanak ölçüsü vermemiş, nasıl anladınız birebir uyar diye
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Lastik ebatı sorunum
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aracına para harcamak veya güzelleştirmek isteyenlerin ilk yaptığı şeydir lastik büyütmek, ama ileriki tarihte de en pişman olcakları şeydir

Hiççç tavsiye etmem. Ama kararda sizin
  • quote:

Orijinalden alıntı: asbengu

Arkadaş yanak ölçüsü vermemiş, nasıl anladınız birebir uyar diye

255 / 40 / 18 olması lazım yanaktan tutar heralde bmw f30 jantı benim araçta f22 245/40/17
  • quote:

Aracına para harcamak veya güzelleştirmek isteyenlerin ilk yaptığı şeydir lastik büyütmek, ama ileriki tarihte de en pişman olcakları şeydir

Hiççç tavsiye etmem. Ama kararda sizin

Ne konuda pişmanlık ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Knock0uT_

-Yakıt artar,performans düşer,konfor düşer

+Yol tutuşu artar

Problem yok o zaman :) fazla konforluydu zaten araç biraz yolu hissetmek fena olmaz
  • Yakıt en az %20 artacak, lastikler dışarı doğru çıkık duracak.

Dönüş çapınız artacak.

Sadece kalkışlarda biraz daha fazla ivmelenirsiniz o kadar.

Bu işten en karlı olacak kişi size lastik satan büyük ihtimallede orjinal lastik ve jantınızı üç kuruşa alıcak olan esnaftır 😬

Bu tecrübeler bizzat yaşanarak elde edilmiştir, boş tahminler değildir.
  • quote:

Yakıt en az %20 artacak, lastikler dışarı doğru çıkık duracak.

Dönüş çapınız artacak.

Sadece kalkışlarda biraz daha fazla ivmelenirsiniz o kadar.

Bu işten en karlı olacak kişi size lastik satan büyük ihtimallede orjinal lastik ve jantınızı üç kuruşa alıcak olan esnaftır &#128556;

Bu tecrübeler bizzat yaşanarak elde edilmiştir, boş tahminler değildir.

Nerden çıkardın jatımı üç kuruşa alıcağını allah aşkına :D satmıcam zaten satarsam kendim internetten satarım yada kışlık takım yaparım orjinal m jantı üç kuruşa vercek kadar kafayı yemedim allaha şükür :D

Yakıta razıyım 8 yakıyor 1 1,5 litre artar dediler zaten lastiklerin dışarı doğru çıkması gayet güzel spacer takmak istiyodum zaten ondan kurtulurum daha spor hava katar zaten araç coupe hoş durur . performans canımı sıkıyor ama napalım görünüşü düzelticeksek fedakarlık yapıcaz bişilerden dönüş çapı artması başka bişeye zararı olurmu motor şanzıman düzeni açısından ? bide km hız göstergesi doğru çalışırmı acaba

• % 5.25 lik bir fark var beyefendi.

Buda şu demek; siz göstergede 100 ile gittiğinizi zannederken aslında 105 ile gidiyorsunuz ve 100 km yol kattettiğinizi zannederken aslında 105 km gitmişsiniz.

Ne diyelim , hayırlı uğurlu olsun, siz kararınızı vermişsiniz zaten

(Son olarak şunu diyemeden geçemiyeceğim, fabrikalar bir damla yakıt tasarrufu yaptırabilmek için arge ye milyon dolar harcarken siz bir kalemde %20 artışa razısınız. )
  • quote:

% 5.25 lik bir fark var beyefendi.

Buda şu demek; siz göstergede 100 ile gittiğinizi zannederken aslında 105 ile gidiyorsunuz ve 100 km yol kattettiğinizi zannederken aslında 105 km gitmişsiniz.

Ne diyelim , hayırlı uğurlu olsun, siz kararınızı vermişsiniz zaten

(Son olarak şunu diyemeden geçemiyeceğim, fabrikalar bir damla yakıt tasarrufu yaptırabilmek için arge ye milyon dolar harcarken siz bir kalemde %20 artışa razısınız. )

Benimde takıldığım aslında bu kadrandaki hızı nasıl düzeltebiliriz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Squares

quote:

Tek bir durum dışında sıkıntı yaratmaz. Lastik basınç sensörü varsa uyum sağlamayabilir. Onun dışında çok fazla bir fark yok.

birebir uyar dedi ikiside orjinal m jant zaten balans ve yol tutuş sıkıntısından korktumda biraz

O zaman sorun yaratmaz. Konfor hissedilmeyecek derecede düşer, virajlarda yol tutuşu artar. Max. hız 200 e çıkabilecek iken 190 da kalır. Başka herhangi bir sıkıntı çıkarmaz sorun etmeyin. Ben de orijinal lastik ebatı 195 50 16 olan araca 205 50 16 kullandım, herhangi bir sıkıntı çıkarmadı.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Squares

quote:

O zaman sorun yaratmaz. Konfor hissedilmeyecek derecede düşer, virajlarda yol tutuşu artar. Max. hız 200 e çıkabilecek iken 190 da kalır. Başka herhangi bir sıkıntı çıkarmaz sorun etmeyin. Ben de orijinal lastik ebatı 195 50 16 olan araca 205 50 16 kullandım, herhangi bir sıkıntı çıkarmadı.

Arkadaşın dediği gibi 105 le giderken 100 göstercekmiş kadranda bu sorunu nasıl çözcez acaba ve araç 105 km gittiyse 100 km göstercekmiş ? bunu nası düzelttiniz

• Squares kullanıcısına yanıt
    Düzeltilmeye ihtiyaç duyulacak bir durum değil aslında. Ben dokunmadım. Ama siz bu durumu sorun ederseniz servise de danışabilirsiniz.

• quote:

Düzeltilmeye ihtiyaç duyulacak bir durum değil aslında. Ben dokunmadım. Ama siz bu durumu sorun ederseniz servise de danışabilirsiniz.

Servis garanti dışı çıkarmaz inş
  • Squares kullanıcısına yanıt
    İşte bu yüzden servise danışın demiştim. Bir sormakta fayda var.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.