Şimdi Ara

Lastik Alırken Ab Etiketine Bakıyormusunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar beyler.. Lastik arayisina giristim bu seferde. Aracin uzerindekiler bridgestone turanza marka. Uretim tarihi 2010un bi ayi iste. Disleri guzel. Fakat yanaklarda kucuk kucuk catlaklar var. Yakindan bakinca epey belli oluyor. Yani omrunu tamamlamis oluyor sanirim.

Cesitli markalarin yaz lastiklerine baktim. Uzun sure binermiyim bilemedim. Dolayisiyla cok pahali olmayan. Ancak kaliteli f/p lastigi bakiyorum. Good year sordum 190 tl. Petlas sordum 140 dediler. Yerli olmasi ve yorumlarinin iyi olmasi dolayisiyla petlas dusunuyorum. Ancak aklima takilan bir mevzu var. Ab etiket degerlerine baktigimda gorunen:

Yakit verimliligi e. Yagmurlu yol performansi c sinifi.

Siz bu degerlere dikkat ediyormusunuz? Yakit e sinifi demis. Ne kadar yakit tasarrufu yapabilirki? Sizce gercekten dogrumu bunlar? Petlas almalimiyim? Yoksa etiket degerleri yuksek bir lastikmi almaliyim? Nokian baktim onunda yuksek ve ucuz. Bilemedim ne yapsam

Son olarak lastik etiketleri veya testlerinin oldugu bir site varmi?

Ekleme: Araştırdım baktım ettim arkadaşlar. Şu lastiğe karar verdim  Lastik Alırken Ab Etiketine Bakıyormusunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pi -- 13 Aralık 2014; 23:02:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Benimki

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bridgestone ye baktım daha iyi, fiyatı nedır bılmem tabı ne kadar etkı eder bu değerler acaba ?

http://www.bridgestone.com.tr/lastik-rehberi/lastik-etiketi-uygulamasi/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 13 Aralık 2014; 18:11:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

Bridgestone ye baktım daha iyi, fiyatı nedır bılmem tabı ne kadar etkı eder bu değerler acaba ?

Iyide parasida iyi. F/p olacak bir lastik olmali

• quote:

Orijinalden alıntı: eren15935

quote:

Bridgestone ye baktım daha iyi, fiyatı nedır bılmem tabı ne kadar etkı eder bu değerler acaba ?

Orasına bakmadım hocam ama ne kadar fark var ki ? çok fark yoksa kaliteli bir lastik almak bence daha mantıklı.

• Dün 4 tane michelin energy saver aldım. 2014 çıkışlı 580 tl 5 taksit.

Ben de sizin gibi araştırdım, kullananlara sordum. F/p olarak bu modeli seçtim. Etiket değeri ıslak zeminde iyi ama kullanıcı yorumları iyi değil.

Kullanıp göreceğiz.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: eren15935

quote:

Orasına bakmadım hocam ama ne kadar fark var ki ? çok fark yoksa kaliteli bir lastik almak bence daha mantıklı.

210 civari bridgestoneler ustam

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huka Sampos

Dün 4 tane michelin energy saver aldım. 2014 çıkışlı 580 tl 5 taksit.

Ben de sizin gibi araştırdım, kullananlara sordum. F/p olarak bu modeli seçtim. Etiket değeri ıslak zeminde iyi ama kullanıcı yorumları iyi değil.

Kullanıp göreceğiz.

Michelinlerin yumusak lastik oldugu soyleniyordu yanlis hatirlamiyorsam. Kolay balon yapiyormus. Duydunuzmu boyle biseyi hocam?

• Ben verirdim hocam ama herkes vermeyebilir.
  • quote:

Ben verirdim hocam ama herkes vermeyebilir.

Dogrudur. Para olsada versek ama epey zorlar beni

• quote:

Dün 4 tane michelin energy saver aldım. 2014 çıkışlı 580 tl 5 taksit.

Kullanıp göreceğiz.

Nerden aldınız hocam

• ben de 225-70-16 ölçülerinde A/T lastiklere bakıyorum ancak hangi markanın kapısını çalsam stokta yok diyorlar.. ne ölçüymüş arkadaş
  • Evet duydum. Nette bol bol foto var hatta. Ben dikkatli kullanmaya çalışacağım. Binlerce energy saverden birkaç tane çıkması normal. Şuan övmek veya yermek istemiyorum ancak yol sesinin daha az olduğu kesin. Araç symbol 1.5 dci.

• adil07 kullanıcısına yanıt
    Adana Seyhan Kartal Oto Lastik. Kıyıboyunda bağlar karakolu çaprazında.

Sökme takma balata temizliği nitrojen gazı balans ayarı 580 tl 5 taksit.

• Hem AB etiket değerleri çok iyi hem de oldukça uygun fiyatlı lastik önereyim : Kumho Ecowing KH27

Konusu :http://forum.donanimhaber.com/m_70484061/tm.htm
  • Arabayı ilerletmek için bir enerji gerekir. Bu enerjinin bir kısmı motor içerisinde, bir kısmı aerodinamik yapısı sayesinde ve önemli bir kısmı da lastikleri çevirirken zayi olur.

Bu nedenle lastik ne kadar az yuvarlanma direncine sahip ise o kadar az yakıt israfı olur. Etiket değeri A olan ile F olan arasında bildiğim kadarı ile 100kmde 2lt kadar fark oluyor.

Bu da yılda 10bin km yapan biri için 200lt az yakıt tüketmek demektir. 350-450tl arası tasarruf demektir.

Hele yağmurdaki fren performansı gerçekten dedikleri gibi. C nin altında ıslak fren performansı sizi üzer.

Yine lastiklerin üzerinde tread ware değeri vardır. Bu da lastigin aşınma değeri hakkında fikir verir. 300 değerinin altında ki lastikler daha çabuk aşınma gösterebilir. Tabi bu tamamen yol ve kullanım şekli ile alakalı olduğu için ancak fikir verebilir.

Lastik gürültü oranı ise yalıtımı düşük araçlarda binlerce lira verip yapılan yalıtım işlem leri kadar etki yaratabilir.

• Bakiyorum tabi hatta adac basta olmak uzere olabildigince fazla test okumaya çalışıyorum.

Petlasin hem yaz hem kış lastigini kullandım , gayet memnun kaldım .

Diğer taraftan okuduğum kadariyla gy egp gayet başarılı , tüm kriterlerde iyi .

• Arkadaşlar şu petlası herkes övüyorda azıcık çamurda yolda kalıyoruz, beş para etmez

• Herkes bakıyor, hatta sadece ona bakarak alanlar var. Şöyle söyleyeyim, Hankook Ventus V12 EVO lastik tüketim E, ıslak zemin C, 70dB değerleri vardı ama ben böyle lastik kullanmadım. Muazzam bir yol tutuşu vardı. Yani etiket değerleri pek birşey ifade etmiyor sportif kullanım arayanlara.
  • quote:

Evet duydum. Nette bol bol foto var hatta. Ben dikkatli kullanmaya çalışacağım. Binlerce energy saverden birkaç tane çıkması normal. Şuan övmek veya yermek istemiyorum ancak yol sesinin daha az olduğu kesin. Araç symbol 1.5 dci.

Eski aracımda vardı. Sorun yaşamadım ama korkuyorum işte
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.