Şimdi Ara

Laptopun Sesinin Birden Yükselmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Başlıkta da belirttiğim gibi laptopun sesi birden yükseliyor. Mesela normalde ses düzeyi %50 ise zaman biraz zaman geçiyor %56 oluyor ve bu artışı hissediyorum. Ve eski haline döndürmek için ses azaltma ve yükseltme tuşuna basıyorum, bir nevi nötrlüyorum. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Bir de bu sorun windows 10'a geçtikten sonra oldu. Windows 8.1'de iken hiçbir sorun yoktu.

• pasha2020 P kullanıcısına yanıt
    hocam bu bir sorun deil aslında siz sistemi degiştirdikten sonra oldu demişsiniz yani makineniz yüksek performansa geçtigi için kendine yeterli rpm sağlamaya çalışıyor ama ses gerçekten çok fazla ise fanlarınızın bakım zamanı gelmiş olabilir bi kontrol ettirin bu arada o yaptınız ses azaltma işlemini pek kullanmayın bnm bilgisayarımda da var o,siz fan sesini azaltmak isterken makineyi ısıtır ve performans düşününe neden olursunuz çünkü bu işlem fan dönüşşlerini yavaşlatır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: imam24

hocam bu bir sorun deil aslında siz sistemi degiştirdikten sonra oldu demişsiniz yani makineniz yüksek performansa geçtigi için kendine yeterli rpm sağlamaya çalışıyor ama ses gerçekten çok fazla ise fanlarınızın bakım zamanı gelmiş olabilir bi kontrol ettirin bu arada o yaptınız ses azaltma işlemini pek kullanmayın bnm bilgisayarımda da var o,siz fan sesini azaltmak isterken makineyi ısıtır ve performans düşününe neden olursunuz çünkü bu işlem fan dönüşşlerini yavaşlatır.

benim laptopun ses düzeyinden kastım müziklerden, dizilerden vs. çıkan seslerdi bu arada . fan sesiyle ilgili hiçbir sıkıntım yok şu aralar.

• laptop demişsiniz. Marka model nedir?
    Casper H36 gibi dokunmatik ses seviye kontrol sistemleri bazen enterferansa girebilmekte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erhanzeynel

laptop demişsiniz. Marka model nedir?
    Casper H36 gibi dokunmatik ses seviye kontrol sistemleri bazen enterferansa girebilmekte.

Dell inspiron 15r 5521 . dokunmatik değil bu arada laptop.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şunu açıklığa kavuşturalım.

Ses sev,yesini %50 ayarladın bıraktın diyelim.

Ses yükseldiğinde seviye çubuğu da yükseliyor mu? yoksa yine %50 mi görünüyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: erhanzeynel

şunu açıklığa kavuşturalım.

Ses sev,yesini %50 ayarladın bıraktın diyelim.

Ses yükseldiğinde seviye çubuğu da yükseliyor mu? yoksa yine %50 mi görünüyor?

yine %50 görünüyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Realtek programından "Gürültü Dengeleme" 'yi açın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karanlık Ülke

Realtek programından "Gürültü Dengeleme" 'yi açın.

Mantıklı. Cihaz daha önce karşılaşmadığım bir cihaz olunca driver özelliklerini bilemedim.
  • Ses kartında bir "normalize" gibi bir olayı var sanırım. Mevcut ayarlarını bir kurcalayın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.