Şimdi Ara

Laptopumdan duman çıktı!!! Yardım lütfen!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
7.297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar. 3 yıldır sorunsuz kullandığım Toshiba A200-1BP laptopumun ekran kartı fanından bir hafta önce metalik bir sürtünme sesi ve hemen sonrasında da biraz duman çıktı. Dondum kaldım, ama çok şükür ki laptop kapanmadı ve hala çalışıyor. Az önce de benzer bir sürtünme sesi çıkıcak gibi oldu ama kesildi hemen. Baya tedirgin oldum. Servisi İstanbul'da olduğu için gönderemiyorum, ne yapmamı önerirsiniz???

• servise gondermeni
  • ekran karti fanindan geldiğini ne biliyosunuz sesin kasa açik mi çalişiyosunuz laptopda.benim de cpu fanından ses geliyo çünkü bi tek onun fanı var ordan biliyom altindan vuruyom ses gidiyo bişi de olmuyo :) sen de dene
  • ben de bazen havanın çıktığı yerden olanca gücümle üflüyorum, çalışan fan duruyor. bir keresinde de windows donduydu.
    niye üflüyorsun diyen olabilir. bazen çok hantal çalışıyor, şöyle alıp fırlatasım geliyor. tabi fırlatamıyoruz.

yani sen de üfle belki geçer diyecektim, nacizane önerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speakerphone2010 -- 29 Nisan 2010; 3:04:11 >
  • fanın bobinlerinden biri falan yanmış olabilir yada metal birşey fana takılmış sonrada anakartta bir yeri yakmış olabilir. Teknik servisimizde tamire alınan notebooklarda, ataç , toplu iğne ,zımba teli ençok notebookun içinden çıkan metaller arasında. dosya klasörler ve evraklarla beraber notebook çantasına konunca notebook böyle kazalar olabiliyor.

ethernet
    kamera
    dvdrw
    usbler
    ses
    pilli-adaptörsüz
    pilsiz-adaptörlü
    çalışıyormu notebook bunları kontrol edin ve en yakın müsait zamanda gönderin garantiye derim...
  • sesin ekran kartı fanından geldiğine eminim. işlemci fanı çok daha içerde. ses okadar net gelmezdi cpu'dan gelse. ayrıca duman da laptopun altından/işlemci havalandırmasından değil ekrankartı havalandırmasından çıktı. öle vurmayla üflemeyle falan olcak şeyler değil bana daha global çözüm önerileri gerek. (duman çıkaran şey şu olabilir gibi, içini aç fanı yağla gibi, benimde başıma geldi gibi vs.) ayrıca bi çözüm üretemesek bile en azından kayıtlara geçsin. başka birinin de başına gelirse yalnızlık çekmesin :)

işlerim yoğun olmasa hiç düşünmem gönderirim servise ama şimdi geç gelmesinden korkuyorum. gerçi paramızla tamir ettiricez belki bekletmezler o kadar. göndericez servise, öyle görünüyor.
  • saol TVT. usb'ler, ses, dvd, kamera, ethernet çalışıyor ama yarın komple bi kontrol ediym bakıym çalışmayan bişey var mı. bide sallıym biraz belki içinde bişey vardır gerçekten.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • notebooklarda ekran kartına fan olmaz diye biliyorum cpu fanı fazla tozlandığında ses yapar ve kokuda statik macun sertleşmeye yakın ve yanarken statik macun koku veririr. zaten bir drenc yada nebilim kapasitör yada kondanstör yanmış olsa arkadaşım dediği gibi bir eleman çalışmazdı. bence cpu çanını kontrol et pc altıda çok ısınıyor olmalı.
  • çogu notebookta ekran kartı üst düzey digilse 2 tane fan olmuyor senin notebook unda ekran kartı üst düzey digil o yüzden tek fan var dostum garantisi 3 yıl olmuş 2 yılsa garantisi ki toshibalarda öle bitmiştir tek çare açıp kontrol etmen olacaktır tabi elin bu tür işlere yatkınsa yoksa pek kurcalamamanı aynı sorunu tekrarlarsa toshiba servisine gidip fiyata göre halletmeni fiyatı çoksa güvenebilecegin bir notebook tamircisine bırakmanı tavsiye edecegim
  • a200 lerde tek fan ses ondan gelıyordur dusuk bır ıhtımal optık surucu ses yapabılır ama dumanda vardı demıssınız o yuzden ıslemcı fanınız tamamen bozulmadan cıhazı servıse gondermelısınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pegasus1881 -- 29 Nisan 2010; 11:22:48 >
  • Bir bilgisayar kolay alınmıyor bence..Yani ben kendi durumuma göre yorum yapıyım belki bazılarına komik gelebilir
    hemen servise götür bekleme
  • evet ark. haklısınız. sesin geldiği fan ekran kartı değil işlemcinin fanı. bunu öğrenmek de iyi oldu :) cevaplar için teşekkürler. 2.harddisk kapağını bile açamamış biri olarak arka kapağı sökmeye kalkmayı düşünmüyorum. bu işlerde ufak püf noktaları oluyor bilmeden kurcalayınca illa bişeyler kırılıyor. 1 ay kadar böyle çalışıcak mecbur, dua edicem bişey olmaması için anca 1 ay sonra gönderebilirim. tekrar cevaplar için teşekkür ederim.

eskişehir'de bildiğiniz iyi bir laptop tamir servisi var mı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.