Şimdi Ara

Laptopum Çalındı, Ne Yapılabilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar dün akşam 20:30 sularında dayımlara bayram ziyaretine gittik. 2 saat sonra geri döndük ve bir baktık ki kapının kilitleri sökülüp, göbekler kırılmış. Bir miktar para ve birkaç elektronik eşya çalmışlar. Bunların ne olduğunu söylemeyeceğim, çünkü konu çok farklı. Konu benim laptopum. Asus X550JX-XX099D modeldi. DVD-ROM sökülü, DVD-ROM'un olduğu yerde kendi HDD'si, kendi HDD yuvasında ise Kingston 240GB SSD Plus takılıydı.

Bu laptopu bulmak için ne yapılabilir? İçinde neredeyse hayatımın yarısı vardı. Geçen sene hem okuyup hem çalışıp sırtımdan ter çıka çıka, parayı biriktirip almıştım. Hadi onu da geçtim içindeki şeyler benim için çok çok önemli. Asus ile iletişime geçsek veya GPS ile falan bulabilir miyiz? Bilgili arkadaşlardan yardım bekliyorum.

• Çok geçmiş olsun ben bulabileceğinizi sanmıyorum. Çoktan birisine satılmış bile olabilir veya parçaları sökülmüş. İçinki verileri keşki bir buluta yükleseymişiniz çok üzüldüm.. Yaşadığınız bölgeden sizin notebook markanızda 2. El ilan veren varmı diye siteleri kontrol edebilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadasın notebook çalınmıştı bilgisayarında program var idi. Baglandıgı noktadan ıp numarası veriyor idi . ıp numaralarından tespit edip notebooka kavuştu. Teknik servisi arayıp durumunuzu anlatın servise gelir ise el koyarlar size verirler. Birde arkadasın dediği gibi ıkıncı el satılan sıtelerı kontrol edin TV lerdede cıkmıstı avm de çalıntı laptobu kendı sahıbıne satarken polis baskını yedi hırsız.
  • Geçmiş olsun dostum. Polise olayı bildirmekten başka birşey yapabileceğinizi sanmıyorum. Yine de asus yetkilileriyle irtibata geçin, belki bir umut yardımları dokunur.

• Birde windows10 kullanıyor ve orjınal ise bilgisayarımı bul gibi bir özelliği var mış. Ama sanırım ondada hesaplı bir oturum açmak gerekiyor bu durumu wındowssa sorun anti hırsızlıkprogramı gıbı ıp numarası alabılırler belki
  • quote:

Orijinalden alıntı: cuhuku

Birde windows10 kullanıyor ve orjınal ise bilgisayarımı bul gibi bir özelliği var mış. Ama sanırım ondada hesaplı bir oturum açmak gerekiyor bu durumu wındowssa sorun anti hırsızlıkprogramı gıbı ıp numarası alabılırler belki

Windows 10'du ama orijinal değildi hocam.

• dostum geçmiş olsun öncelikle, benim bilgisayarım da 2 ay önce çalındı, elimde tüm sistem bilgileri vardı, özellikle MAC adresini kaydettiysen savcılık bilgisayarı açık yakaladığı an internete bağlıysa bulabiliyor. ama çok fazla çalıntı kaydı olduğu için bulmaya vakitleri olmuyor. karakolda tutanak tutarken "savcılıkta bunla ilgilenecek yeterli sayıda personel olsa hepsini bulurlar" dediler bana, şanslıysan açık yakalarlarsa bulurlar dedi 2-3 ay sürede. garantisi devam ediyorsa asus servislerine bilgisayarının seri numarasını bildirmende fayda vari bilgisayar ellerine geçerse el koyabilirler veya sana haber verebilirler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.