Arkadaslar, belki 10uncu kez yaziyorum ama neylersiniz hasta olunca doktor araniyor iste. Laptopumun modeli CF-W2BW1AXS ve XP Professional kullaniyorum. Laptopun dili Japoncaydi, ingilizce versiyona cevirince sesi ve bununlada kalmayip 10a yakin driveri kaybettik. Maalesef elimizde Recovery Cd olmadigindan internetten Panasonigin sitesinden yukaridaki modele gore vermis oldugu driverlari kullanarak, tum driverlari indirdik. Tum driverlari internetten indirip kurmama ragmen bende hala soru isareti olan ( Base System Device) bu driverin aciklamasini EverestHome Edition dan aldim ve asagida sundum. Sadece 1 soru isaretim kaldi. Ayrice Driver Guide Toolkitide laptopa kurdum. Maalesef bu programinda bana bir faydasi olmadi. Bu driver neyle ilgili sesle mi? Bundan dolayi mi ses yok?
SORU ISARETIM Driver Description: Base System Device Hardware ID: PCI/VEN_1180&0575&SUBSYS_833810F7&REV_00 Location Information: PCIbus1,device 5,function 1 PCI Device: Ricoh RL%C575 SD Bus Host Adapter Device Resources IRQ: 05 Memory: E0201400-E02014FF
Laptop Intel 852/855 Chipset Family grubunda ve tum driverlari burdanda indirdik. Kullandigim ses karti Sigma Tel C Major Audio ve driver STAC97.sys ve ses bagdastiricisi Intel 82801DBM ICH-M- AC'97 Audo Controller ve duzgun calisiyor gozukuyor. ayrica tum ses ayarlarini denetledim, hepsi acik. Hersey duzgun calisiyor ama maalesef ses yok. Bu konuda yardimlarinizi bekliyorum, sesi speakerla bile almaya raziyim eger bir yolu varsa, simdiden tesekkurler....
ırq değiştir bir dene derim
Nasil IRQ degistirilir bilmiyorum, bu konularda pek bilgim yok, computer descriptiondan kontrol ettigimde cakismalarin tumu IRQ 9 da bulunuyor. Simdi ne yapmam lazim? Bu konuda yardimci olursan sevinirim, tesekkurler.
Laptopta IRQ ayarlarinin nasil degistirilecegi konusunda yardimci olursaniz sevinirim.Tesekkurler. Computer descriptiondan anladigim kadariyla cakisan driverlar IRQ 9da toplanmis. Bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim.