evet arakaşlar belki komik gelecek ama ben ikinci el bir bilgisayar düşünüyorum lakin ilanlarda baktığım zaman core 2 duo yazıyor bu ixşlemci baya eski değilmi ve ayrıyetten celeron diyor sıfır makinelerde var bu şimdi Celeron daha mı iyi veya hangi modele daha yakın i3 i5 diye gidiyor onu biliyorum lakin i3 ün altında hangileri kalıyor
açıkçası sıfır laptop asam en fazla 1000 tl falan düşünoyurum ama ikinci el500 tl 800 tlye güzel pcler var yardımcı olursanız sevirim
Bu arada laptopu linux ve winodws için kullanaccağım oşun önemli değil noram de msi ge 60 kullanıyorum zaten :D
core 2 duo biraz eski, celeron ondan sonra çıkan sürüm i3, i5 ve i7 olarak devam ediyor. gerisi sizin bütçenize kalmış bir olay. dediğiniz fiyatlara i5 işlemcili laptop bulabilirsiniz. işlemci modeline göre google da arama yaparsanız ark.intel.com adresinde işlemci özelliklerini görebilirsiniz. oradan işlemcinin çift çekirdekli ya da 4 çekirdekli olup olmadığınız anlayabilirsiniz. örnek olarak i5-6500 mesela tam modeline bakın buna baktığımızda 4 çekirdekli gösteriyor. alacağınız laptoptaki tam işlemci modelini öğrenin.
quote:
Orijinalden alıntı: dj_mero
core 2 duo biraz eski, celeron ondan sonra çıkan sürüm i3, i5 ve i7 olarak devam ediyor. gerisi sizin bütçenize kalmış bir olay. dediğiniz fiyatlara i5 işlemcili laptop bulabilirsiniz. işlemci modeline göre google da arama yaparsanız ark.intel.com adresinde işlemci özelliklerini görebilirsiniz. oradan işlemcinin çift çekirdekli ya da 4 çekirdekli olup olmadığınız anlayabilirsiniz. örnek olarak i5-6500 mesela tam modeline bakın buna baktığımızda 4 çekirdekli gösteriyor. alacağınız laptoptaki tam işlemci modelini öğrenin.
eyvallah hocam ben celeronu biraz eski ve kötü zannediyordum :D core 2 duo dan sonra mı çıktı yenilerde ?
aslında öncesinde de vardı celeron işlemciler, biraz ekonomik olması açısından tasarlandılar, modeline göre core 2 duo daha iyi, ancak yeni nesil işlemcilerde celeronunda iyi olduğu yönler var tabiki, dediğim gibi, üzerindeki işlemcinin tam modeli önemli olan.
quote:
Orijinalden alıntı: dj_mero
aslında öncesinde de vardı celeron işlemciler, biraz ekonomik olması açısından tasarlandılar, modeline göre core 2 duo daha iyi, ancak yeni nesil işlemcilerde celeronunda iyi olduğu yönler var tabiki, dediğim gibi, üzerindeki işlemcinin tam modeli önemli olan.
eyvallah hocam çok teşekkür ederim sağolun bilgilendirdiniz
İşlemci ve ekran kartı karşılaştırması için aşağıdaki siteleri kullanabilirsiniz.