Şimdi Ara

Laptoplar ve LCD TV bağlantısı... YIRTILMA...PÜF Noktası...!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
2
Favori
3.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Başıma gelen ve neredeyse Laptopu kaldırıp duvara fırlatmaya kadar beni geren bir sorunu ve çözümünü sizlerle paylaşmak istedim.

Laptop pc yi LCD Tv ye bağladığımda, film seyrederken yırtılma yaşıyordum. Araştırmadığım forum, haber grubu, denemediğim codec, yama kalmadı. Ancak bir türlü bu olayı çözemedim. Bir sürü insanda bu problem var, ya farkında değiller ya da çözüm bulamadılar.

Deneme yanılma yoluyla bu sorunu çözdüm.

Şimdi;

LCD TV ye vga-vga bağlantı yaptığınızda, Laptopunuzun görüntü ayarlarından Clone modu seçiyoruz yani hem LCD TV de hem de Laptop ekranında aynı görüntü oluyor. Sorun burada başlıyor. Laptop ekranı 60hz üzerini desteklemez. Ancak LCD Tv ye 60 herz sinyal gittiği zaman gelen video sinyali ile TV nin tazeleme hızı arasındaki uyumsuzluk ekranda Tearing effect yani yırtılma olmasına yol açıyor. Özellikle HD filmlerde aşırı belli oluyor ve insanı çileden çıkarıyor. Clone mode seçili olduğu zaman, Laptoptan LCD TV ayarlarından bu herz i 75 de yapsanız bu asla 75 olmuyor. 75 yazsa bile 60 herz devam ediyor. Yani Laptoplar kendi ekranına 60, bağlı olan LCD Tv ye 75 herz taramayı aynı anda veremiyor.

Çözüm:

LCD Tv yi bağladığınızda Laptop monitörü kullanmayacaksınız. Ama bu Laptop monitörü kapatmak şeklinde değil sürücü ayarlarına girip, ana ekran olarak LCD TV yi seçtiğiniz zaman oluyor. LCD TV yi ana ekran olarak sececeksiniz, laptop ekranı kapanacak doğal olarak.Driver yükü teke düşecek. kesinlikle clone mode kullanmayacaksınız. Bu işlem yapıldıktan sonra gelişmiş ayarlardan TV nin herzini desteklediği en yüksek çözünürlüğü çekin. Genellikle bu 75 dir. Şimdi gidin bir film açın ve sorundan eser kalmadığını görün...

Kolay gelsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BLoWeR -- 25 Kasım 2007; 21:17:50 >

• Henüz böyle bir sorunum olamadı.Ama Blower arkadaşa teşekkurler

Arkadaşlar işte forumlar böyle çok yararlı oluyor, ille birinin aman yandım demesi gerekmez, böyle keşiflerimizi de paylaşırsak çok daha güzel olur..

quote:

Orjinalden alıntı: BLoWeR

Arkadaşlar,

Başıma gelen ve neredeyse Laptopu kaldırıp duvara fırlatmaya kadar beni geren bir sorunu ve çözümünü sizlerle paylaşmak istedim.

Laptop pc yi LCD Tv ye bağladığımda, film seyrederken yırtılma yaşıyordum. Araştırmadığım forum, haber grubu, denemediğim codec, yama kaldı. Ancak bir türlü bu olayı çözemedim. Bir sürü insanda bu problem var, ya farkında değiller ya da çözüm bulamadılar.

Deneme yanılma yoluyla bu sorunu çözdüm.

Şimdi;

LCD TV ye vga-vga bağlantı yaptığınızda, Laptopunuzun görüntü ayarlarından Clone modu seçiyoruz yani hem LCD TV de hem de Laptop ekranında aynı görüntü oluyor. Sorun burada başlıyor. Laptop ekranı 60hz üzerini desteklemez. Ancak LCD Tv ye 60 herz sinyal gittiği zaman gelen video sinyali ile TV nin tazeleme hızı arasındaki uyumsuzluk ekranda Tearing effect yani yırtılma olmasına yol açıyor. Özellikle HD filmlerde aşırı belli oluyor ve insanı çileden çıkarıyor. Clone mode seçili olduğu zaman, Laptoptan LCD TV ayarlarından bu herz i 75 de yapsanız bu asla 75 olmuyor. 75 yazsa bile 60 herz devam ediyor. Yani Laptoplar kendi ekranına 60, bağlı olan LCD Tv ye 75 herz taramayı aynı anda veremiyor.

Çözüm:

LCD Tv yi bağladığınızda Laptop monitörü kullanmayacaksınız. Ama bu Laptop monitörü kapatmak şeklinde değil sürücü ayarlarına girip, ana ekran olarak LCD TV yi seçtiğiniz zaman oluyor. LCD TV yi ana ekran olarak sececeksiniz, laptop ekranı kapanacak doğal olarak.Driver yükü teke düşecek. kesinlikle clone mode kullanmayacaksınız. Bu işlem yapıldıktan sonra gelişmiş ayarlardan TV nin herzini desteklediği en yüksek çözünürlüğü çekin. Genellikle bu 75 dir. Şimdi gidin bir film açın ve sorundan eser kalmadığını görün...

Kolay gelsin...

LG OLED55GX6LA, BENQ W2700 4K PROJEKTÖR, LOGITECH HARMONY ONE REMOTE, DENON AVR-X2500H, LG BD390 BLU-RAY PLAYER, ZIDOO Z10 Media PLAYER, TOSHIBA HD-A35 HD-DVD PLAYER, BLACKVIEW BV7000 Pro, LENOVO YOGA 3 PRO, MSI AIO AE2420 3D, SEDONA 721, SUBARU XV BUZ GRİ 2014 ELEGANCE, INNOCENCE IS NO EXCUSE... VAROLAN HERŞEY EVRENİN DENGESİNE HİZMET EDER...

• Blower öncelikle paylaşımın için teşekkürler.

Sanırım özellikle hareketli görüntülerde, kameranın hızlı hareket ettiği sahnelerde satırlarda belli belirsiz kayma gibi bir durum kastettiğin. Bazı satırların üsttekilerden ya da alttakilerden daha geç tepki vermesi gibi. Hafif dalgalanma gibi bir efekt veriyor. Eğer yırtılmadan kastettiğin buysa bende de aynı durum var. ATI x1600 512MB ekran kartlı bir notebook kullanıyorum.

Şimdi, VGA ile gönderdiğim sinyal 1360x768 ve 60 HZ. Clone yapmıyorum. Görüntü sadece plazmada. Ve hala aynı durumu yaşıyorum. Sorun bence filmin fps'i ile bağlantılı. Örneğin 24 fps filmlerde bu durumun ortadan kalkması için ekran tazeleme hızının 24'ün katları şeklinde olması gerekiyor. Örneğin 72 HZ, 120 HZ gibi. Ben sinyali 60 HZ gönderebildiğim için bir cadence sorunu yaşıyorum gibi. Ancak 1360x768 sinyalde 72 HZ seçeneğim yok benim. TV kabul etmiyor. Sadece 60HZ. Bir alt çözünürlük alternatifim olan 1024x768'de ise 60 HZ'e ek olarak 70 ve 75 HZ seçeneklerim var. 72 yine yok.

Eve gidince 1024x768'in 70 ve 75HZ seçeneklerini bir deneyeceğim. Belki bir çözüm olur.

Selamlar.

• Vga vga kablo ile imzamdaki notebook ve lcd için 1024*768 in üzerine çıktığımda görüntü alamıyorum.Nasıl daha yüksek çözünürlüklere çıkabilirim.Lütfen yardım..

Orjinalden alıntı: connectpeople

Vga vga kablo ile imzamdaki notebook ve lcd için 1024*768 in üzerine çıktığımda görüntü alamıyorum.Nasıl daha yüksek çözünürlüklere çıkabilirim.Lütfen yardım..

Yüksek hertz gönderiyorsunuzdur büyük ihtimalle. 1360x768'i 60HZ ile göndermeyi deneyin.

Orjinalden alıntı: Akseaus

Blower öncelikle paylaşımın için teşekkürler.

Sanırım özellikle hareketli görüntülerde, kameranın hızlı hareket ettiği sahnelerde satırlarda belli belirsiz kayma gibi bir durum kastettiğin. Bazı satırların üsttekilerden ya da alttakilerden daha geç tepki vermesi gibi. Hafif dalgalanma gibi bir efekt veriyor. Eğer yırtılmadan kastettiğin buysa bende de aynı durum var. ATI x1600 512MB ekran kartlı bir notebook kullanıyorum.

Şimdi, VGA ile gönderdiğim sinyal 1360x768 ve 60 HZ. Clone yapmıyorum. Görüntü sadece plazmada. Ve hala aynı durumu yaşıyorum. Sorun bence filmin fps'i ile bağlantılı. Örneğin 24 fps filmlerde bu durumun ortadan kalkması için ekran tazeleme hızının 24'ün katları şeklinde olması gerekiyor. Örneğin 72 HZ, 120 HZ gibi. Ben sinyali 60 HZ gönderebildiğim için bir cadence sorunu yaşıyorum gibi. Ancak 1360x768 sinyalde 72 HZ seçeneğim yok benim. TV kabul etmiyor. Sadece 60HZ. Bir alt çözünürlük alternatifim olan 1024x768'de ise 60 HZ'e ek olarak 70 ve 75 HZ seçeneklerim var. 72 yine yok.

Eve gidince 1024x768'in 70 ve 75HZ seçeneklerini bir deneyeceğim. Belki bir çözüm olur.

Selamlar.

Durumu sen benden çok daha iyi anlatmışsın. Tamamen senin anlattığın olay benim yırtılmadan kastım.

Tv ni gönderilen frame'in üzerinde çalıştırdığın sürece ekranında yırtılma olmayacaktır. Yani 72 hz de açman gerekiyor ama 72 seceneğin yok ise Tv büyük ihtimalle 1024x768 75 hz calısacaktır. Bu herz e ayarladınmı yırtılma filan kalmaz. Şu da var sizin Tv imzanızdan gördüğüm kadarıyla bir plazma ve plazmalar 1024x768 çözünürlük üzerine çıkmıyorlar bildiğim kadarı ile. 1360x768 verdiğinizde TV nasıl kabul etti bunu anlayamadım. Yada direk downscale ediyor olsa gerek. E downscale edecek olduktan sonra 1360x768 vermenize gerek kalmıyor.

Bu arada Atinin driverları nvidia ya göre daha esnek ara çözünürlükleri değişik herzlerde destekliyor. Daha olmadı Google dan aratarak "ati omega driver" ları yükleyiniz. Oynanmış driverlar bazen çok daha iyi sonuc verebiliyor. XP altında Omega driverlar 1366x768 verebiliyor. Desktop driverlarında bunu gördüm ama notebook için ne olur bilemem denemekte yarar var. Ya dawww.laptopvideo2go.com dan editli driver bulabilirsiniz...

Kolay gelsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BLoWeR -- 23 Kasım 2007; 16:58:50 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: BLoWeR

Durumu sen benden çok daha iyi anlatmışsın. Tamamen senin anlattığın olay benim yırtılmadan kastım.

Tv ni gönderilen frame'in üzerinde çalıştırdığın sürece ekranında yırtılma olmayacaktır. Yani 72 hz de açman gerekiyor ama 72 seceneğin yok ise Tv büyük ihtimalle 1024x768 75 hz calısacaktır. Bu herz e ayarladınmı yırtılma filan kalmaz. Şu da var sizin Tv imzanızdan gördüğüm kadarıyla bir plazma ve plazmalar 1024x768 çözünürlük üzerine çıkmıyorlar bildiğim kadarı ile. 1360x768 verdiğinizde TV nasıl kabul etti bunu anlayamadım. Yada direk downscale ediyor olsa gerek. E downscale edecek olduktan sonra 1360x768 vermenize gerek kalmıyor.

Evet benim plazmanın native çözünürlüğü 1024x768. Ama 1360x768 pc sinyali kabul ediyor. Ve tabiki kendi çözünürlüğüne downscale ediyor. Tıpkı HDMI'dan 1080p kabul etmesi gibi.

Daha önceden 1024x768 kullanmamamın sebebi bu sinyal modunda görüntünün basıklaşıyor olması idi. 1360x768 gönderdiğimde ise ekrana tam oturuyor. Garip ama böyle.

1024x768'i tekrar deneyeceğim akşam. 75 HZ'le. Eğer dediğin gibi yırtılma kalmıyorsa, bir de üstüne basıklaşma sorununu aşabilirsem süper olacak.

Selamlar.

• Akseaus,

Kardeş sorun çözüldü mü?

Yırtılma sorunu çözüldü evet, ama basıklığı halledemedim. 1024x768 75 Hz'le yırtılma falan kalmıyor. Ama bu durumda da basıklık var. Bunu bir türlü halledemedim. Bahsettiğin omega driverları aradım, lakin onlar hep XP ve 2000 için. Ben vista kullanıyorum. Vista'ya uygunu yok.

Bu durumda ya yırtılma ya da basıklık, ikisinden birine katlanmak zorundayım.

Selamlar.

Vista yüklü olan Laptopuma Xp yükledim. Ekran kartı Tv yi otomatik olarak tanıdı. Birde ne görsem iyi? Laptopda monitör olarak LCD TV yi sectiğim zaman herz ayarlarında 59 ve 60 hz den başka herz yok!!! "Desteklemediği modları göster" i işaretlesemde değişen bişi olmuyor sadece 59 ve 60 hz var.
    Buyur burdan yak şimdi. Vista kurulu iken 60 70 72 75 ve 85 olarak herz verirken, Xp de sadece 59 ve 60 var. İşin saçmalığı burdan sonra başlıyor. Gittim bir film açtım. Ama yırtılma sıfır????

60 herz olarak Vistada yırtılan filmler Xp kurulu sistemde 60 herz de yırtılmıyor. Ben bu işten hiçbirşey anlamadım. Bu Vista harbiden bozuk beyler. Uzak durun lanet sistemden...
  • O halde;

"LCD TV lerden, pc ile bağlantı yapıldığında, problemsiz sonuç alabilmek için kesinlikle clone mod kullanılmayacaktır."şeklinde bir yargıya kesinlikle varmış durumdayız. Tecrübe ile sabitlenmiştir.

Kolay gelsin...

Selamlar.
  • ya arkadaşlar şu işin çözümünü bir türlü bulamadım. Laptopumun ekran kartı geforce 7300go. tv ye 1024*768 ve 12** *720 gibi bir çözünüelük verebiliryor.tv de sadece 1024 olanı destekliyor. arkadaşında yukarıda belirttiği gibi bu çözünürlük 4:3 çözünürlüğü.görüntüyüde çok flu laştırıyor. ya bunu nasıl 1360*768 e çıkaracağım.

60 Hz'de de yırtılıyor arkadaşlar. Ne yaparsanız yapın. XP'de de Vista'da da. Clonesuz. Her ikisini de denedim. 75 Hz'de bu durum ortadan kalkıyor.

Selamlar.

Kardeş,

60hz de şu an bendeki XP ye geçtim. Xp de tek ekran, 60hz ve yırtılma yok. Bu işi anlamıyorum ben. Vistada 60 da yırtılıyor ama XP de yırtılmıyor.
    Kesin driver problemi ya da Vista cidden görntü konusunda sorunlu. Uğraşmaktan yoruldum inan artık denemiyorum.

Orjinalden alıntı: ssesli

ya arkadaşlar şu işin çözümünü bir türlü bulamadım. Laptopumun ekran kartı geforce 7300go. tv ye 1024*768 ve 12** *720 gibi bir çözünüelük verebiliryor.tv de sadece 1024 olanı destekliyor. arkadaşında yukarıda belirttiği gibi bu çözünürlük 4:3 çözünürlüğü.görüntüyüde çok flu laştırıyor. ya bunu nasıl 1360*768 e çıkaracağım.

Powerstrip kurup kurcalayın biraz. O programda istediğiniz çözünürlüğü elle girip ayar yapabiliyrdunuz. Ama hangi menude unuttum.

Merhaba Blower kardeşim,

Yırtılma sorunu çözüldü evet, ama basıklığı halledemedim. 1024x768 75 Hz'le yırtılma falan kalmıyor. Ama bu durumda da basıklık var. Bunu bir türlü halledemedim. Bahsettiğin omega driverları aradım, lakin onlar hep XP ve 2000 için. Ben vista kullanıyorum. Vista'ya uygunu yok.

Bu durumda ya yırtılma ya da basıklık, ikisinden birine katlanmak zorundayım.

Selamlar.

Sevgili Akseaus,

1024 x 768 aslında 4:3 bir format olduğunda laptop bunu gönderdiğinde basıklaşıyor.. Masaüstü gözrüntüsünde sorun olmuyor, sadece film vs görüntü gönderildiğinde oluyor. Bunu film izlemede kullandığım VLC playerdaki "aspect ratio" yu 4:3 yaparak çözüyorum ben. O zaman tam oturuyor

Selamlar

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.