Şimdi Ara

laptoplar arası dosya aktarımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başlıktaki gibi 2 laptop arasında WIRELESS ile dosya aktarımı mümkün mü?

Elimizde sadece iki laptop var... Modem, internet falan yok...

Birinden diğerine dosya aktarıcaz ama nasıl olacak...

Paylaşım veriyom, ağ kurma sihirbazı ile flash disk yardımıyla ağ kuruyorum ama bi türlü bu işi beceremiyorum...

Bilgisayarlar:
    HP 6187 (winXP)
    Toshiba a100-599 (winXP)

• belki bluetouth ile aktarım yapabilirsin.
  • Wireless özelliği olan iki bilgisayar arasında AD-HOC denen bağlantı türü yardmıyla ağ kurulup paylaşım yapılabilir.

http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/genericDocument?lc=en&cc=us&docname=c00308446 adresinde bu ağın nasıl kurulacağını anlatan ingilizce bir doküman mevcut...
  • Gençkan sağol, wireless gerekliydi...

Kemal, teşekkürler, güzel anlatım, kolaya benz,yor, deneyeceğim...
  • Kızılötesi denenebilir mi acaba?Bir keresinde ben laptopumu açtığımda arkadaşınki zaten açıktı,birbirlerini otomatik tanıdılar
  • bende kö yok...

Hem de film falan aktaracağım için kö yavaş kalır sanırım... illaki wireless... :)
    Ya da 5 liraya bi ethernet kablosu alıyim. daha önce yapmıştım. Hem en kolay hem de en hızlısı... :)
    Çantada milyon tane kablo oluyo gerçi....
    s-video
    power
    speaker
    bi de ethernet olursa...
  • Ben iki dizüstü bilgisayar ile değilde dizüstü ve masaüstü bilgisayar arasında modem falan olmadan kablosuz bağlantı kurdum. Bilgisayarlar birbirine yakın olduğunda 54Mbps ile bağlantı kuruyor. Dosya aktarımı sırasında bu hıza ulaşamasa da yine de tatmin edici bir hızda dosya aktarımı ve internet paylaşımı yapabiliyorum. Bunun için öncelikle her iki bilgisayar için de ev veya küçük işyeri için kablosuz ağ kur. Yeni bağlantı kurarken aynı ssid kullan ve elle anahtar ata sekmesinde aynı ağ anahtarını ver. Daha sonra ev veya küçük işyeri ağı kur. Aynı çalışma grubu adını ver. Sabitdisklerin paylaşımını aç ve bilgisayarları yeniden başlat. Eğer bağlantı kurulmazsa kablosuz ağ bağlantısı özelliklerinini kablosuz ağlar sekmesinden gelişmiş butonu ile sadece bilgisayardan bilgisayara ağları aktif yap. Bu şekilde olması gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaRt -- 8 Eylül 2007; 12:53:14 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çok Yavaş Dosya Aktarımı
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • DaRt; çok teşekkürler...
    Harika anlatmışsın, bu şekilde yapayım ben de...
    Çok sağol..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.