Şimdi Ara

Laptop Yardim! Sarj sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalariyi forumlar! Sarz aleti tutukluluk yapiyor yukariya dogru kanirttigimda sarz oluyor sonra gidiyor ve soketin oldugu bolge oynuyor acaba sorun neden çözemedim tamirciye gittim 3 ihtimal dedi anakart catlamis soket veya sarj aleti kafam cok karisti acaba beden yardimci olurmusunuz. ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Açmadan görmeden kimse birşey söyleyemez. Açılacak çatlak da olsa lehim kopması da olsa tamir edilir merak etmeyin.

Çatlak dediği olay soketin bağlandığı yol kırılmış olabilir. Üzerine lehim yapılır.,

Soket lehimlerinden oynamış ise yeniden lehimlenir.

Soket bozulmuş ise soket yenisi ile değiştirilir.

Bunlar için de çok ücret vermeyin, kendiniz yapamıyorsanız fiyat isteyin makul bir fiyata yaparlar.
  • soket 3-5 lira gerisi işçilik olur cihaza göre değişir bir ibm dağıtıp toplaması ile dell cihazın dağıtıp toplaması bir değil ibm 5 parça oluyor 30 dk sürüyor toplaması dell 2 parça 10 dk sürüyor..
  • Sanırım eposta ile soruyu siz sordunuz. Sorularınızı lütfen buradan iletiniz.
  • Yine ayni sorun oldu anakart ateslemiyor dedi sigorta soket değişti nasil olacak acaba çöp mu oldu

• Tek ihtimal söyliyim servisci yine sana mütavazi davranmış eğer kablonun ucunu giriş soketine bağlandığı yerde zaman zaman oynattığınızda şarj oluyorsa %95 Şark soketinin ana karta bağlı olduğu lehim çatlamıştır . Çevrenizde tanıdğınız iyi bir elektrici veya Bilgisayar teknik servis dükkanı var ise lehim attırın . Aksi takdirde o şekilde kullanmaya devam ederseniz kısa devre sonucu ana kartınız zarar görebilir daha önce başıma geldi biliyorum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jesse-Pinkman

Tek ihtimal söyliyim servisci yine sana mütavazi davranmış eğer kablonun ucunu giriş soketine bağlandığı yerde zaman zaman oynattığınızda şarj oluyorsa %95 Şark soketinin ana karta bağlı olduğu lehim çatlamıştır . Çevrenizde tanıdğınız iyi bir elektrici veya Bilgisayar teknik servis dükkanı var ise lehim attırın . Aksi takdirde o şekilde kullanmaya devam ederseniz kısa devre sonucu ana kartınız zarar görebilir daha önce başıma geldi biliyorum :)

Zaten abim sagolsun kisa devre yapti. Soket değişti sigorta değişti anakart ateslemiyor abi dedi devreleew tek tek bakacaklarmis ne kadar surerki 3 gun oldu .s iyice umidim kalmadi pisman oldum laptopa

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop Şarj Problemi
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kısa devre sonucu bazı dirençler ve yarı iletkenler (diyot, transistor, entegre vb.) zarar görmüştür. Bu onarımı da her tamirciyim diyen yapamaz. Siz anakart tamiri yapabilen yerlere götürüp gösteriniz. Istanbul'da iseniz işiniz daha kolay. Mecidiyeköy, perpa, kadıköy gibi birden fazla yerde bu işi yapan yerler mevcut.

Ancak çevrenizde işinin ehli olduğunu bildiğiniz bir elektronikçi (tv tamircisi gibi) varsa o da size çözüm sunabilir.

Sigorta dediği, sigorta görevini yapan bazı dirençler vardır onları değiştirip bu iş olmuyor demiş olabilirler size.

Güç girişinden itibaren hatlar kontrol edilip nerede arızalı parça var tespit edilip değiştirilmelidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SeYYaH-1

Kısa devre sonucu bazı dirençler ve yarı iletkenler (diyot, transistor, entegre vb.) zarar görmüştür. Bu onarımı da her tamirciyim diyen yapamaz. Siz anakart tamiri yapabilen yerlere götürüp gösteriniz. Istanbul'da iseniz işiniz daha kolay. Mecidiyeköy, perpa, kadıköy gibi birden fazla yerde bu işi yapan yerler mevcut.

Ancak çevrenizde işinin ehli olduğunu bildiğiniz bir elektronikçi (tv tamircisi gibi) varsa o da size çözüm sunabilir.

Sigorta dediği, sigorta görevini yapan bazı dirençler vardır onları değiştirip bu iş olmuyor demiş olabilirler size.

Güç girişinden itibaren hatlar kontrol edilip nerede arızalı parça var tespit edilip değiştirilmelidir.

Cevabin icin Teşekkürler peki kac gun surer bu islem ve anakart i kurtarilabilirmi

• Hocam simdi haber geldi mosfet patlakmis

• İşinin ehli olan birisi arızasına göre değişmekle beraber, o arıza ile uğraşırsa başka işi çıkmazsa gün içinde problemi çözer. Bazı arızalar her zaman rasladığınız türdendir birkaç dakikada çözersiniz bazıları vardır uğraştırır. Günlerce kalıyorsa o işi yapanlar bu işe yeni başlayanlardır demektir.

Mosfet arızalı olduğunu anlamak için de günlerce beklemeye gerek olmaz bu da bir ek bilgi olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SeYYaH-1

İşinin ehli olan birisi arızasına göre değişmekle beraber, o arıza ile uğraşırsa başka işi çıkmazsa gün içinde problemi çözer. Bazı arızalar her zaman rasladığınız türdendir birkaç dakikada çözersiniz bazıları vardır uğraştırır. Günlerce kalıyorsa o işi yapanlar bu işe yeni başlayanlardır demektir.

Mosfet arızalı olduğunu anlamak için de günlerce beklemeye gerek olmaz bu da bir ek bilgi olsun.

Demekki salliyomus herneyse kocaelinde yasiyorum ankaradan gelecek hafta sonu dedi bekliyorum iste

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.