Şimdi Ara

Laptop'un SATA kablosunu uzatmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
4.549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar arkadaşlar. Bu konuyu ben internette araştırdım. Ne yazık ki böyle konularla Türkiye'mizde uğraşan olmadığı için hiçbir Türkçe kaynak bulamadım. Bende ingilizce araştırma yaptım. Benim latopum HP ProBook 4510s. Sata Power kablosunu dönüştürmek çok kolay oldu. Onda bir sıkıntı yok. Onu defalarca denedim.

İşte yaptığım dönüştürme işlemi;

SATA DATA kablosunu kestiğimizde ise karşımıza böyle birşey çıkıyor;

Laptopların HDD takılan yatağını az çok herkes bilir. Benim bilgisayarımdaki data ve power portu şu şekilde;

Buraya kadar herşey sorunsuz. Lehimler ise kesinlikle bir birine temas etmiyor! Araştırmalarıma göre SATA kablosunda 1,4 ve 7. pin GND 2.pin A+ , 3.pin A- , 5. pin B+ , 6. pin B- şeklinde. lehimlediğim tellerin ucuna doğru şekilde bağlıyorum fakat olmuyor. Lehimlediğim yerde 7 pin olmasına rağmen sata kablosundan 8 tane tel çıkıyor. Sanırım çıplak olan teller GND telleri. Onların dördünüde birleştiriyorum. Sonra bilgisayardan gelen 1,4,7 kablolarını da birleştiriyorum. Sırasıyla 2,3 ve 5,6 pinlerini birleştiriyorum olmuyor. Belki ters bağlamışımdır diye öbür türlü deniyorum yok. Çok basit bir olay ama beceremiyorum. Birde kafama takılan sata kablosunda 7 pin olmasına rağmen neden 8 tane kablo var. bu GND pinlerini birleştirsem sorun çıkar mı? Gerçi onları da denedim olmadı. Herkes dönüştürücü al diyorlar. Ama bu işin kolayına kaçmak. Ben bunu istemiyorum. Kendim yapmak istiyorum. Hatam nerde? Bana yardımcı olabilecek olan var mı?

• dostum böle birşey gerek yok çok saçma ve laptobyda maffetmişin dicek biiş bulamıyorum
  • bunca zamandır değişik şeyler gördüm ama bundaki amacı anlamadım, neden böyle bir şeye ihtiyaç duyuyorsun
  • emre_mod ve alifuat_a kardeşler şu sebepten dolayı. Ben yakın zamanlarda bir usb hard disk aldım. İşte bu;

Seagate FreeAgent GoFlex 750GB 5400RPM 2 ve özelliği şu. Bu hdd yi ister normal bir USB taşınabilir hard disk gibi, isterseniz altındaki dönüştürücüyü çıkarıp normal bir sata disk gibi kullanabiliyorsunz. Ben bunu laptopun hdd bölmesine yerleştirmek istedim fakat geniş geldiği için sığmadı. Bende uzatmak istedim hepsi bu kadar. Ayrıca mahvolacak birşey yok herşey sapa sağlam çalışıyor :)))

• şimdi tamam, çözüm için benim aklıma ilk gelen bir dişi bir erkek sata bağlantı noktası bulman ( bozuk bir hdd ve anakarttan olabilir) ve bu iki parçanın arasına kablo lehimlemen, yada o harici hdd kutusundan 2.5 harddiskini çıkararak doğrudan laptoba takmak. sık sık takıp çıkarmayı önermediğim gibi laptop anakartına yaptığın tel lehimlemede günlük kullanımda iyi olmaz diye düşünüyorum
  • en başdaki hatan lehim yapmayı bilmiyorsun lehim top top değil dümdüz olur önce kabloyu ısıt lehim makinesine değil ısınmıs kablodan lehim makinesini çekme lehim makinesine değirmeden kaloya lehim telini değil kablo lehimle kaplanır sonarada lehimleyeceğin yere aynısını hızlıca yap temas edecek sabit olan tarafı ısıt kabloyu üstüne koy lehim telini geçirmediysen hemen erir ve tutar sen porta lehim koymuşsun biraz kabloyu üstüne getirmişsin bolca tek harcamışsın :)
  • BENİM ÇEKİÇLE TAKAS EDER MİSİN DEDE YAGİDARI KÜFLÜ KARBON KAPSIZ DUVARA ÇİVİ MİVİ ASARSIN ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop'a Harici Ekran Bağlamak..
    13 yıl önce açıldı
    Laptop'a SSD taktım, fan sorunu..
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • espri mi yaptığını sanıyorsun?
  • Çoğunlukla gerek duyulmaz ama sata power kablosuna 3.3V Turuncu hattı eklemeyi dene.

Uzatma yapmak için eklediğin kabloda sata kablosumu? eğer öyleyse çevresindeki blendaj korumayı sökmeden uzat. birde uzattığın mesafe ne kadar?

Yaptığın işlem anakartı tehlikeye atar belkide çoktan ters bağlamayı deneyerek çipsete zarar vermiş olabilirsin.
  • eski konuyu hortlatıcam fakat böyle uzatma işlemleri yüksek frekansta çalışan bilgisayar parçaları için çok tehlikeli, hele bu örnekteki gibi düz elektrik kablosu ile yaparsanız muhtemelen doğru bağlasanız bile çalışmaz çünkü çok fazla elektriksel gürltü oluşuyor. Benim gibi böyle birşey arayan varsa uyarayım dedim. Uygun kablo ile sorunsuz çalışacaktır
  • Bu sistem mantiken calisabilmesi icin laptopa internal disk takmamaniz lazim cunku yapmis oldugunuz islem sata portunu coklamaz sadece tek bir sata portunu uzatiyorsunuz eger hem internal hemde bu diski buradan cikaracaginiz kabloyla harici baglarsaniz ayni veri yolunda 2 cihaz baglamis olacaksiniz ayrica arkadaslarin bahsettigi gibi lehim daah duzgun olmali ve yuksek frekans isinde gurultu onemli bir faktordur bozuk bir hdd nin soketini kullanip bu kabloyu disari cikartmayi denemenizi tavsiye ederim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Oradaki lehimleri düzgün bir havya ile tekrardan güzelce lehimledim. Yaklaşık 4 5 sene boyunca kullandım. Hemde 3.5" lik 250gb lik bir HDD bağlamıştım. Laptopun gücü yetmediğinden harici bir powerdan güç alarak besledim. Gayette iyi çalışmıştı. Şimdi diyeceksiniz laptop olmasının ne manası kaldı. Ben bu bilgisayarımı atmamak değerlendirmek için bu şekilde kullandım. Aslında hala daha kullanılabilir durumda. 2.5" lik bir HDD taksam iş görür yinede. Kablolar arası çok yakın olduğu için normal havya ile lehim yapmak gerçekten zor. Data pinleri 1 3 5 diye gidiyor Allah'tan. aradaki groundlar 2 4 6 olduğu için tek ground iş görüyor. Birgün işinize yarar diye anlatıyorum. Benim laptopun soketi kırıldığı için bu işlemi yapmıştım.
  • bu ne saçma bir konu yahu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jackal___61 kullanıcısına yanıt
    Size göre saçma olabilir ama bir zamanlar çok makbule geçmiş bir konuydu. Ve ihtiyaç duyulabilir ve birisine yardımı dokunur diye açılan bir konudur da.
  • Aliden aparat söyleseysin direk baktın mı hiç hocam

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • CuSn kullanıcısına yanıt
    O zamanlar ali'yi bilmiyordum ki. Sadece Bay E 'yi biliyordum :D
  • SATA uzatma kablosu piyasada satılıyor. Üç kuruş kar edeceğim diye koca laptobu mahvetmeye gerek yok. Yapacağınız şey bir tane sata uzatma kablosu almak, erkek tarafını laptopa, dişi tarafını HDD'ye takmak. 3.5" HDD kullanıyorsanız, kablonun power tellerini keser dışarıdan enerji verirsiniz. Bu kadar basit. Ya da testereniz varsa bilgisayara giren taraftaki konektörü power ve data kısımlarının ortasındaki çentikten keserek ayırıp harici besleme verebilirsiniz.

Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 6 Temmuz 2019; 12:56:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.