Şimdi Ara

Laptop Termal Macun Ve Pad Değişimi Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler öncelikle hayatımda hiç termal macun falan yenilemedim veya pc ile ilgili bir şey yapmadım ama laptopumun macun değişimi ve pad degişimi ile ilgili videolar izledim o yüzden bir sorun çıkacağını zannetmiyorum. Benim sormak istediğim öncelikle Aliexpressten thermal grizzly kronaout macun alıcam fakat bu macun tek başına geliyor eski macunları temizlemek için izo propil mi almaliyim alicaksam %kaç alkol orani olmasi lazım birde macunlar kurumamışsa her ihtimale karşı ilk önce alkol sürülmüş bir kulak çöpüyle mi toparlamam lazim kalintilari en son alkollü bir bezlemi kalan yeri temizlemeliyim yoksa yeni bir kulak çöpüyle kalan yeri temizleyebilir miyim ?

Birde termal pad koyacağım yerlerde fabrikanın koymuş olduğu biraz değişik bir macun var biraz akışkan uhu kıvamında, onları temizlerken üzerine ilk bir iki damla alkol damlatıp mı yine temizleyeceğim birde burası önemli ALKOL KARİSİMİ ANAKARTTA SAĞA SOLA BULAŞIRSA SORUN OLUR MU YANİ İŞLEMCİNİN YANINDAKİ DEMİR YERLERİDE ALKOLLÜ KULAK ÇÖPÜYLE TEMİZLEYEBİLİR MİYİM ?

Termal pad aliexpresste 1.5 Dolar 10cm e 10cm sizce bunu almali miyim yoksa 10 dolara adam gibi orjinal mi alayım çok farkeder mi ?

aliexpress.com
    US $0.99 20% OFF|New 100mm*100mm*0.5mm GPU CPU Heatsink Cooling Conductive Silicone Pad Thermal Pad GPU High Quality-in Fans & Cooling Accessories from Computer & Office on Aliexpress.com | Alibaba Group
    http://s.aliexpress.com/rAnA3yyE?fromSns=Copy
    to Clipboard

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Up

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eski macunu temizlemekte teknik servislerin falan sizin kadar özen göstereceğini hiç sanmıyorum alkol ya da özel bir solisyon falan kullanmıyorlardır bence.

Bakır bloğu çizmeyecek yumuşak nemli bir bez ile silin gitsin.
  • Teknik servisler vasat, kimse kimsenin işine özen göstermiyor. Olan parçayı da bozup sizden biliyorlar. Ahlaksızlar genelde

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GAMEHUNTER

Eski macunu temizlemekte teknik servislerin falan sizin kadar özen göstereceğini hiç sanmıyorum alkol ya da özel bir solisyon falan kullanmıyorlardır bence.

Bakır bloğu çizmeyecek yumuşak nemli bir bez ile silin gitsin.
    Hocam peki internette izledimde benim laptopa termal pad yerine bazı yerlerine değişik bir macun sürmüşler bol bol ve kenarlara dağılmış bunlar (çoğu videoda bu sekildeydi) ben bu parcaları alkole bandırılmış kulak çöpüyle temizlesem o alkol anakartın üzerindeki küçük lehimli demirlere değse bir şey yapmaz değil mi ?

• Asus gl702 kullanıcısına yanıt
    Damlayacak ya da akacak kadar nemlendirmeyin bence çubuğu

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bende aynı durumdayım laptop asus rog gl502vt serisi benim ki de kasa aynı kasa ikimizin de servise mı versem kendim mı yapsam bilemedim videolarını izledim ama gerekli araç ve temizlik nasıl yapılıyor bilmiyorum eger kendin yaparsan klavuz olması açısından videoya alabilirmisin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetkul -- 16 Ekim 2018; 16:44:40 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fan ve Termal Macun Seçimi
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetkul

Bende aynı durumdayım laptop asus rog gl502vt serisi benim ki de kasa aynı kasa ikimizin de servise mı versem kendim mı yapsam bilemedim videolarını izledim ama gerekli araç ve temizlik nasıl yapılıyor bilmiyorum eger kendin yaparsan klavuz olması açısından videoya alabilirmisin
    Hocam sizin laptopla benimkinin tek farkı (tornavida yerleri vs. gibi şeyler hariç) çiplerin dizilimleri benimkisinde mesela direk dümdüz yanyanalar oyüzden ben 5 cm e 1 cm termal pad kesip direk koyabilicem ama siz tek tek maket bıçağıyla kare kare kesmeniz lazım veya kesilmis olanlarıda satılıyor ama küçük veya büyük gelebilir. Ben bu aralar üşendim biraz yapmaya ağır oyun oynamadığımdan (ısındırıcak) o yüzden 2-3 haftaya yaparım videosunuda size özel çekebilirim ayrıntı yerleri vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asus gl702 -- 16 Ekim 2018; 17:1:23 >

• Bende yapacağımda o cesareti bulamıyorum kendim de bir video ve araç gereç listesinin tamamı olsa elimde baya işime yarar servise versek 70 lira tamam da min 1 hafta pc siz kalacağım ve tahminimce en kalitesiz malzemeleri kullanacaklar pek fark olmayacak belki de

• Laptop Termal Macun Ve Pad Değişimi Yardım

Bu sıcaklıklar da kullanmak sakıncalı mı cpu 91 92 93 leri görüyor
  • Laptobun uzerinden cikan termal pedleri kullanin. Satin alacaginiz hic bir pad onun uzerinde cikan kadar kaliteli olmaz.
  • bence bloğu hiç sökmeden fanın kendisini çıkarıp ordaki tozu temizlemeniz yeterli olacaktır. sizin alacağınız ped ile içinde kullanılan pedin inceliği aynı olmayabilir. alkolle kurdanla bilmem neyle bukadar kasmaya gerek yok.illada yapıcam dersn hiç bu işi yapmayan biri isen risk alıyorsun onu söyliyim. pedli soğutucuları yenileme işini her kişi düzgün yapamaz. siz o bloğu kaldırnca pedlerin dağılma ihtimali var.dağılırsa değiştirmek zorunda kalıcaksın. aynı incelikte ped kullanmalısın. türkiyede bulunan macunlardan kullanabilirsiniz aliexprese falan gerek yok.sana önerim bilen birinden yardım alman.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jackal___61

bence bloğu hiç sökmeden fanın kendisini çıkarıp ordaki tozu temizlemeniz yeterli olacaktır. sizin alacağınız ped ile içinde kullanılan pedin inceliği aynı olmayabilir. alkolle kurdanla bilmem neyle bukadar kasmaya gerek yok.illada yapıcam dersn hiç bu işi yapmayan biri isen risk alıyorsun onu söyliyim. pedli soğutucuları yenileme işini her kişi düzgün yapamaz. siz o bloğu kaldırnca pedlerin dağılma ihtimali var.dağılırsa değiştirmek zorunda kalıcaksın. aynı incelikte ped kullanmalısın. türkiyede bulunan macunlardan kullanabilirsiniz aliexprese falan gerek yok.sana önerim bilen birinden yardım alman.

• quote:

Orijinalden alıntı: jackal___61

bence bloğu hiç sökmeden fanın kendisini çıkarıp ordaki tozu temizlemeniz yeterli olacaktır. sizin alacağınız ped ile içinde kullanılan pedin inceliği aynı olmayabilir. alkolle kurdanla bilmem neyle bukadar kasmaya gerek yok.illada yapıcam dersn hiç bu işi yapmayan biri isen risk alıyorsun onu söyliyim. pedli soğutucuları yenileme işini her kişi düzgün yapamaz. siz o bloğu kaldırnca pedlerin dağılma ihtimali var.dağılırsa değiştirmek zorunda kalıcaksın. aynı incelikte ped kullanmalısın. türkiyede bulunan macunlardan kullanabilirsiniz aliexprese falan gerek yok.sana önerim bilen birinden yardım alman.
    Hocam fanın ordaki tozu silmekle olucak iş değil benim laptop 0.ken de ısınıyordu içindeki macunu değiştirmek lazım ayrıca laptopun içinde termal pad yok onin yerine garip bir macun koymuşlar o macunları temizleyip pad koyacağız. Sıcaklık en az cpu da 10° farkediyor cpu voltajını da extra azaltırsak. Macunun boyutları da youtube'daki videolar da ve kullanıcı yorumlarında belirtilmiş çoğu kişi deneyen ayni incelikteki padleri öneriyor zaten aşağı yukarı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asus gl702 -- 18 Ekim 2018; 1:19:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmetkul

Bu sıcaklıklar da kullanmak sakıncalı mı cpu 91 92 93 leri görüyor
    Hocam termal macun değişimi falan yapmasanız bile intel xtu programını indirip işlemciye undervolt yapın, sıcaklık 92 den 85 lere inecektir belki dahada fazla inebilir. Ne kadar undervolt yapacağınızı marka model yazarak youtubedan veya netten öğrenebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asus gl702 -- 18 Ekim 2018; 1:23:6 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Asus gl702

Hocam fanın ordaki tozu silmekle olucak iş değil benim laptop 0.ken de ısınıyordu içindeki macunu değiştirmek lazım ayrıca laptopun içinde termal pad yok onin yerine garip bir macun koymuşlar o macunları temizleyip pad koyacağız. Sıcaklık en az cpu da 10° farkediyor cpu voltajını da extra azaltırsak. Macunun boyutları da youtube'daki videolar da ve kullanıcı yorumlarında belirtilmiş çoğu kişi deneyen ayni incelikteki padleri öneriyor zaten aşağı yukarı.

Alıntıları Göster
    Hicbir termal pad macunun yerini tutmaz. Macun yerine termal pad yanlis uygulamadir. Fabrikasyon macunu tekrar kullanmaya calisin. Islemci uzerindeki termal macunu ise kaliteli bir macunla yenileyin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.