Şimdi Ara

Laptop'ta ara ara cızrtı ile birlikte fps düşüşü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
1
Favori
440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi günler... DELL INSPIRON15 7577 INTEL® CORE™ i7 7700HQ 2.8GHZ-16GB-1TB+128GB SSD-GTX1050TI modelini kullanıyorum. Gerek Support Asist gerekse Dell ePSA pre boot system assessment yaptım ancak herahngi bir problem bulunamadı, her testi geçti ancak internetten video izlerken hoparlörden gelen cızırtılı ses ile bir saniyelik fps düşüşü, oyunlarda ara ara 5 saniyelik ciddi fps kayıpları hala devam ediyor. Acaba neyden kaynaklanıyordur?



  • Sıcaklıkları kontrol edin, ramlerinizi memtest86 ile test edin. Cihaz garantili mi?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Laptop'ta ara ara cızrtı ile birlikte fps düşüşü
    memtest sorunsuz, garantisi var ama bilgisayar lazım olduğu için bu aralar göndermek istemiyorum. Acaba neyde sıkıntı var anlayamadım. Sıcaklık değerlerini de kontrol ettim bu şikayetler olmadan önce de aynıydı. Sadece oyunlarda olsa soğutucu alıp deneyeceğim ancak videolarda da birkaç saniye oluyor. Format attım hiç bir faydası olmadı yine aynı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arkeles -- 18 Nisan 2020; 19:50:53 >
  • Isı testlerini yaptım ağır yük altında uzun süreli testlerde cpu 90° üzerine çok çıkmadı ki normalde de böyleydi yani değişen birşey olmadı bilgisayar için. Zaten videolardaki donmalarda sıcaklık normalken oluyor. BIOS güncelledikten sonra mı oldu tam hatırlamıyorum ama denemek için eski biosu da yükleyemiyorum. Konuyla alaklı eski makaleleri okudum ancak bir faydası olmadı. Donanımsal olarak düşünüyorum ancak bir hata bulamıyorum. Mavi ekran vs. yok sadece bu sinir bozucu ara ara donmalar var. Bilen biri varsa lütfen yardım edebilir mi ?
  • Smartbyte , supportasist programlarını kaldırın. Bende yaşıyorum aynı sorunları ama bu programları kaldırınca eskiden her oyunda kesin yaşadığım sorunu şimdi nadiren yaşıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Laptopu servise gönderdim en son, sıkıntı ekran kartında dediler, anakartı değiştirecekler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.