Şimdi Ara

Laptop soğutucular zararlı mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
5.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar usb den güç alan laptop soğutucuları zararlı mıdır ?Laptop ömrüne etki eder mi gene bu forumda bir yazı görmüştüm usb den güç alan soğutucular anakarttaki kuzey veya güney köprüsüne zarar veriyormuş o yüzden almaktan vazgeçtim şu anda ama bu konu hakkında açıklama yaparsanız sevinirim

I5 10600K (@4.8 Ghz 1.1V Özel Sıvı Soğutma) ··· Sapphire RX 6700XT NITRO+ 12GB ··· LG 34UC79G (@144 Hz) ··· MSI Z490-A Pro ··· Kingston HyperX Fury RGB 16GB (2x8GB @3.7 Ghz 19-20-20-30 1.35V) ··· XPG 512GB SX8100 M.2 ··· Corsair RM850i ··· Western Digital WD30EZRX ··· Fractal Design Vector Rs Dark ··· Cyborg R.A.T 5 ··· Cyborg S.T.R.I.K.E. 7
  • quote:

Orijinalden alıntı: hedevilcate

Ucuz ve adi fanlar için kuzey köprüsünde sorun oluşturması bir ihtimal (kısadevre olabilecek ya da fazla akım çeken bir model değilse). Usb'nin güney köprüsüyle bir işi yok zaten.

USB den güç alanlar yerine direk prize bağlananlardan alın diolardıda onlardan ben hiç biiryerde bulamadım internette de yok
    I5 10600K (@4.8 Ghz 1.1V Özel Sıvı Soğutma) ··· Sapphire RX 6700XT NITRO+ 12GB ··· LG 34UC79G (@144 Hz) ··· MSI Z490-A Pro ··· Kingston HyperX Fury RGB 16GB (2x8GB @3.7 Ghz 19-20-20-30 1.35V) ··· XPG 512GB SX8100 M.2 ··· Corsair RM850i ··· Western Digital WD30EZRX ··· Fractal Design Vector Rs Dark ··· Cyborg R.A.T 5 ··· Cyborg S.T.R.I.K.E. 7
  • Zalman NC-3000 modelini fişle kullanabilirsin. Yalnız adaptörü ayrı satılıyor Türkiyede yok ama aynı özelliklerde adaptör bulabilirsin. Yada hedevilcate din dediği gibi iPhoneların usb fişlerini kullanabilrisin.

Ama ben bir seneden uzun bir süredir bu modeli kullanıyorum. USBlerle ilgili hiç bir problem olmadı.

Eğer merak edersen NC-3000 modelinin incelmesi imzamda var.
  • Teşekkürler arkadaşlar dediklerinizi düşünücem önceden mp3 playerımı şarz etmek için bir cihaz almıştım bu şarz aletine usb girişli cihazlar takılıyor o da prizde aktarıyordu alırsam onu kullanırım sanırım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop için soğutma
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: RM36CB

şu aralar masaüstü sistem topladığımdan, nakit sıkıntım olduğundan kafamda notebook cooler yapmak var aslında.
    ayrıyetten adaptörlü ve 12cm fanlı. fanlar isteğe bağlı adet olarak değiştirilebilir. sanırım max 3 adet bir soğutucu için yeterli.maliyet açısından 2 adet e ve 1 adet e düşürülebilir.
    yapacam kafaya koydum

Yapın bizde görelim belki bizde yaparız fazla para vermeden soğutuculara bekliyoruz kolay gelsin

• quote:

ben işi ticarete dökmekten bahsediyorum.1 tane ile sınırlı kalmayacak.
    örnek veriyorum stok olarak ilk etapta 10 adet yapacağım sonrasında satıldıkca adetleri arttıracağım.aynı zamanda kar marjıda düşük olmalı ki kolay satılabilsin.
    soğutucuyu ben yapacağımdan soğutucu garantisi olmaz ama fanların ve adaptörlerin garantisi,faturası olacak.hatta sipariş üzerine sonraki etaplarda isimede kesilebilir.

Fiyatlarını şu anda kafanızda kestirebiliyormusunuz peki ? Soğutucu alüminyum mu olacak peki ?

Orijinalden alıntı: kocak157

quote:

ben işi ticarete dökmekten bahsediyorum.1 tane ile sınırlı kalmayacak.
    örnek veriyorum stok olarak ilk etapta 10 adet yapacağım sonrasında satıldıkca adetleri arttıracağım.aynı zamanda kar marjıda düşük olmalı ki kolay satılabilsin.
    soğutucuyu ben yapacağımdan soğutucu garantisi olmaz ama fanların ve adaptörlerin garantisi,faturası olacak.hatta sipariş üzerine sonraki etaplarda isimede kesilebilir.

Fiyatlarını şu anda kafanızda kestirebiliyormusunuz peki ? Soğutucu alüminyum mu olacak peki ?

evet aliminyum kasaya sahip olacak.2-3mm genişliğinde olacak.
    tam fiyat kestiremiyorum çünkü fanın adedine göre bu değişir.
    + daha önce sanayide aliminyum kasa yaptırmadım.kaça yaparlar bilemiyorum.onlarıda öğrenmem gerekiyor.

• Peki kolay gelsin beliyoruz o zaman alüminyumu delikli olrak yaptırırsanız dileyen fanın yerini istediği yere takmış olur veya istediği boyutta fan takmış olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mmkocak -- 4 Ekim 2011; 19:40:34 >
  • yarın sabah sanayiye uğrayıp fiyat soracağım.bu akşamda bir konu açtım üst kasanın nasıl olması şeklinde kasa şekline karar verildikten sonra en çok hangi şekil beğenilirse o tarzda yapmayı düşünüyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.