Şimdi Ara

Laptop Recovery Cd'sini Kopyalama(çözdüm)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Acer laptop'umun 1.recovery cd si kaybolmuştu ,başka ildeki bi arkadaş bana kopyasını gönderdi,ama kurulum sırasında bu kopya cd işe yaramıyor ve kurulum başlamıyor ,cd yi nasıl yeniden hazırlamam gerekli ?Bootable mi olması gerekir? Cd içeriğinde ghost image dosyaları var.
    Yardımcı olursanın sevinirim ,teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *GökCell* -- 21 Şubat 2008; 16:33:11 >

• bildiğim kadarıyla bu tip markalı laptop veya masaüstü bilgisayarların cdleri kopyalanmıyo.kopyalansa bile bu tip sorunlar yaratıyo yani kullanılmıyo.benim sana tavsiyem normal bi sistem cdsiyle formatlaman.yok içindekiler önemli onları kurtarmam lazım diyosan da garantisi bittiyse çıkar hddyi tak bi masaüstüne sana lazım olanları kopyala.garanti devam ediyosa servise götür onlar halleder fakat yedekleme yapmazlar.ya ellerindeki recovery cdsiyle sistemi onarırlar ya da hddyi sana verirler ama garanti dışı olur derler.kabul edersen alırsın.ama kendiine güveniyosan teknik servisle uğraşma.kendin sök hallet.pc laptop kullanmadım ama hddyi sökmek için tüm laptopu sökmen gerekmiyo hdd kapağını sökmen yeterli diye biliyorum.eğer vidaları bozmazsan açtığın anlaşılmaz.

not:dediğim gibi emin diilim.bazı programlarla kullanılabilir hale getirilir belki.fakat sağlılı olcaanı sanmıyorum.ben olsam ikinci yolu kullanırdım

• "Önyüklenebilir" (bootable) olması gerektiği gibi, sahibi olduğunuz sistem ile aynı (P/N: Product Number) üretim kodlu ürüne de ait olması gerekebilir. Ancak, başkaca "gereklilikler" de sözkonusu olabilir... Örneğin; "Recovery CD/DVD" sabit diskin mevcut yapısını analiz edip, sistemin ilk kurulumunun kendisi tarafından gerçekleştirilip-gerçekleştirilmediğine yönelik bir iç sorgulama gerçekleştiriyor olabilir. Şayet öyle ise; sabit diski komple temizleyip (varsa gizli bölümler de dahil olmak üzere), ardından bu (yeni) kurtarma CD'si ile yeni bir kurulum gerçekleştirmek gerekebilir. Ayrıca, yeni temin ettiğiniz kurtarma CD'sinin ait olduğu setin tamamına da ihtiyaç olabilir!..

Açıklamalarımda dikkatinizi çektiği üzere, ifadeler (çok fazla) "olabilir", "gerekebilir", v.b. yorumlar şeklinde... Benzer yapıya sahip farklı bir markanın ürününü kullanıyor olmam ile birlikte, tüm gerekliliklerin marka ve modele bağımlı olduğunu, kullandığınız ürün ve modele ilişkin kat'i kanaatlerimin olmadığını da ayrıca hatırlatmak isterim.

Bunların dışında, henüz temin ettiğiniz CD'nin gerçekte "önyüklenebilir" olma ihtimaline karşı, bilgisayarınızın BIOS ayarlarında, sistemin CD ile önyüklenebilmesine izin verilmiş olduğunu da teyid etmenizi önerebilirim.

Açıklayıcı olması ümidi ile...
    Es'en kalınız.

• Arkadaşlar ilgilendiğiniz için sağolun,uzun uğraşlar sonucu kopyaladığım cd ile kuruluma başlayabildim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Win7 Cd'si Yapma..
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.