Şimdi Ara

Laptop Klavye temizliği için hangisini almalıyım? Hava Kompresörü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler merhabalar, Laptopun klavyesi çıkan türden değil tuşlar ön panele gömülü dolayısıyla tek tek çıkarmak gerekiyor , böyle bir riske girmem. Peki tuşların arasına arkasına kaçmış tozları vs. hangisi ile daha güvenli ve iyi temizlerim? aslında aklımda hava kompresörü almak var ama tuşlar ön panele gömülü tuşların altında da enine uzunca yeşil bir blok var o muhtemelen anakart emin değilim anca tuşların arasından bakarak anlamaya çalıştım.800w hava kompresörü alsam statik elektirik vs. oluşturur mu laptop a zarar verir mi? Bi de hava sıkıştırılmış gaz şişeleri var n11 linkini verdiğim ama fiyatına göre sanki gereksiz birşeymiş iş görmeyecekmiş gibi geliyor karar veremedim. Sizce hangisini alayım?

http://www.hepsiburada.com/s-link-slx-bl800-model-kompresor-p-BS2056

http://urun.n11.com/kompresor-ve-temizlik-urunleri/stanger-toz-alici-basincli-kuru-hava-spreyi-400ml-P49679167?cid=604001&gclid=CM6Ipt3qsc4CFRATGwodtQgM_g&gclsrc=aw.ds

Not: Hava Kompresörün klavyenin altından anakarta hava sızdırıp statik elektirik felan biriktirmesinden korkuyorum böyle birşey mümkün mü?

ya da bu ürün

http://www.hepsiburada.com/sutas-itmeli-cekmeli-kompresor-p-BS4145

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi American Psycho -- 8 Ağustos 2016; 18:17:34 >

• Sprey bana biraz pahalı geldi. Kompresörde de bence 800w fazla. S-Link'in 600wlık kompresörünü kullanıyorum. Hepsi Burada'daki fiyatlara baktım. 600wlığını 60 lira civarına alabilceğiniz pek çok yer var. Burdan güvendiğiniz bir yer seçebilirsiniz. http://www.akakce.com/kompresor/en-ucuz-s-link-slx-bl600-600w-fiyati,2336947.html Nerdeyse hiç tam güçde kullanmadım. Laptop klavesini temizlerken yandan alta doğru hava sıkıyorum. Herhangibi bir sorun yaşamadım. Laptopu açıp da bu şekilde nekadar iyi temizlediğini kontrol etmedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yaadra

Sprey bana biraz pahalı geldi. Kompresörde de bence 800w fazla. S-Link'in 600wlık kompresörünü kullanıyorum. Hepsi Burada'daki fiyatlara baktım. 600wlığını 60 lira civarına alabilceğiniz pek çok yer var. Burdan güvendiğiniz bir yer seçebilirsiniz. http://www.akakce.com/kompresor/en-ucuz-s-link-slx-bl600-600w-fiyati,2336947.html Nerdeyse hiç tam güçde kullanmadım. Laptop klavesini temizlerken yandan alta doğru hava sıkıyorum. Herhangibi bir sorun yaşamadım. Laptopu açıp da bu şekilde nekadar iyi temizlediğini kontrol etmedim.

Cevap için teşekkürler hocam sprey bana da çok pahalı geldi havaya bu kadar para vermek sanki 800w luk s link alıp 3-4 sene kullanırım gibime geliyor.Memnun musunuz sadece laptopun klavyesinde mi kullanıyorsunuz? kaç cm uzaktan tutuyorsunuz ve gerçekten laptopun klavyesini temizliyor mu görüyor musunuz çıkan tozu tüyü? açıkçası almışken sağlam bozulmayacak birşey almak istiyorum gittigidiyorda o 500 w luklar 600 w luklar hep çin malı çakma gibi markası şusu busu belli değil.Hepsiburada linkindeki cihaz iyi gibi en azından slink bilindik marka baya da yorum almış

• Spreyi 1 kez kullanıp atçaksınız ve kulalndıkça basıncı azalcak. Daha ucuza olsa veya doldurulabiliniyorsa belki düşünülebilir. Kullanıma bağlı 3-4 seneden çok daha fazla gider. Sanırım 2-3 sene önce almıştım. Henüz sorun yaşamadım. Daha önce daha uzun süre kulanmış olduğum S-Link 600wlığı benden daha çok kullanacak bir dostuma verdim. Arada fan, klavye gibi şeyleri temizlemeye kullanıyorum. Fan temizliğinde de kullanıyorum. Nekadar iyi temizlediği en iyi fanları temizledikden sonra fanların parlamaya başlamasından anlaşılıyor. Tutma uzaklığım değişiyor. Sabit bir mesafede kullanmıyorum. Klavye gibi küçük bir girişi olan yerlere daha yakından daha az güçde kullanıyorum. Fanlada genelde 1 karış veya daha uzakdan tutuyorum. Genelde gazını hızlıca sıkıp bırakarak kullanıyorum. Kitleme özelliği var ama hiç kullanmadım. El ayarınız varsa sabir bir güçde de kullanabilitrsiniz. Hortumunun yerini değiştirirseniz elektrik süpürgesi gibi de kullanabilirsiniz. Hatta kutudan torbası da çıkıyor. Toz çekmekde kulalnılabilinir. Hiç öyle kulalnmadım. Torbasını hava alışın filtresi olarak kulalnıyorum. Tabiki dediklerim 800wlıkda da var. Benim verdiğim linkdekiler de S-Link. Alırken eskisini almış olduğum Dost'da mağzadan alcakdım. Pahalı geldi çevredeki mağzalarda daha ucuza bulup aldım. Aldığınız ürüne ve mağzaya güvenmek bence çok önemli. Yoksa niye o mağzadan veya o ürünü alasınız.

• quote:

Spreyi 1 kez kullanıp atçaksınız ve kulalndıkça basıncı azalcak. Daha ucuza olsa veya doldurulabiliniyorsa belki düşünülebilir. Kullanıma bağlı 3-4 seneden çok daha fazla gider. Sanırım 2-3 sene önce almıştım. Henüz sorun yaşamadım. Daha önce daha uzun süre kulanmış olduğum S-Link 600wlığı benden daha çok kullanacak bir dostuma verdim. Arada fan, klavye gibi şeyleri temizlemeye kullanıyorum. Fan temizliğinde de kullanıyorum. Nekadar iyi temizlediği en iyi fanları temizledikden sonra fanların parlamaya başlamasından anlaşılıyor. Tutma uzaklığım değişiyor. Sabit bir mesafede kullanmıyorum. Klavye gibi küçük bir girişi olan yerlere daha yakından daha az güçde kullanıyorum. Fanlada genelde 1 karış veya daha uzakdan tutuyorum. Genelde gazını hızlıca sıkıp bırakarak kullanıyorum. Kitleme özelliği var ama hiç kullanmadım. El ayarınız varsa sabir bir güçde de kullanabilitrsiniz. Hortumunun yerini değiştirirseniz elektrik süpürgesi gibi de kullanabilirsiniz. Hatta kutudan torbası da çıkıyor. Toz çekmekde kulalnılabilinir. Hiç öyle kulalnmadım. Torbasını hava alışın filtresi olarak kulalnıyorum. Tabiki dediklerim 800wlıkda da var. Benim verdiğim linkdekiler de S-Link. Alırken eskisini almış olduğum Dost'da mağzadan alcakdım. Pahalı geldi çevredeki mağzalarda daha ucuza bulup aldım. Aldığınız ürüne ve mağzaya güvenmek bence çok önemli. Yoksa niye o mağzadan veya o ürünü alasınız.

Anladım hocam spreyden vazgeçiyorum ozaman dediğiniz gibi çok gereksiz zaten her tuşa tek tek sıksam biter gider , peki 600 watt lık için o sitelerden hangisini öneririsiniz? ve ürün sağlam mı sizce patlama vs. yapmasından korkuyorum. Allah muafaza pervane dağıtır plastiği fırlar filan.O yüzden galiba 800 luk değil de 600 luk almak daha mantıklı olur motor gücü ne kadar düşük olursa bu tarz korkunç riskleri azaltır dogru mu düşünüyorum? hepsiburadaya güveniyorum oradan almak geçiyor kalbimden ama 600 waltluğu 100 lira eh 800 lüğü 90 lira o zaman 800 lüğü almak daha mantıklı geliyor ama işte korkuyorum patlama felan yapmasından.

Not: Aslında çekme özelliği için de alıyorum ama sanki o notebook klavyesindeki tozları kırıntıları çekecek kadar güçlü değilmiş gibi geliyor , yorumlarda o yönde zaten motorun gücüne göre 600 w veya 800w bu çekiş gücünü etkiler mi sizce?

bi de bunu buldum

http://www.hepsiburada.com/sutas-itmeli-cekmeli-kompresor-p-BS4145

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi American Psycho -- 8 Ağustos 2016; 17:54:08 >

• Webdenal'ı öneririm. Webdenal'dan alışveriş yapmadım ama forumda çok kişinini kullanıp iyi, güvenilir dediği bir site. Dahili bileşenler kısmında aratırsanız pek çok sonuç çıkacaktır. İncehesap ve Bilişimpot'u duymuştum. Onalrdan da alış veriş yapmadım. Haklarında yapılan iyi veya kötü yorum hatırlamıyorum. Motora birşey kaçmasın diye hava alış deliğinde metal bir ızgara var. http://akakce.cubecdn.net/iv/9003/041/41963914z.jpg Ayrıca kutudan çıkan toz torbasını da takarsnız iyice fitrelemiş olursunuz. http://akakce.cubecdn.net/iv/1870/027/27207200z.jpg Garanti kapsamında bozulursa servise gönderirsiniz. Sıfır açılmamış kutudan bile bozuk ürün çıkabiliyor. Ozaman iade edersiniz. Ürünü 2 kez aldım. 1.sinde Dost Kitapevi'nin mağzasından. 2.sinde de tanımadığım cadde üstüdneki bir bilgisayarcı, internet kafeden aldım. 2sini de en az 2-3 sene kullandım. Hiç bir sorun yaşamadım. Bilgisayarcılarda da bu ürünü veya diğer linkini verdiğinizi görüyorum. Nekadar sürede bozduklarını hiç sormadım. Ben kullanırken az gazına basıp bırakarak kulalnıyorum. Nadiren tam güçde kısa süre basarak kullanıyorum. Sizin için şimdi tam güçde 5 dakika çalıştırdım. Pervane kısmı biraz ısındı ve hafif sıcak hava üflemeye başladı. Onun dışında hiç bir sorun farketmedim. Şimdiye kadar hiç bukadr çalıştırmamıştım.
    quote:

motor gücü ne kadar düşük olursa bu tarz korkunç riskleri azaltır dogru mu düşünüyorum?

Mantıklı düşünüyorsunuz. Daha güçsdüz daha yavaştır, risk de daha az olabilir. Ancak şu bakış açısı da var: Daha güçlü genelde daha sağlam yapılır. Bu durumda hangisi doğru oluyor bilmiyorum.
    quote:

Not: Aslında çekme özelliği için de alıyorum ama sanki o notebook klavyesindeki tozları kırıntıları çekecek kadar güçlü değilmiş gibi geliyor , yorumlarda o yönde zaten motorun gücüne göre 600 w veya 800w bu çekiş gücünü etkiler mi sizce?

Az önce 600wlığın çekme gücünü denedim. Bu konuda elektrik süpürgesi daha faydalı olur. Masanın üstüdneki tozların bile hepsini çekebilceğinden tereddüt etçeğim kadar az bir çekiş gücü var. Motor kısmında da hava girişi http://akakce.cubecdn.net/s-link/s-link-slx-bl600-kompresor-600w-z.jpg olduğu için tam gücünü çekimede kullanamıyor. 800wlık daha iyi çeker ama elektrik süpürgesiyle yarışabilceğini zannetmiyorum. Bu şekilde kullancaksanız cihazı bir süre boşa çalıştırarak içindeki kırıntıları iyice çıkartmanızı tavsiye ederim. Linkini verdiğiniz diğer ürünü de bilgisayarcılarda gördüm. Ürün hakkında kesin bir bilgiye sahip değilim. Sanırım o ürün daha iyi. Çekme gücü de ihtiyacınızı karşılıyabilir. Taşınabilirlik ve fiyatı sebebiyle bilgisayarcılar S-Link alıyorlar diye tahmin ediyorum.

Edit: İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yaadra -- 8 Ağustos 2016; 19:00:28 >

• quote:

Webdenal'ı öneririm. Webdenal'dan alışveriş yapmadım ama forumda çok kişinini kullanıp iyi, güvenilir dediği bir site. Dahili bileşenler kısmında aratırsanız pek çok sonuç çıkacaktır. İncehesap ve Bilişimpot'u duymuştum. Onalrdan da alış veriş yapmadım. Haklarında yapılan iyi veya kötü yorum hatırlamıyorum. Motora birşey kaçmasın diye hava alış deliğinde metal bir ızgara var. http://akakce.cubecdn.net/iv/9003/041/41963914z.jpg Ayrıca kutudan çıkan toz torbasını da takarsnız iyice fitrelemiş olursunuz. http://akakce.cubecdn.net/iv/1870/027/27207200z.jpg Garanti kapsamında bozulursa servise gönderirsiniz. Sıfır açılmamış kutudan bile bozuk ürün çıkabiliyor. Ozaman iade edersiniz. Ürünü 2 kez aldım. 1.sinde Dost Kitapevi'nin mağzasından. 2.sinde de tanımadığım cadde üstüdneki bir bilgisayarcı, internet kafeden aldım. 2sini de en az 2-3 sene kullandım. Hiç bir sorun yaşamadım. Bilgisayarcılarda da bu ürünü veya diğer linkini verdiğinizi görüyorum. Nekadar sürede bozduklarını hiç sormadım. Ben kullanırken az gazına basıp bırakarak kulalnıyorum. Nadiren tam güçde kısa süre basarak kullanıyorum. Sizin için şimdi tam güçde 5 dakika çalıştırdım. Pervane kısmı biraz ısındı ve hafif sıcak hava üflemeye başladı. Onun dışında hiç bir sorun farketmedim. Şimdiye kadar hiç bukadr çalıştırmamıştım.
    quote:

motor gücü ne kadar düşük olursa bu tarz korkunç riskleri azaltır dogru mu düşünüyorum?

Mantıklı düşünüyorsunuz. Daha güçsdüz daha yavaştır, risk de daha az olabilir. Ancak şu bakış açısı da var: Daha güçlü genelde daha sağlam yapılır. Bu durumda hangisi doğru oluyor bilmiyorum.
    quote:

Az önce 600wlığın çekme gücünü denedim. Bu konuda elektrik süpürgesi daha faydalı olur. Masanın üstüdneki tozların bile hepsini çekebilceğinden tereddüt etçeğim kadar az bir çekiş gücü var. Motor kısmında da hava girişi http://akakce.cubecdn.net/s-link/s-link-slx-bl600-kompresor-600w-z.jpg olduğu için tam gücünü çekimede kullanamıyor. 800wlık daha iyi çeker ama elektrik süpürgesiyle yarışabilceğini zannetmiyorum. Bu şekilde kullancaksanız cihazı bir süre boşa çalıştırarak içindeki kırıntıları iyice çıkartmanızı tavsiye ederim. Linkini verdiğiniz diğer ürünü de bilgisayarcılarda gördüm. Ürün hakkında kesin bir bilgiye sahip değilim. Sanırım o ürün daha iyi. Çekme gücü de ihtiyacınızı karşılıyabilir. Taşınabilirlik ve fiyatı sebebiyle bilgisayarcılar S-Link alıyorlar diye tahmin ediyorum.

Edit: İmla

Hocam çok açıklayıcı olmuş , benim için üşenmeden açıp bakmışsınız kontrol etmişsiniz çok teşekkür ederim vallahi benim için risk yapmışsınız , sizin gibi forum üyesi az.Bütün sorularım cevaplandı herşey için çok teşekkür ederim muhtemelen sutaş a yöneleceğim .Siz de dikkatli olun hocam ne olur ne olmaz fazla çalıştırmayın.Yarına 2 ürün arasında kesin kararımı verip birini alacağım kısmetse. Detaylı anlatım ve cevaplar için çok teşekkür ederim , çok mutlu oldum

edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi American Psycho -- 8 Ağustos 2016; 19:08:33 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Birşey değil. Güle güle kullanını. Ürünü tanımadığımı söylemiştim. Eksik bilgiyle aklınızı çelmiyim diye daha önce cevap yazmadım. Bence de Sutaş'dan daha memnun kalırsınız. Belki boyutundan ötürü biraz sorun yaşıyabilirsiniz. Biraz büyükçeydi diye hatırlıyorum. İsterseniz boyutlarına bakınız.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.