Şimdi Ara

laptop ile tv arasında hdmı ile bağlantı sağladım ama ses laptoptan geliyor..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
3.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba ben samsung win 7 li laptop ile lg 32 lh2000 marka lcd tv arasında hdmi kablosu takarak baglantı sağladım..ama oyun oynadıgımda (daha film izlemeyi denemedim) ses tv den gelmiyor laptoptan geliyor..bu sorunu nasıl halledebilirim.normalde sesi de aktarması gerekmiyormu yoksa ben mi yanlış biliyorum yardımcı olursanız sevinirim..

• merhaba öncelikle cevabın için saol ben xp den direkt win 7 ye gectim o yüzden bu işletim sistemine pek aşina değilim ...denetim masası donanım ve ses ten ses aygıtlarını yönete girdim.. dijital ses hdmi seçeneği aktif hale gelmiyor ses aygıtı baglı değil diyor ama laptop tv ye baglı görüntü var yani..doğru yere mi girmişim acaba..

Hdmı seçeneği aktif olmuyorsa ilk aklıma gelen win7 kendisi tanıdı ise eğer ses kartını ve kendi sürücülerini yüklemişse burada bir yetersizlik olmuş olabileceği...

Bu nedenle ilk olarak eğer varsa ses kartının bizzat üreticisinin win7 için yayınladığı bir driver, onu yüklemen olacak.

İkincisi ise eğer ekranda ses kullanan bir program, bir player vs. varsa, o an değişiklik yapılamayabiliyor. Veya yapsan bile aktif olmayabiliyor. Bu yüzden ilk önce o programı kapatıp ses çıkışındaki değişikliği yapıp tekrar o programı açmak çözüm sağlayabilir.

Yani video seyrediyorsan ilk önce onları kapat veya hiç açma. Ondan sonra ses değişikliğini yap.

Her seferinde pc ile uğraşılmıyor , kaldır taşı götür bağla olmadı bir daha sök paneli elektrikten kes birde çözünürlük ayarla , nmt almak şart oldu....

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.