Şimdi Ara

laptop hard diski çıt sesi.yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bir sorum olucak, 3 aydır samsung r522 js06tr dizüstü bilgisayar kullanıcısıyım ve hemen hemen aldığımdan beri laptopu bir süre kullanıp çeşitli işlemler yaptıktan sonra kapatınca touchpad in sağ tarafından sanırım hard diskten, çıt diye bir ses geliyor.
    kulağımı dayamadanda bulunduğum mesafeden rahatlıkla duyabileceğim bir ses.Başlarda normal sandım ama bir kaç arkadaştada r522 var ve onlarda bu durum yokmuş,kıllandım haliyle.bir bilgisi olan var mı bu konuda normalmidir anormalmidir?
    laptopu açar açmaz kapatınca o ses gelmiyor ama bir süre kullanınca kapatınca sanki içeride bi şalter atmış gibi çıtt diye ses geliyor bu da bir ayrıntı.

• ACER 4810T kullanıcısıyım bende de aynı ses var hiç dert etmiyorum şahsen...
  • quote:

Orijinalden alıntı: thunderwatcher

ACER 4810T kullanıcısıyım bende de aynı ses var hiç dert etmiyorum şahsen...

ya bende başlarda dert etmiyordum işte bi kaç gündür aynı r522 olan başka 2 arkadaşım daha var onlarada sordum onlarda aynı ses yok bi tek bende var.nettede arattım kimsede rastlamadım.geçen gün bi samsung servisine danıştım orasıda hard diskin değişmesi gerekebilir bu durum bilgisayarıda yavaşlatıyorsa falan dedi ama bende performansta bir düşüş yok.olumsuz yönde etkileyen bir durum yok sadece kafamı karıştırdı bir problemmidir bu diye.servisede götürsemmi götürmesemmi bilemedim en az 1 hafta geri alamam tahminen pc de bana lazım kararsızım açıkcası

• en başlarda bu sıkıntıyla başlar zaten daha sonra disk bozulmaya başlar.muhtemelen hard disk in içindeki mekanik aksam(disk) yavaş yavaş kafa vuruyor olabilir.
  • kafa vurması olayını araştırdım ama oradaki şikayetlere benzemiyor benim bahsettiğim.sadece kapatırken çıt ediyor demir demire bi kere vurmuş gibi.kafa vurması olayında sanırım ara ara pc çalışırkende tık tık ses geliyormuş.tam olarak nedir anormal bir şeymidir, zarar verirmi laptopa bilgisi olan yok mu arkadaslar ?
  • çıt sesi normaldir
     laptop hard diski çıt sesi.yardım lütfen

bu parçanın aşırı hızlı hareketinin durmasında ortaya çıkar yani sorun yok : ( ok şeklindeki parçanın alt gri kısmın içindeki bir yer ) ama bilgisayar açıkkende bunu yapıyorsa o tehlike işareti olabilir klik sesi gibi ki bu zamanda anlık donmalar gözlemlenir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grup vitamin -- 5 Nisan 2010; 9:54:01 >
  • donma vs. hiç bir şey yok.
    ancak aynı modelden başka arkadaşlarda da var ve nedense bir tek bende oluyor bu orası kafamı karıştırdı bu nedendir acaba :) birde zaten bir süre kullanınca sanırım hard diskin fazla dönmesinden ötürü durarken pc yi kapatınca çıt sesi çıkıyordur diye düşünmüştüm çünkü bir süre kullandıktan sonra kapattığımda çıkıyor bu ses.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • laptop samsung r580 15 gun olmadi alali.. forumu inceledigim kadariyla bu kapatırken cit sesi donanimsal bir problem hatta bir problem degil.. ayni ses bende de var her zaman olmasada bazen bilg.i kapatirken tok bi tık sesi geliyor sanki salter atmis gibi. bir iki kerede bu tok sesle birlikte bildigimiz bios uyari sesi verdi kısa ve ince bir dijital ses bu mekanik tık sesinden haric. acilmada islem yaparken calisirken hic bir sorun yok hatta kapanmadada bir sorun yok normal kapamıyor ancak dedigim gibi her zaman olmasada arada sırada kapanırken bu sesi vermesi ve bu sesi verdigi her defasında olmasada bu sesle birlikte bios uyari sesi vermesi nedendir acaba?? ve + bu sesi bugun itibari ile sadece kapatirken degil bekleme moduna girerken de verdi. sanirim hdd uyku moduna almasi sirasinda yanii ses hdd nin kapanmasi ile ilgili de peki ama neden ve herhangi bir soeun teskil edermi o tiz ve tek bios uyari sesi gibi olan sesle birlesince.

simdiden tesekkurler arkadaslar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: atropin818

laptop samsung r580 15 gun olmadi alali.. forumu inceledigim kadariyla bu kapatırken cit sesi donanimsal bir problem hatta bir problem degil.. ayni ses bende de var her zaman olmasada bazen bilg.i kapatirken tok bi tık sesi geliyor sanki salter atmis gibi. bir iki kerede bu tok sesle birlikte bildigimiz bios uyari sesi verdi kısa ve ince bir dijital ses bu mekanik tık sesinden haric. acilmada islem yaparken calisirken hic bir sorun yok hatta kapanmadada bir sorun yok normal kapamıyor ancak dedigim gibi her zaman olmasada arada sırada kapanırken bu sesi vermesi ve bu sesi verdigi her defasında olmasada bu sesle birlikte bios uyari sesi vermesi nedendir acaba?? ve + bu sesi bugun itibari ile sadece kapatirken degil bekleme moduna girerken de verdi. sanirim hdd uyku moduna almasi sirasinda yanii ses hdd nin kapanmasi ile ilgili de peki ama neden ve herhangi bir soeun teskil edermi o tiz ve tek bios uyari sesi gibi olan sesle birlesince.

simdiden tesekkurler arkadaslar.

varmi bilgisi olan arkadaslar???

• Bad sector başlangıcı olabilir hocam
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.