Asus rog strix laptop kullaniyorum. Sarjda degilken normal calisan oyunlar sarjda asiri performans falan yuzunden kapaniyor. Sarja taktigimda gereksiz performans gostermesin, sanki pilde calisiyormus gibi calissin istiyorum. Ayarlamayi bulamadim. Win 11 kullaniyorum. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captain_turkiye -- 11 Temmuz 2023; 0:55:8 > |
Laptop guc modu ayarlama

-
-
-
Burada ekran kapatma sureleri falan var. Bende kendini fazla kasmaya calisan gpu herhalde. Bunun ayarlari yok mu? Nvidia geforce rtx 3080 kullaniyorum.
Bir de laptobun altina fanli sogutucu alsam faydasi olur mu? Su anda altinda bir sey olmadigi icin sogutmakta zorlaniyor olabilir.
Mesela sunu alsam;
https://www.hepsiburada.com/addison-rampage-ad-rc4-coldbreeze-kirmizi-ledli-2-125mm-2-70mm-isikli-fan-15-17-notebook-sogutucu-stand-p-hbv000007exby
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captain_turkiye -- 11 Temmuz 2023; 19:37:24 > -
Üstteki linkte bilgisayarın güç ayarlarını nasıl yapacağınızı da gösteriyor. Genelde insanlar tam performansa nasıl alınacağını sorar. O yüzden performansı nasıl arttıracağınızı anlatıyor orada ama sizde yüksek performans yerine dengeli yada güç tasarrufu seçimini yaparak bilgisayarınızı frenleyebilirsiniz.
Ek olarak ekran kartı için şu şekilde bir ayar yapabilirsiniz. Ekran kartınızda ise ayarlarda tam tersi bir durum var. Kalite dengeli ve performans seçimi var. Kaliteliye ayarlarsanız oyun dokularını çok güzel göstermek için daha fazla watt harcar. Performansa ayarlarsanız dokuları biraz daha bozuk gösterir ama oyun oynarken bunu anlamanız zor. Tabi ince ayar yaparak bir çok özelliği kapatarak daha da düşük watt tüketmesini sağlayabilirsiniz ama dokular bu sefer çok bozulur. Sadece genel olarak performansa alırsanız yeterli olur.
Ben yapamam derseniz, isterseniz teamviwer'dan bağlanıp ayar çekebilirim bilgisayarınıza.
Kolay gelsin.
-
Oralara baktim ama zaten normal ya da dengeli secenekleri secili. Hatta pil omrunu uzatma optimasyonu var. O yuzden kafam karisti biraz.
Dedigim gibi klima calisiyor ama gene de yaz gelmesi nedeniyle bu sorunla karsilastim herhalde. Oyun yuklenirken gaza geliyor ve hemen atiyor. Altina ustteki gibi bir sogutucu alacagim.
-
Başka bir sıkıntı var yahu.
Ben 95-100 derecelerde oyunları çalıştırdığımı biliyorum. İşlemci 95 derece ekran kartı da 85-88 hattan çok nadir olsa da 90 derecelerde geziyordu asus leptopumda.
İşlemci frekans düşürür ısıyı azaltmak için fps biraz düşer oyunda ama yine de oyundan atmaz, atmaması lazım.
Sıcaklıklar ne durumda boşta ve oyuna girmeye çalışırken?
-
kapanmaması lazım. servise gösterin en iyisi. tozları temizlesin ve termal macun yenilesin. adatörde, anakartta veya ekran kartında bir sorun olabilir.
geçici çözüm istiyorsanız bilgisayarın modele göre sürücülerini araştırın. öncelikle yüklü değil ise hemen geforce experience kurun. çalıştırıp ekran kartı sürücüsünü güncellemeyi deneyin. sonrasında asus'un yazılımı var ise onu indirin. performans ayarı konusunda modellerin kendi yazılımlarını kullanmak daima daha işlevli olur. soğutucu almak laptoplar için son seçenek olmalı bence. öncesinde sorunun sebebi bulunmalı. eğer sistem parçaları arızalı ise yaptırılmalı. özelliklerini kullanamayacaksanız boşuna mı o kadar pahalı laptop aldınız? eğer kullanıcı hatası mevcut ise ve yaptırmak çok pahalıya gelecek ise son çare olarak ekstra soğutucuya başvurulabilir.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Benzer içerikler
- kablosuz mouse çalışmıyor
- tplink arayüz
- windows gereken dosyaları yükleyemiyor yükleme için gereken tüm dosyaların kullanılabilir
- garson tip puanı hesaplama
- bios pili biterse ne olur
- mobil veri çekmiyor
- telefon suya düştü ne yapmalıyım
- telefon çok ısınıyor
- iso dosyası nedir
- komut istemi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X