Şimdi Ara

Laptop - Ethernet Kablosu Takılı Değil Problemi!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ASUS X550LB marka dizüstü bilgisayarımın Wi-Fi Card'ı takılı olup, internette dolaşabildiğim halde "Realtek PCI-e GBE family Controller"ın ağ kablosu takılı değil hatasını alma sebebi nedir?
    Araştırdım fakat bulamadım, dizüstü bilgisayarlar Wi-Fi kullanıyora ethernet kartına neden ihtiyaç duyar? (Hatta ethernet kartım var mı dizüstü bilgisayarımda onu bile bilmiyorum.)
    Kimi zaman logmein Hamachi yazan ağ bağlantısından bağlanıp interneti kullanabiliyorum, kimi zaman 802.11N Wi-Fi lan Card yazan kısımdan bağlanabiliyorum. Realtek'in buradaki görevi nedir, ona nasıl bağlanabilirim? Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KnownBoss -- 25 Ağustos 2020; 21:38:4 >

• Arkadaşım illa wifi ile kullanıcan diye bir gereklilik yok, istersen ethernet kablosu ile de kullanabilirsin. Yada pc ne wifi kartı takıpta kullanılabiliyor. Onun uyarı vermesini güç tüketmesini istemiyorsan üzerine sağ tıkla engelle yada kapat tıkla. Lazım olursa yeniden etkinleştirebilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sybercomp

Arkadaşım illa wifi ile kullanıcan diye bir gereklilik yok, istersen ethernet kablosu ile de kullanabilirsin. Yada pc ne wifi kartı takıpta kullanılabiliyor. Onun uyarı vermesini güç tüketmesini istemiyorsan üzerine sağ tıkla engelle yada kapat tıkla. Lazım olursa yeniden etkinleştirebilirsin.
    Arkadaşım bu zaten kapalı. Sağ tıklayıp deniyorum açılmıyor. Zaten sorun da bu ya, açmak istiyorum çünkü internetim gerçekten yavaş. Driver güncelledim yine Realtek'i açamadım. Bios'u kurcaladım bulamadım. Acaba ethernet kartım mı bozulmuş merak ettim. Ayrıca laptoplarda ethernet kartı normalde oluyor mu? Yoksa bu realtek denilen şeyin ethernet kartıyla alakası mı yok.
  • Arkadaşım problem sizin bilgisayarınıza hamachi (https://www.vpn.net/) adında bir program kurulmuş.Vpn ler kendilerine ait sanal bir ağ oluştururlar ve interneti buradan verirler.Yavaşlığın sebebi budur.Eğer Hamachi'yi program ekle kaldrıdan uninstall ederseniz realtek ethernet kartınız çalışmaya başlayacaktır.Realtek firması uzun yıllardır gerek ethernet gerek ses kartı gerekse wifi kartı üreticisidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muski -- 25 Ağustos 2020; 19:39:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: muski

Arkadaşım problem sizin bilgisayarınıza hamachi (https://www.vpn.net/) adında bir program kurulmuş.Vpn ler kendilerine ait sanal bir ağ oluştururlar ve interneti buradan verirler.Yavaşlığın sebebi budur.Eğer Hamachi'yi program ekle kaldrıdan uninstall ederseniz realtek ethernet kartınız çalışmaya başlayacaktır.Realtek firması uzun yıllardır gerek ethernet gerek ses kartı gerekse wifi kartı üreticisidir.
    Merhaba Hamachi'yi kaldırdım. Olmadı. Windscribe VPN'i de kaldırdım değişen bir şey yok.

• Çözümü bilen var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sürücüleri harici programla indirdiyseniz yanlış sürücü indirmiş olabilir asusun kendi sitesinden orjinal sürücüleri indirin olmaz ize cpu z programıyla anakart modeline bakıp modele göre sürücüyü tekrar arayın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.