Şimdi Ara

Laptop ekranı 8 küçük ekran gösteriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Soruna HP marka laptopta karşılaştım. Bir süre önce düşürülmüş ama bu sorun düştükten bir süre sonra olmuş.
    İlk açılırken bios ekranı ekran 8 parça halindeyken gösteriyor. Sonrasında sistemde açılmıyor ekran noktalı halde kalıyor. Sorun ne kaynaklı olabilir. Monitör sorunu mudur yoksa ekran kartı anakart arızası gibi birşey midir?
     Laptop ekranı 8 küçük ekran gösteriyor

Core2Duo E6850@3600mhz //Big Water 735//Abit IN9 32XMAX Wifi //Sapphire 4770//2*2GB Crucial Ballistic Tracer//2*500 Gb Seagate RAID0//HP W2207//Ev Yapımı Feel! Tıkla //LG Dvd-rw//Philips cd-rw//Lc POWER 550Watt//HP 1315 All in one//Creative Megaworks THX550 5 1//Creative Audigy2ZS //Logitech Momo Racing Force//
  • Ekran kartı RAM çipinden kaynaklanan bir arızadır. Tamiri mümkündür.

Orijinalden alıntı: makedonn

Ekran kartı RAM çipinden kaynaklanan bir arızadır. Tamiri mümkündür.

Teşekkür ederim.
    Daha önce bir kaç laptop açıp toplamışlığım var. Benim yapabileceğim birşey midir yoksa servise mi götürmeli?
    Tahmini masraf ne olur?
    Core2Duo E6850@3600mhz //Big Water 735//Abit IN9 32XMAX Wifi //Sapphire 4770//2*2GB Crucial Ballistic Tracer//2*500 Gb Seagate RAID0//HP W2207//Ev Yapımı Feel! Tıkla //LG Dvd-rw//Philips cd-rw//Lc POWER 550Watt//HP 1315 All in one//Creative Megaworks THX550 5 1//Creative Audigy2ZS //Logitech Momo Racing Force//
  • Darbeye bağlı çip üzerindeki lehimlerden herhangi biri kopmuş olabilir. Siz isterseniz açın, bir bakın yapabileceğiniz bir şey varsa yapın. Hiç yoktan kontrol edersiniz. Ancak sistemin açılmaması da yine darbeye bağlı olarak farklı bir sorunu da doğurmuş gibi gözüküyor. Servise götürmek çok daha mantıklıdır.

Çip onarımı, değişimi yaklaşık olarak 100-150 TL'dir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 16 Şubat 2011; 22:16:19 >
  • Rica ederim.

İyi forumlar.
  • Selamunaleyküm hocam aynı sorun şimdi bende de oldu orjinal ekran darbe sonucu hasar görmüş bende yeni ekran sipariş verdim, sipariş verirken buna uyumlu başka bir model verdim ekran geldi taktım bu görüntünün aynısı 8 tane minik minik ekran var bu ekranı gönderdim cihazın orjinali olan aynı model ve marka siparişi verdim taktım sorunsuz çalıştı hala daha çalışıyor bendeki arıza uyumsuzluk sorunundan kaynaklanmış ve muhtemelki sizinkide bu tarz bir uyumsuzluk olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muhsincik -- 13 Ocak 2016; 14:23:18 >

Anakart değişimi veya BGA onarımı yapılması gerekiyor. BGA onarımı demek çip değişimi demektir ve düzelme ihtimali %70'dir. Aksi halde anakart hiç kullanılamaz hale gelebilir. Bu yüzden işinin ehli birinde yaptırmakta fayda var.

Ortalama fiyatı 50$'dır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carso -- 13 Ocak 2016; 19:01:27 >
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.