Şimdi Ara

Laptop ekran kartı çözümü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Laptopta herşey iyi işlemcisi rami vs ancak ekran kartı onboard.oyun oynayamıyorum adam gib.alırken oyun niyetim yoktu ancak şimdi arada sırada oynayasım geliyor oda olmuyor nasıl çözüm bulurum?

• Laptop marka model?
    Laptoplarda ekran kartı değişimi çoğu laptoplarda olmuyor diye biliyorum
  • yeni pc alıcaksın sat bu notebooku masaüstü pc al.
    fazla performans bekleme yani laptoptan
  • hp pavilion dv6296ea, bu alete ekran kartı olur mu? üzerinde geforce 7400 var şu anda.
  • forumda birkaç yerde ekran kartı değişimiyle ilgili konular var. ama bildiğim kadarıyla her modelde olmuyor. hele de onboard sistemlerde hiç olmuyor. bir kaç kişi onboardda da yapmış ama büyük risk söz konusu. ekran kartını değiştireyim derken tamamen bilgisayardan olma söz konusu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akruban -- 16 Temmuz 2010; 18:04:59 >
  • Laptopunun üreticisinin sitesine gir ordan kendi laptopuna gir . Orda yazar senin modelinde üretilen lattopların özellikleri

daha iyi anlatacak olursam mesela bende acer5738g laptop var . Bu modelin bi g105m ekran kartlı modeli bide hd4570 model ekran kartları modeli var. Senin laptop içinde böyle bişey mevcutsa değiştirilebilir
  • @FrisBy_35 benim laptopta ekran kartlı modeli var hocam.Ben vatandan aldım laptopu ram değişimide oraya yaptırdım garanti dışı kalmasın diye.Gitsem ekran kartınıda yapsam garanti dışı kalma olayıda olmaz herhalde?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran Kartı Problemi
    5 yıl önce açıldı
    LAPTOP EKRAN SORUNU
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba.

Onboard ekran kartına sahip laptopun ekran kartını değiştirmek,değiştirmek isteyen kişi için büyük bir stres ve sorun olacaktır.
    Anakartı tamamen değiştirmeniz gerekecek.Laptop kasanız ile uyumlu anakart bulmanız gerekecek vs. gibi şeyler yüzünden bu işin masrafı oldukça yüklü oluyor,astarı yüzünü geçiyor.
    Ayrıca tüm parçaları minimum maliyet ile bulmuş olsanız bile bu değişime servis yardımcı olmuyor ve değişiklik sonrasında ürününüz garanti dışı kalıyor.

Değiştirilebilir ekran kartına sahip laptoplarda ise anakarta uyumlu ekran kartını bulmak oldukça zor.
    Nadiren 2 yada 3 farklı ekran kartı uyuyor,bu ekran kartlarında da performans birbirlerine çok yakın oluyor.
    Bu değişime servis yine yardımcı olmuyor.Ürünün garanti kapsamında kabul edilebilmesi için sadece RAM üzerinde değişikliklere izin veriliyor.Harici tüm donanım değişiklerinde ürününüz garanti kapsamı dışında kalıyor.

Laptoplar için harici ekran kartı çalışmalarını yapan Asus vardı ve XG Station adlı ürününü prototip olarak duyurmuştu.Norveç'te satıldığını duydum ancak Türkiye pazarına düşmedi henüz.Oldukça yüksek fiyat etiketine sahip bir ürün.

• quote:

Orijinalden alıntı: akdenizatakan
    @FrisBy_35 benim laptopta ekran kartlı modeli var hocam.Ben vatandan aldım laptopu ram değişimide oraya yaptırdım garanti dışı kalmasın diye.Gitsem ekran kartınıda yapsam garanti dışı kalma olayıda olmaz herhalde?

laptopların cok az bir kısmında mxm portu bulunarak bunların genişletiliip ekran kartı takılma şansı bulunmakta. Hp lerde bu port bulunan sanırım ki bir elin parmaklarını geçmez. Bu port bulunmadığından anakartınıza gpu ve bellek ve çeşitli komponent eklenmesi gerekir ki(gpu bellegi ve gpu chipi min olarak) bunu vatan yapamaz. Türkiye Hp servisine sormanız daha iyi olur. Verebilecekleri cevap şu ikisi olabilir. Evet anakartınıza bu parcalar bağlanabilir veya hayır bağlanamaz anakart degişimi gerekir
  • @exeter sağolun hocam.Mail atayım hp ye bakalım cevap vereceklermi.
  • Lenovo 3000 N200 var bende de açıkcası ekran kartının onboard mı yoksa harici tam öğrenemedim acaba benim laptop da ekran kartı değiştirilebilir mi? Teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.