Şimdi Ara

laptop anakartıma uygun işlemci arıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
71
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • herkese iyi geceler packard bell TJ75 MS2288 model emektar bi laptopum var i5 430m işlemcili.

işlemcisini değiştirmek istiyorum fakat hangi işlemciler uygun bilmiyorum yardımcı olabilecek arkadaslardan ricamdır anlayanlar bi yardımcı olabilir mi

laptop anakartıma uygun işlemci arıyorum

• Laptop işlemcileri değiştirilebilir değildir çok nadir ve eski birkaç modelde var bu olay.

Laptopunuz işinizi görmüyorsa ya üst model almalı yada elinizdekini akıllıca kullanmalısınız.

Hafif bir işletim sistemi kurmanızı öneririm linux olabilir veya win7tiny olabilir gibi.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • rayli82 kullanıcısına yanıt

bu modelde değiştirilebiliyor , değiştirilibiliyorsa neden daha iyisini kullanmayayım değil mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sefa6116 -- 22 Nisan 2025; 22:56:54 >
  • https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Intel_Core_processors#Core_i_(1st_gen)_2

Arrandale ailesinin hepsi 2 çekirdek 4 izlek. 430Mden geçmeniz değecek işlemci anca 720QM, 740QM olabilir.
    Ama onlar da 45w TDPli. Sizin işlemciye göre ısınması daha fazla olacaktır. O laptopın soğutması ne kadar yeter şüpheli.

Ayrıca bu laptoplar markaların isteklerine göre dizayn ediliyor. Marka, o soketteki her işlemciyi destek listesine ekletmeyebilir. 720QM taktınız sistem görüntü vermeyebilir. Bunun için bios çipinin modlanması gerekebilir. İşlemci parasının kat be katı masraf çıkabilir.

Ssd ve 8 gb ramle Linux veya Windows 7 ile günlük işlerinizi görür. Bende de i5 3210M'li HP G6 laptop var. 2019da ram ve ssd yükseltmesi yaptım, pili öldü ama hala günlük pc olarak kullanıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• a-f-h A kullanıcısına yanıt

verdiğin bilgiler için teşekkürler ram yükseltmesi yaptıgım için işlmeci yükseltmesi de istiyodum acıkcası ama pek de mümkün görünmüyor bu sekilde günlük kullanım adevam o zaman

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop için uyumlu ram ?
    2 yıl önce açıldı
    İşlemci Ve Anakart Önerisi
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.