Şimdi Ara

LAPTOP'A TERMAL MACUN SÜRÜLÜR MÜ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
19.423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar sadece nette geziniyorum ve cpu 76-86 gezinip duruyor.. notebook hardware programı ile max bat. yaptıgımda ısı 50 oluyor altında sogutucu pad olmasına ragmen.. fanı cok söküp çıkartıyorum temizlemek için acaba macun kurumuşmudur yada bilmeden bişi yapmış olabilirmiyim? mkine 3 yıllık..

birde altında hiç delik yok sagdece sağda hava çıkış delikleri var ?? altına sogutucu pad koydum ama alt taraf delik olmadgında pek işe yaramıo kapak açık mı kullansam ki?

• sürülür kapağı çıkar heatsik ide sökebilirsin azcık sür faydası olur
  • kardeş bilgisayarda virüs trojen tarzı birşeylerde olabilir ve işlemciyi meşgul edebilir. Görev yöneticisinden bak bakalım cpu kullanımı winamp açıkken ve nette gezerken kaç. sen en iyisi format at ve laptpoun içine hava ile temizleyip macunlarını yenile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mussti19 -- 17 Temmuz 2008; 5:55:32 >
  • Kasanın Cpu suna sürülüyorda Neden Laptopa sürülmesinki onun başı kelmi
  • evet sürülür ancak yeni bi laptop is garantiye götürmelisin kasasının kapağını açman garanti dışı bırakır..

ayrıca ısı problemi;
    Fan düzgün çalışmayabilir ayrıca yumuşak zemine laptopu koyman ısının artmasına sebep olabilir..
  • quote:

Orjinalden alıntı: kusmuk

evet sürülür ancak yeni bi laptop is garantiye götürmelisin kasasının kapağını açman garanti dışı bırakır..

ayrıca ısı problemi;
    Fan düzgün çalışmayabilir ayrıca yumuşak zemine laptopu koyman ısının artmasına sebep olabilir..

makine 3 yıllık garanti fln kalmadı ki aydında asus servisi ara ki bulasın :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi q7uicksand -- 17 Temmuz 2008; 0:54:07 >
  • ARKADAŞLAR BENİM BİLGİSAYARIM HP PROBOOK 4515S
    bilgisayarı çalıştırdığım zamanlar ilk 10 dakika da çok aşırı ısınıyor ve ilerleyen zamanlarda kapanıyor altına soğutucu aldığım halde bu değişmedi termal macun kullansam bu sorun gidermi veya format atsam ve termal macunu nasıl kullanıcağım, yardımcı olursanız çok sevinirim .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Macunu yenileyeceginize oncelikle fanin izgara dedigimiz sogutma kanatlarini temizleyin ki hava gecisi saglansin
  • havalandırma yerleri tozunu falan sağlam temizle macunla
  • termal macun sürülebilir siz biliyosanız siz sürün anlamıyosanız bir servise gönderin derim :)
  • sürülür niye sürülmesin ki eğer yapabilirseniz kendiniz yapım yada yapabilecek birine yapyırın hem görürsünüz öğrenirsiniz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: come90
    ARKADAŞLAR BENİM BİLGİSAYARIM HP PROBOOK 4515S
    bilgisayarı çalıştırdığım zamanlar ilk 10 dakika da çok aşırı ısınıyor ve ilerleyen zamanlarda kapanıyor altına soğutucu aldığım halde bu değişmedi termal macun kullansam bu sorun gidermi veya format atsam ve termal macunu nasıl kullanıcağım, yardımcı olursanız çok sevinirim .

Çok yüksek ihtimalle doğru bir şekilde termal macun uygularsanız sorun çözülür, ama ben sizin yapmanızı tavsiye ederim edindiğim birkaç tecrübeye göre konuşursam bilgisayarcıların bazıları uygulamayı bilmiyor yada eskisini temizlemiyor veya olması gerekenden fazla sürüyor laptopun içini açtıktan sonra gerisi kolay ben nette araştırarak böyle bir site bulmuştum http://www.irisvista.com/tech/laptops/Toshiba-Satellite-L45/laptop-disassembly-instructions-1.htm termal macun uygulama işleminide youtube dan bulup izleyebilirsiniz çok basit bir işlem termal macun olarak tavsiye edebileceğim ürünhttp://www.hepsiburada.com/Liste/ProductDetails.aspx?categoryid=1125&productid=bd97017

• Exper karizma serisinde ısıdan dolayı kilitlenme problemleri yasıyorduk.
    Fan normal hızında donuyor fakat pek ise yaramıyordu
    Kardeşim hava deliğini temizlediğini söyledi fakat elektrik süpürgesi ile içini temizlemiş.
    Söyle durum var arkadaşlar fan ızgarası dikkatli temizlenmediğinde ya da kuvvetli hava tutulmadığında içerisinde tüy yun tarzı şeyler kalıyor ızgara aralıklarında.
    Bunlar gözden kaçıyor sız temizledim sanıyorsunuz fakat bu sebeple hava akısı engelleniyor sorun çözülmüyor. Bence buna dikkat edin.
    Daha sonra ben laptopun alt kapağını çıkarıp kompresörle hava tutunca buralarda tertemiz oldu. Artık kilitlenme vs sorunumuz yok. Bilgilendirme amaçlı yazdım.
    Herkese iyi forumlar SAYGILAR…
  • Cpu'nun 75-80 lerde gezmesiyle cpu'ya termal macun sürmenin ne alakası var..Sorun soğutmayla veya ısınmayla ilgili bir sorun değil ki.Arkadaşın sorunu cpu kullanımıyla ilgili..Neden bilmediğiniz anlamadığınız konularda yönlendirme yapıyorsunuz..Laptopu açaçaksın..Bidaha kapatabilecekmisin bakalım..touchpad'in kablosunu kopartmadan çıkarıp takabilecekmisin?..Senin sorunun yazılımsal arkadaşım..İşletim sistemin arızalı veya virüslü..Ya antivirüs programıyla tarat..Yada temiz bir windows kur..Benim tavsiyem format atman..Bu işlemden sonra sorunun düzelecektir..He sen gene termal macun sürmek istiyorsan sür..Fanlarını temizle..Fakat senin sorununun termal macunla fanla bir alakası yok..Kolay gelsin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: pyrmd
    Cpu'nun 75-80 lerde gezmesiyle cpu'ya termal macun sürmenin ne alakası var..Sorun soğutmayla veya ısınmayla ilgili bir sorun değil ki.Arkadaşın sorunu cpu kullanımıyla ilgili..Neden bilmediğiniz anlamadığınız konularda yönlendirme yapıyorsunuz..Laptopu açaçaksın..Bidaha kapatabilecekmisin bakalım..touchpad'in kablosunu kopartmadan çıkarıp takabilecekmisin?..Senin sorunun yazılımsal arkadaşım..İşletim sistemin arızalı veya virüslü..Ya antivirüs programıyla tarat..Yada temiz bir windows kur..Benim tavsiyem format atman..Bu işlemden sonra sorunun düzelecektir..He sen gene termal macun sürmek istiyorsan sür..Fanlarını temizle..Fakat senin sorununun termal macunla fanla bir alakası yok..Kolay gelsin...

Burada birine yardımcı olmaya çalışanlara "bilmediğiniz anlamadığınız konularda yönlendirme yapıyorsunuz" diyeceğine hangi postu okuman gerektiğini öğrensen iyi edersin

• Ne diyosun sen ya?..Ne post'undan bahsediyorsun..Arkadaş bilmiyor..Bilse sorunuyla alakasız bir başlık atmaz zaten..Ayrıca onca mesajın içerisinde sorunun çözümüne yönelik bir cevap göremedim ben..Aleni yönlendirme hatası var..Sorunun termal macunla çözülebileceğini sanıyor..Fakat teknik bilgisi olanların olayı çözümleyip arkadaşı doğru yönlendirmesi gerekir..Benim amacım sorunları çözmektir..İşi bitirmektir..Sen bana öneride bulunacağına Teknik bir bilgin varsa bu şekilde çözümleme yapsan iyi edersin..Sağdan soldan paylaşım yapıp termal macun şöyle sürülür böyle yapılırla olmaz bu işler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pyrmd -- 25 Kasım 2010; 15:59:17 >
  • @pyrmd

quote:

Orijinalden alıntı: come90
    ARKADAŞLAR BENİM BİLGİSAYARIM HP PROBOOK 4515S

Post tarihlerini gözden geçir istersen.
  • Sevgili exFAT, Allaha şükür kıt zekalı değilim olayı anlayabiliyorum..Sen diyorsun ki 2008'de yazmış gitmiş..Sonra yeni mesaj yazılmış..Ona cevap veriyoruz..

Fakata ben de diyorum ki arkadaş gitsin önemli değil..Sorun var orada..Ve bu sıkça karşılaşılan bir sorun..Konuyu okuyan başka bir kullanıcı Cpu yüksek kullanım oranıyla ilgili bir cevap bulamayacak..Konuyu anlayamayıp sorunun çözümünü termal macunda sanacak..Diğer mesaj yazan arkadaşın hatası tabi bu..alakasız bir mesaj yazmış..Yukarıda sorun var..Herkes termal macunun peşine gitmiş..Ben buna dikkat çekmek istedim..Yanlış yönlendirmeler yapılmamasını istedim..Termal macun konusunu ayırsınlar cpu kullanımı hatasından olay bitsin..Hepsi bu..Kolay gelsin..
  • merhaba arkadaşlar ben de görüş bildireyim belki yardımcı olur bilgisayarın altına fan almak bilgisayarın cidden çok soğumasını sağlamıyor özellikle şu yaz günlerinde laptop ta ısınma var ise fanı muhakkak temizlemeniz gerekiyor içine giren tozlar orada birikip aynı bir pamuk kıvamını alıyor ve içerdeki sıcak havanın çıkışını engelleyip soğumayı güçleştiriyor eğer bilgisayarınızı alalı epey olduysa garanti dışında ise cpu ve ekram kartı üzerinde yer alan soğutucuyu söküp alttaki termal padi yenilemeniz iyi olur termal macun konusunda eğer macun sürerseniz bu macunun kıvamını ii ayarlamanız gerekmektedir. fazla sürer iseniz ilerleyen günlerde o macun chip in üzerine komple yayılacak sorun çıkmasına neden olabilecektir bu yüzden çok silik sadece yüzeyi kaplayacak şekilde kullanmalısınız ama yinede size termal kauçuk u öneririm piyasada bulmak epey güç tabi parakende satılmıyor ancak laptop tamiri yapanlarda şeritler halinde bulunabiliyor şansınızı deneyin bunlarda akma yayılma sorunu yaşamanız mümkün değil ve aynı işi yapıyor saygılarımla. . .

• herkese merhabalar konu kirliliği olmaması için buraya yazıyorum,
    bilgisayarımın fanından acayip rahatsız edici bi ses geliyor bilgisayarcıya götürcem bu fanı daha perfermanslı bir fanla değiştirip kaliteli mesela thermaltake gibi markaların macunlarından kullansam bilgisayara çok etkisi olur mu ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.