Şimdi Ara

Laptop'a şerit led döşenebilir mi ? Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sormak isterim, sizce yapılabilir mi, yapılabiliyorsa nasıl yapılır ve hangi malzemeler gerekli ?

Çünkü benim aklımda bazı fikirler canlandı:

Mesela, led döşendikten sonra laptop'un güç bölmesine lehim yapıp adaptöründen ledleri çalıştırmak.
    Usb ile şerit ledleri yakmak. Araştırdım fazla bir bilgi bulamadım yinede aklıma geldi.
    Uygun bir adaptör ledleri çalıştırmak.

Cevapları bekliyorum. Ve umarım yanlış yere açmadım konuyu.

Çünkü bir konuya rastladım burada laptop'a led takma hakkında, power led yerine şerit led kullanın demiştiniz. Ama nasıl yapıldığı hakkında bilgi göremedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xilence -- 28 Ekim 2012; 11:50:19 >

• UP
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xilence

UP
    12 v adaptör al , leptobun kenarına göre şerit led al , yapıştır, bağla , tak , tamam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 20playback -- 28 Ekim 2012; 15:52:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 20playback

12 v adaptör al , leptobun kenarına göre şerit led al , yapıştır, bağla , tak , tamam

Alıntıları Göster
    Teşekkürler :) Adaptörlü düşündüm ama nasıl adaptör olcak, sorduğum şeylere cevapta arıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xilence -- 28 Ekim 2012; 16:00:12 >
  • quote:

Teşekkürler :) Adaptörlü düşündüm ama nasıl adaptör olcak, sorduğum şeylere cevapta arıyorum.

Alıntıları Göster

bu adaptörden olabilir. voltaj seçeneğini 12 Volt ' a ayarla . veya herhangi bir 12 voltluk adaptör olabilir.

Başka ne soru var ?

• quote:

bu adaptörden olabilir. voltaj seçeneğini 12 Volt ' a ayarla . veya herhangi bir 12 voltluk adaptör olabilir.

Başka ne soru var ?

Alıntıları Göster
    İlk entry'de sormuştum:

Mesela, led döşendikten sonra laptop'un güç bölmesine lehim yapıp adaptöründen ledleri çalıştırmak.

Usb ile şerit ledleri yakmak. Araştırdım fazla bir bilgi bulamadım yinede aklıma geldi.

Uygun bir adaptör ledleri çalıştırmak. (bunu cevapladınız sağolun)

ilk iki soruya cevap arıyorum, mümkün mü yani.

• quote:

İlk entry'de sormuştum:

laptop adaptörünün verdiği enerji fazla gelebilir. (19-20v)

usb az gelebilir . (5v)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klima5505 -- 28 Ekim 2012; 16:50:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: klima5505

quote:

İlk entry'de sormuştum:

laptop adaptörünün verdiği enerji fazla gelebilir. (19-20v)

usb az gelebilir . (5v)

Alıntıları Göster
    leptobun güç bölmesine yapmak hiç iyi bir fikir değil. leptobun orinalliği bozulacak , voltaj fazla gelecek.

Usb ninde gücü şerit lede yeterli değildir Adaptör anca

• quote:

leptobun güç bölmesine yapmak hiç iyi bir fikir değil. leptobun orinalliği bozulacak , voltaj fazla gelecek.

Usb ninde gücü şerit lede yeterli değildir Adaptör anca

Alıntıları Göster
    Tamam teşekkürler.

• Ben çalışma masama şerit led döşedim ancak laptop'a döşemek biraz garip geldi :D
    Fena da ışık vermiyor hani Hatta şu an odanın ışığı kapalı, şerit led'le aydınlanıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reaktans

Ben çalışma masama şerit led döşedim ancak laptop'a döşemek biraz garip geldi :D
    Fena da ışık vermiyor hani Hatta şu an odanın ışığı kapalı, şerit led'le aydınlanıyorum
    Laptop'u sabit koyduğum bir yer olsa oraya döşerdim ama işte yok :D :D :D Ya masada ya elimde :D Direnç felan işe yarasaydı laptop power bölmesine lehimlerdim.
  • quote:

Laptop'u sabit koyduğum bir yer olsa oraya döşerdim ama işte yok :D :D :D Ya masada ya elimde :D Direnç felan işe yarasaydı laptop power bölmesine lehimlerdim.

işe yarar ama biraz elektronik lazım
  • quote:

quote:

işe yarar ama biraz elektronik lazım

Alıntıları Göster
    Yani, daha önce yapan kimsede yok, neye dayanarak yapçaz abi :D :D

• quote:

Var var. birsürü kişi var. hatta çoğu ; müziğe göre yanıp sönenini yapıyor ... sende yapabilirsin. çok basittir bu şerit led devreleri
  • quote:

quote:

Var var. birsürü kişi var. hatta çoğu ; müziğe göre yanıp sönenini yapıyor ... sende yapabilirsin. çok basittir bu şerit led devreleri

Alıntıları Göster
    Müziğe duyarlı değilde normal olsa işimi görür, ben daha h-shifter devresini zor lehimliyorum :D Örnek olarak bulabilir misin sen abi, yada bir devre resmi felan. Ben bulamadım.

• quote:

Müziğe duyarlı değilde normal olsa işimi görür, ben daha h-shifter devresini zor lehimliyorum :D Örnek olarak bulabilir misin sen abi, yada bir devre resmi felan. Ben bulamadım.

Alıntıları Göster
    Öncelikle abi deme ,13 yaşındayım

lm7812 kullanarak yapıcaz ama leptoba bağlantıyı nasıl yapıcaz bilemiyorum

http://forum.donanimhaber.com/m_24790514/tm.htm

entegreye küçük bir soğutucu bağlayın, ekranın arkasına bantlayın

• quote:

Öncelikle abi deme ,13 yaşındayım

lm7812 kullanarak yapıcaz ama leptoba bağlantıyı nasıl yapıcaz bilemiyorum

http://forum.donanimhaber.com/m_24790514/tm.htm

entegreye küçük bir soğutucu bağlayın, ekranın arkasına bantlayın

Alıntıları Göster
    Eywallah kenarda kalsın bu, ledi ve bunu alınca lehimleriz. Bu arada aynı yaşta çıktık.

• quote:

Eywallah kenarda kalsın bu, ledi ve bunu alınca lehimleriz. Bu arada aynı yaşta çıktık.

Alıntıları Göster
    Okey. CSB
  • quote:

Okey. CSB

Alıntıları Göster
    adaptördeki ve laptoptaki soketin aynısından birer tane satın alıp birbirine bağlayın. Adaptörün buna, bunu da laptopun şarj girişine bağlayın. Ledinizin beselemesini de buradan alın
  • quote:

quote:

Müziğer duyarlı dehşet oluyordur
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.