Şimdi Ara

Laptop'a ikinci bir HDD/SSD takın! (CD/DVD-rw yerine) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
42
Favori
68.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #İstanbul
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • benim pata kalın olanında elinizde var mı acaba???
  • Tam olarak bunu arıyordum :) eğer stoklarda hala mevcut ise en yakın zamanda almayı planlıyorum. Laptop'umun modeli Packard bell TS11HR 702TK Sata'mı Pata'mı hiç bir bilgim yok laptop'dan uzağım eğer uyuyorsa almayı planlıyorum.
  • Takip
  • quote:

Orijinalden alıntı: alfatime

arkadaşlar bende dün aldım kargoyla bugün geldi pc modelim HP dv6-60xx serisi yani meşhur 6770m ekrantı olan modeller.

ihtiyacınız olan eşyalar yıldız tornavida, ucu sivri sağlam bir iğne (çentikleri daha kolay açarsınız ben düz tornavida kullandım)

1) ilk önce laptobu açın ve cd romun üzerindeki tuşa basın ve cd rom dışarı çıksın(cd takarken ki gibi) (Cdrom dışardayken ) pc yi kapatın.(çünkü dışındaki kısımı çıkaracağız cdroom pcye bağlı değilken cdromun cdye taktığımız kısmı çıkaramazsınız.)
    2) sonra laptobun alt kapağını duruma göre cdrom yazan vidayı sökün. Ve cdroomu dışarı çıkarın.
    3) cdromunuzun kapak kısmını dikkatlice söküp bu aparata takın (4 adet çentik var ilk önce en dıştakilerden birini sökün daha kolay çıkar)
    4) cromdan söktüğünüz aparatı buna taktıktan sonra hdd veya ssdyi aparatın içine takın (bu arada aparatın üzerindeki mavi poşeti yırtmayı unutmayın)
    5) ve aparatı cdroomu çıkardığınız yuvaya sokun
    6)duruma göre laptobun alt kapağını söktüyseniz yerine takın.
    7) işlem tamam

uzun uzun yazdığıma bakmayın ben toplamda 2.5 dk da taktım
    ürüne gelirsek, kalitelimi değil mi vs aklınızda sorun olmasın hertürlü işinizi görür.zaten aliminyum olduğundan çok sağlam bir yapısı var.

ayrıca hp dv6 6020st modeline tam oturmuştur boyu kısa veya uzun gelmemiştir bilginize.

bende de hp dv6-6010 et var.bıu aparattan almak istiyorum.hangi kalınlıkta olanı almalıyım.bir de cd-rom'un ön kapağını sökerken tırnaklar nerede ve nasıl acmalıyız.bunu bir video ile anlatılınabilinir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: CmrHun

Laptop'a ikinci bir HDD/SSD takın! (CD/DVD-rw yerine)

---------------------------------------------------------------------------

1) Laptoplar için CD/DVD -rw okuyucu yerine 2.HDD (ya da SSD) bellek takmak için gerekli olan universal parça.
    Bu parça ile diz üstü bilgisayarlarınızın CD/DVD okuyucusu yerine ikinci bir harddisk yahut ssd bellek takabilirsiniz.
    Bu cihazla taklan hdd/ssd, işletim sistemi tarafından bootable disk olarak görünür yani aynen 1.disk gibi işletim
    sistemi kurabilir ve hız kaybı yaşamadan ekstra depolama alanı elde edebilirsiniz. Üstelik bilgisayarınızın dış görünüşünde
    hiç bir değişiklik olmayacak. Optik sürücüden çıkan kapak bu ürüne takılacak ve laptopunuzun kasa bütünlüğü korunacak.

Lütfen satın almadan önce optik sürücünüzün arayüzünü (Sata - Pata) ve kalınlığını (12.7mm - 9.5mm) belirtiniz. Bilmiyorsanız Start > Devices and Printers > Sol click > Device Manager > DVD-CD rom Drives menüsü alında yazan ürün kodunu yada bu bölümün ekran görüntüsünü yollayın.
    Kurulum: laptopun altındaki dvd okuyucuyu tutan tek vidayı sökerek optik okuyucuyu çekerek çıkartın ve yerine, hdd yi icine
    yerleştirerek aldığınız parçayı takın. Bu kadar basit!

Ek: Ayrıca çoğu diz üstü bilgisayarda yer sıkıntısı nedeniyle hdd, işlemci, ekran kartı gibi çok ısınan parçalar
    yan yana konumlandırılmıştır. Bu da bilgisayarın daha çok ısınmasına ve haliyle yavaşlamasına sebep olur. İkinci bir HDD
    takmasanız bile bu parça ile Harddiski diğer parçalardan bir nebze uzaklaştırarak, hdd nin ürettiği ısıyı diğer parçalardan
    uzaklaştırmış olursunuz.

Türkiyenin her bölgesine yurtiçi kargo ile indirimli olarak yollanabilir.
    Fiyat: 40 TL
    Sanalpazar.com üzerinden satın almak için tıklayın. (12.7mm) << - Sınırlı STOK!
    Sanalpazar.com üzerinden satın almak için tıklayın. (9.5mm) << - TÜKENDİ

Havale / EFT ile Almak için lütfen pm atın.

Sorunuz olursa ilanda belirterek bilgi alabilirsiniz.

2) Laptopların optik okuyucularını (CD-rw / DVD-rw / Blu-Ray) harici olarak usb den kullanmak için kasa.
    Ek güç kaynağına ihtiyaç duymaz. Doğrudan usb ile beslenir. 135x135x19mm boyutlarıyla ince, hafif ve taşınabilirdir.
    Titreşim ve kaymayı engelleyici ayakları, yüksek malzeme kalitesi ile kalıcı çözüm.
    Fiyat: 35TL
    Sanalpazar.com üzerinden satın almak için tıklayın. << - Sınırlı Stok!
    Havale / EFT ile almak için lütfen pm atın.

Sistem Notu : Bu ilan her türlü yoruma açıktır.

bende de hp dv6-6010 et var.bu aparattan(laptop optical 2,5'' hdd) almak istiyorum.hangi kalınlıkta olanı almalıyım.bir de cd-rom'un ön kapağını sökerken tırnaklar nerede ve nasıl acmalıyız.bunu bir video ile anlatılınabilinir mi?

• Hala satışta mı ürünler?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HP Pavilion dv6-2010et için uygun kit varmıdır?
  • ssd aldım ve hdd boşa çıktı bu aparatla hdd yi takmak istiyorum
    ssd yi taktıktan sonra w8,1 kkurdum hdd de w7 var
    birisine sordum bu aparatı taktıktan sonra herhangi bi işleme gerek varmı diye herhangi bi işlem yapmadan takarsan flash bellek gibi görür pc dedi
    normal D sürücüsü yapmayı düşünüyorum bunun için biosdan ayarmı yapmam gerek ve hangi ayarı yapmam gerekiyor
  • dvd sürücüm bu.netten baktım 12.7 mm olduğu yazıyor..dogrudur demi?

• Msi a takan var mı ?

nerden anlıyoruz hangisi olduğunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tugberk16 -- 17 Kasım 2015; 9:37:30 >
  • Merhaba bende alacağım ama kafam karıştı dvd aparatı yani pc ye takacağım onda usb 3.0 varmı varsa çok bişey fark edermi eskiyi ona takacağım ssd yi orjinal yere yardımcı olabilirmisiniz.

• hp probook 4540s kaç mm?
  • Merhaba,

ben dvd kizagi aldim acer 7745g laptopda (matshita dvd-ram uj890as) var. HDD taktim ve windowsu actim fakat acilista hemen donuyor.

Sonra SSD ile HDD yer degistirdim yine bilgisayar bios ekranindan sonra donuyor ve acilmiyor.

Bios ekraninda baktim benim HDD Atapi olarak görüyor ve boot menüsünde hic taninmamisti bile.

sebebi ne olabilir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: suatsabri

Merhaba,

ben dvd kizagi aldim acer 7745g laptopda (matshita dvd-ram uj890as) var. HDD taktim ve windowsu actim fakat acilista hemen donuyor.

Sonra SSD ile HDD yer degistirdim yine bilgisayar bios ekranindan sonra donuyor ve acilmiyor.

Bios ekraninda baktim benim HDD Atapi olarak görüyor ve boot menüsünde hic taninmamisti bile.

sebebi ne olabilir?

Aynı sorun bende de oldu Sony Vaio Fit 15e modeli..
    Yalnız ben hepsiburada dan aldım.

Taktım ssd yi kutuya, laptopa bağladım. Restart ediyorum Vaio yazısında kalıyor. Biostan boot ayarlıyorum gene olmadı!
  • Hocam bu cdrom sürücünün boyutunu nasıl ölçerim. 127.7mm mi yoksa 9.5mm mi?
  • Bilen arkadaşlar için bir sorum olacak? Benim laptop SATA girişli değil PATA oluyor heralde Harddisk ide diye geçiyor. Dolayısıyla ben buna SSD takamiyorum bu aparati alıp SSD hard disk yakabilir miyim diyelim ki taktik randiman alabilir miyim?

• merhabalar. Lenovo g510 model laptopum var. samsungun 120 gb ssd'sini aldım ve laptopun kendi hdd kısmına taktım sournsuz çok güzel bir şekilde çalıyor. fakat aldığım hdd yuvasına bilgisarın kendi hddsini taktım fakat çalışmıyor frisby markalı 12.7 mm olan hdd yuvasını bios görüyor fakat çalışmıyor ve yuvayı takınca bilgisayarda açılmıyor çalışan bilgisayar çalışmıyor nedeni ne olabilir ?
  • omuryildiz35 O kullanıcısına yanıt
    Bendeki biraz değişik sorun idi. Bende bios ta gözükmüyordu, ama bir şekilde görünüyordu. Ama 2 işletim sistemini bir arada çalıştıramadım. Normal de 20-30 sn de açılan laptop 4-5 dk da açılmaya başladıydı.

Çözümü şu şekilde yaptım. Ana hard disk olarak SSD'yi taktım. DVD yerine ise eski HDD yi taktım. Bu arada her 2 diski de formatlayıp temiz bir windows kurulumu yaptım. SSD'ye win kurulduktan sonra, dvd yuvasındaki hdd'ide görünür yaptım. Şu anda bir sorun yok güzelce çalışıyor..
  • Quemoy Q kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için sağolun. Benim bilgisayarımda da aynı sorun var yuva ile 2. Hdd yi takınca 4-5 dk da açılıyor laptop bazende açılmıyor. Ve yuvadaki hdd'ye format atmaya çalışında hata veriyor. Laptopun kendi hdd yerinle hdd yi ve ssd yi sırayla formatlıyıp deniyim. Hdd yi görünür yaptım derken tam olarak neyi kast ettiniz

• slimtype dvd a da8a6sh

bunun kalınlığı ne kadar acaba yardımcı olabilecek var mı
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.