Şimdi Ara

Laptobumun arızası.(Geri Bildirim Exper)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar laptobum aniden hiçbir zorlama olmadığı halde kendilinden çat diye kapanmıştı.laptop çalışıyordu ama ekran simsiyah yani görüntü yoktu.ben de laptobu exper teknik servisine gönderdim.Bana gelen mailin önemli kısmını aynen yazıyorum. Laptobumun garanti süresi bitmiştir.
    LCD KASA:55$
    LCD ÇITA:18$
    ÜST KASA:55$
    SİSTEM YÜKLENMESİ VE GENEL BAKIM ÜCRETİ:55$+KDV

Servis bedeli olan 50$+KDV müşteri memnuniyeti adına fiyata dâhil edilmemiştir

yaklaşık 300 TL üzeri masraf tutuyor.Sizce Ne yapmalıyım.Bu fiyat bu bakıma uygunmudur ? Artı neden sistem yükleme için 50 dolar istiyorlar ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi renklinot -- 29 Ekim 2014; 1:50:55 >

• bence saçmalamışlar. ama bunu genellikle tüm servisler yapıyor. Bana sorarsan bilgisayarın parçalarını tek tek satarım. (işlemci ram anakart hdd) bunları satarım 300 lira daha eklerim üstüne yeni bilgisayar alırım
  • Şimdi garantisi bitttiğine göre eski cihaz bu para verilmez derim.

İkincisi ise sistemin kapanması ve lcd kasa üst kasa ne alaka?Siz mi istediniz değişimi?

Lcd panel değişse tamam diyeceğim ama kasalar alakasız bir konumda.

Sözde almadıkları servis ücretini genel bakım vs. altına yüklemişler işte.

Tavsiyem yeni bir exper olmayan cihaz alın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MylifeisPC

Arkadaşlar laptobum aniden hiçbir zorlama olmadığı halde kendilinden çat diye kapanmıştı.laptop çalışıyordu ama ekran simsiyah yani görüntü yoktu.ben de laptobu exper teknik servisine gönderdim.Bana gelen mailin önemli kısmını aynen yazıyorum. Laptobumun garanti süresi bitmiştir.
    LCD KASA:55$
    LCD ÇITA:18$
    ÜST KASA:55$
    SİSTEM YÜKLENMESİ VE GENEL BAKIM ÜCRETİ:55$+KDV

Servis bedeli olan 50$+KDV müşteri memnuniyeti adına fiyata dâhil edilmemiştir

yaklaşık 300 TL üzeri masraf tutuyor.Sizce Ne yapmalıyım.Bu fiyat bu bakıma uygunmudur ? Artı neden sistem yükleme için 50 dolar istiyorlar ?

Ekrana görüntü gelmemesi ile lcd kasa , lcd çıta ve üst kasanın ne alakası varmış ?

• Kasa değişimi falan ben istemedim.alt kasadan 12 civatadan 2-3 tanesi eksikti ama hiç rahatsız edici falan değildi.1 sene boyunca böyle kullandım laptobu.diğer civatalar zaten kasayı sağlam tutuyordu.

Ben de anlam veremedim ekrana görüntünün gelmemesinin kasalarla ne alakası oldugunu.

laptobum

http://www.sbmbilgisayar.com.tr/exper.aspx EXPER KARİZMA 510-876

işletim sisteminin kurulması için para istenmesi tam bir saçmalık.madem sorun kasalarda neden işletim sistemi kurulacak diyerek faturayı kabartıyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi renklinot -- 14 Nisan 2011; 18:34:02 >
  • inverter arızalanmış olabilir notebook çalışırken ekrana güçlü bir ışık tutun eğer karakterler masa üstü öğeleri görünüyor ise inverter da yada flueresan larda problem vardır inverter max 20-25 tl flueresan lar çifti 30 tl civarıdır

çıta v.b. de değiştirmeyin deirm yetkili servisler genellikle çok saçmalar özellikle exper-casper- v.b. gibi markaların bu yaklaşımı bir vaio -dell thinkpad servisinde yoktur
  • kapak ve çıtalar. eğerki notebook çengelli kapaksak. düğmeyi sola çekip tırnağından ayırıp açılıyorsa ve tırnakta kırıldı ise. 30 kuruşluk tırnak göndermek kasa üreticileri. alt kapak üst kapak zorunlu değişir. ha bazı firmalar değiştiriyor tırnak nasıl değişim olan notebok parçalarından.

size büyük bir tavsiye notebook konusunda.
    notebook görüntü yoksa bir lcd monitörü bağlayın notebokun girişine vga ile görüntü verirse monitörre Yüzde 40 İnvertor yüzde 50 panel yüzde 10 T-con Kartı Arızalıdır.

ama görüntü monitörede gelmediyse anakart :)

gel gelelim görüntü gelmemesi kabinle bir alakası olabilir ama bu üretim hatası olur. kasa kapağı panel kablosunu kırmış olabilir. ama çok zor bir durum. oda
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: keysmart

kapak ve çıtalar. eğerki notebook çengelli kapaksak. düğmeyi sola çekip tırnağından ayırıp açılıyorsa ve tırnakta kırıldı ise. 30 kuruşluk tırnak göndermek kasa üreticileri. alt kapak üst kapak zorunlu değişir. ha bazı firmalar değiştiriyor tırnak nasıl değişim olan notebok parçalarından.

size büyük bir tavsiye notebook konusunda.
    notebook görüntü yoksa bir lcd monitörü bağlayın notebokun girişine vga ile görüntü verirse monitörre Yüzde 40 İnvertor yüzde 50 panel yüzde 10 T-con Kartı Arızalıdır.

ama görüntü monitörede gelmediyse anakart :)

gel gelelim görüntü gelmemesi kabinle bir alakası olabilir ama bu üretim hatası olur. kasa kapağı panel kablosunu kırmış olabilir. ama çok zor bir durum. oda

merhaba

exper alt kapak üst kapak saçmaladığına göre anakartın yanmış olma olasılığını çıkarsak mantıklı olur mu ?yoksa anakart yanmış olsa anakart bozuk derlermiydi ?

Laptobun kapakları biraz bozuktu.klavyenin sağ üst bölgesi yerinden ayrılmış,kabarmış bir şekilde havada duruyordu ama laptoba bu kadar zarar verecek kadar bir durumu yoktu kapakların.sonuçta o haliyle 1 sene kullandım laptobu

bir de şu var ,20 lira vererek zaten expere kargoladım.şimdi laptobu geri çağıracağım yapamıcam sonra tekrar kargolamak zorunda kalıcam.bu da bi olasılık yani :)..sizce experin değiştireceği bu alt kapak üst kapak lcd çıta falan filan 300 lira eder mi ? bunu öğrenmek istiyordum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Clayns_seco

Eski bir cihaza bu kadar tamir parası vermek bence saçma.

2008 model laptop ama alırken 2000 lira falan vermiştim.özellikleri gayet hoşuma gidiyor.

http://www.sbmbilgisayar.com.tr/exper.aspx karizma 510-876

bir defaya mahsus bu bedeli ödemek istemesem de ,mecburum artık :(
  • servis işi tam cortlatmış , görüntü gelmemesinin kasa değişimiyle ne ilgisi var , kör hesabı olmuş biraz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.