Şimdi Ara

Landirenzo TEKLEME problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Merhaba

    Aile aracı olarak kullanmakta olduğumuz 2005 model Renault Scenic Privilige araçta LANDİRENZO LPG takılı Aracı geçen sene aldık. Ancak bu aralar LPG de çalıştığında motor sarsınsıntılı çalışıyor. Özellikle rölantide iken bu sarsıntı oldukça şiddetleniyor. Bu arıza nedeniyle LPG ustasına gittim. Enjektörlerden birinin hata verdiği bağlanan bilgisayarda görüldü ve değişimi sağlandı. Bu değişim sırasında isteğimle gaz filitresinide değiştirdim. Ancak araba 2 gün sonra depoda gaz olmasına karşın lgd de iken uyarı vermeye (daha öncede ara ara yapıyordu) başladı. Tekrar ustaya gittiğimde düşük basıç uyarısı verdiğini ve hatayı bilgisayar ile sildiğini söyledi.

    Bu arıza tekrarlayınca kaputu açtım ve depodan gelen gazın selenoid vana benzer bir sistemden geçtğini fark ettim ve selenoid vananın manyetik kısmını anahtar ile söktüğümde manyetik kısmın altındaki metalin oksitlendiğini fark ettim. Bu bölümü ince zımpara ile temizleyip pas sökücü kimyasal ile sildim. Çok şükür 1 haftadır benzine geçme uyarısı vermiyor. Fakat rolantide iken sarsıntı problemi devam ediyor.

    Aracın yakın zamanda bujileri arızalı olan bobinleri değişti. yani ateşleme sistemi elden geçti. Ben regülatörden süpheleniyorum. regülatördeki arıza gaz enjektörlerine giden lpg yi etkiler mi? Regülatörün arızalı olduğunu en doğru nasıl anlayabilirim.

    Not: araç ısınmış olsa bilse 200km yolda yapsa sarsıntı aynı şekilde devam ediyor.



    < Bu mesaj 18.9.15 tarihinde kaybolan verilerden kurtarılmıştır >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.