Şimdi Ara

landi renzo ilk kez yaşadığım garip sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • normalde bir depo ile 330 km giderim. ancak baskı balata değişiminden sonra ne kadar gideceğini görmek için gaz almadım.

aracım o sıralarda 340 km civarlarında depodaki gazla. yolumun 7-8. kilometresinde garip bir şey dikkatimi çekti. gaza bastığımda eğer çeyrekten fazla basarsam sanki araç fren yapıyormuş gibi (otobüslerde retarder gibi kolu çekersiniz frenleme yapar ya) araç yavaşlıyor. gazı bir miktar azaltırsam düzeliyor. ancak yol aldıkça bu gaz oranı azalmaya başlıyor. artık daha az gaza basmam gerekiyor, belli bir noktadan sonra yine yığılıyor araba.

neyse yokuşu benzinle çıktım(benzinde hiç bir problem yok). sonra tekrar gaza geçtim ne olacak bakalım diye. aynı sorun. dönüş yolunda artık araç 0.5 cm gaza bile tahammül edemiyordu. benzinle istasyona kadar gittim, oradan 20 ytl gaz aldım sorun düzeldi.

yani aracın basınç sensöründe bir olay olduğu belli aslında.

ama garip olan temmuz ayında takılmış olan, şimdiye kadar gaz bitmeye yaklaştığında basınç azaldığında direk benzine geçen kitte basınç sensöründe bir arıza olabilir mi? olursa garanti karşılar mı?

yoksa bir neden daha var aklıma. malum baskı balata sökülürken bütün akü bağlantıları vs. söküldü şanzımana ulaşabilmek için. akü söküldüğünde gösterge kalibrasyonu için ayara gittim. durduğu yerde sadece gösterge ayarı yapıldı. bu ayar sonrasında yaşadım bu problemi ilk kez. ayarda atlanmış bir işlem buna neden olur mu?

• n ccaparli
    epeydir aynı forumda karşılaşamıyoruz
    bence daha önce tesbit edemediğiniz yada dikkat edemediğiniz bir konu ile karşılaştınız. Gaz az iken tankınız eğer simit ise bu sorunu yaşamanız normaldir . bence daha önce böyle bir soruna dikkat etmemiş olmanız olası
    kutup başı sökülmesi ile proğram bozulmaz, ancaaaak Gaz basıncı azaldığın da aracınız ayarlandığı parametrelere göre otomatik olarak benzine geçmeliydi (Kasılma olmadan) servisinize gidip durumu izah ederseniz geçiş milibar ını ayarlıyabilir sevgi ve sağlıcakla kalın
  • evet tankım simit ancak daha önce gaz azalınca otomatik benzine geçer ve sesli sinyali verirdi. bugün aynı evdeki ocaklarda gaz azalınca olan olay gibi oldu açıkçası

serviste kutup başı alakalı mıdır sorusunu sorduğumda, program bozulmaz sadece göstergenin kalibrasyonu gider dendi. yazılımla yapılacak bir şeyse ne güzel. bir de basınç sensörü gibi ıvır zıvır parçalarla uğraşmak istemiyorum açıkçası.
  • gazın fazla açık biraz ama çok az kısarlarsa düzelir...
  • quote:

Orjinalden alıntı: 1999 Siena 16 16V

gazın fazla açık biraz ama çok az kısarlarsa düzelir...

bu ayarı 2 ay önce yaptırmıştım. ondan önceki ayar gerçekten çok açıktı ve gaza sıkı basınca 3000 devir ve 4500 devir civarlarında araba kafa atardı. fazla ısınır düşük güçte giderdi.

hangi soruna bakarak gaz açık dediniz? sadece geçen, o da gazın son damlalarında yaptıda. gaz varken normalde hiç bir sorunum yok. şehiriçi 8.5-9 litre civarı yakıyorum. aracın benzin ortalaması şehir içi 6.5-7.5 litre civarı fabrika verisi olarak.
  • anlattığınız olay gazın bittiğini gösterir zaten ama benzine geçmiyo sa basınç sensöründe problem vardır .düzeltilir problem olmaz.garantide sıkıntı yaşamazsınız.büyük bir ihtimalle
  • MERHABALAR.BURADA ÇOKTA FAZLA YORUMA GEREK YOK ASLINDA.KUTUP BAŞLARI UZUN SÜRE SÖKÜK KALDIĞINDA ECU BEYİN KENDİNİ RESETLEYEBİLİYOR.SORUN PROGRAMDAN OLABİLECEĞİ GİBİ GAZ YOLLARINDAN DA KAYNAKLANIYOR OLABİLİR.MONTAJCI FİRMANIZA BAŞVURUP SORUNU KISA SÜREDE RAHTLIKLA ÇÖZDÜREBİLİRSİNİZ.SAYGILARIMLA.
    quote:

Orjinalden alıntı: ccaparli

evet tankım simit ancak daha önce gaz azalınca otomatik benzine geçer ve sesli sinyali verirdi. bugün aynı evdeki ocaklarda gaz azalınca olan olay gibi oldu açıkçası

serviste kutup başı alakalı mıdır sorusunu sorduğumda, program bozulmaz sadece göstergenin kalibrasyonu gider dendi. yazılımla yapılacak bir şeyse ne güzel. bir de basınç sensörü gibi ıvır zıvır parçalarla uğraşmak istemiyorum açıkçası.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • BENİM ARACIMDADA LANDİ RENZO TAKILI İDİ.ARACIM 99 PUG 406 VE ARACIMI 3 GÜN ÖNCE SATTIM
    LANDİ RENZOLU ARACIMLA YAKLAŞIK 17000 KM YOL YAPTIM.TASARRUFUM YAKLAŞIK OLARAK YARI YARIYA İDİ.BİR KAÇ SORUN VARDI AMA BU SORUNLAR NE ARACIMIN ÇALIŞMASINI ETKİLEDİ NEDE SATARKEN MÜŞTERİYİ
    ARKADAŞLAR YAKLAŞIK SIRALI SİSTEM BANA 2000 YTL YE MALOLDU VE SATARKEN BU PARAYIDA ÇIKARDIM
    ANKARA OLGUNLAR LPG CCAPARLİNİN SORUNUNU MUTLAKA ÇÖZERLER BENCE.SELAMLAR...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.