Şimdi Ara

land rover defender 110d nasıl bir araç

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
1
Favori
23.785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  land rover defender 110d nasıl bir araç

    bu araç nasıl, babam zevk için almayı düşünüyor, banada gayet güzel gedi 25-30bin tl ye güzelleri bulunuyor. tek sorun yakıt. yakıt olayını bileniniz varmı. böyle hafta sonları pikniğe, gezmeye, akşam iş toplantılarında kullanmayı düşünüyor

    dizel kaç lt yakıyor (14-15lt diye internette gördüm ama emin değilim)
    benzin+lpg kaç lt yakıyor







  • ihg70 rumuzlu arkadaşımızda eski modellerinden biri var. Telekom'dan çıkmaydı sanırım araç. Aktif olarak kullanıyor bildiğim kadarıyla. Kendisiyle iletişime geçebilirsiniz.
  • Şehiriçinde yorar, Defender genellikle 2.araç olarak kullanılır. Hafta sonları gezmeye pikniğe vs. hususunda bu araba sıkılır o kadarında Defender Hard offorad konusunda uç nokta, ufak tefek donanımlarla "düz duvara tırmansın" diye üretilmiş bir efsane.
  • Arazide ne kadar zorlanırsa zorlansın sorun çıkarmayacak araçlardan.

    Günlük kullanım için yorucu olabilir, ama arazide keçi gibidir.
  • Zaten extra arac olucak bu, zevk icin aliyor bi nevi. Tv de gormus, bide yolda gormus internette beyaz rengini gorunce iyice hasta olmus. Bide bazen diger araca sigmiyoruz bu arac baya kiside aliyor icine. 20bin lira olmasida ayri bir yakinlasma sebebi, arac baya ucuz hem. Zorlu arazi sartlarina ve surekli sehir ici kullancagini sanmiyorum
  • Valla önce bir sürün 40 50 km yapın sonra karar verin. Ne kadar kötü olabilir kine sorunuza net bir yanıt alırsınız. Ha ondan kelli arkadaşlar diyeceklerini demiş zaten... Uygun fiyatli eski model G wagen de var aynı zamanda...
  • Traktor kadar konforludur. 14-15 litre zannetmem ama 12 litre eurodizel rahat yakar. Butceniz madem o rakamlarda 300 tdi veya puma motorlu olanlari arastirin. Yeni nesil motorlular daha performansli.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Askerde 12 ay kullandım. 97 model 2500 cc 110 hp turbo motorlusundan. Dağ, tepe, dere, uçurum kenarı fark etmez her yoldan gider. Bir depo ile 550 - 600 km kadar gidebilirsin. 60 litrelik deposu vardı.
  • bir sene kullandım off road amaclı cok saglam cok konforsuz 60 beygir otabanda en sagdan 90la gidersin 120 gorebılırsen vucudunda tıtremeyen kemik kalmaz unutmadan direksıyonu cevırmek den pazu yapmakda cabası .... 100 km de 11 13 lıtre arası yakar ....

    60 beygır dizeller 20 25 civarı 110 td ler 40 45 cıvarıydı .... selamlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Manyetizma

     land rover defender 110d nasıl bir araç

    bu araç nasıl, babam zevk için almayı düşünüyor, banada gayet güzel gedi 25-30bin tl ye güzelleri bulunuyor. tek sorun yakıt. yakıt olayını bileniniz varmı. böyle hafta sonları pikniğe, gezmeye, akşam iş toplantılarında kullanmayı düşünüyor

    dizel kaç lt yakıyor (14-15lt diye internette gördüm ama emin değilim)
    benzin+lpg kaç lt yakıyor

    Öncelikle fotoğrafını koyduğunuz Defender'i tanıyorum, Adana'da Duran diye bir arkadaşın 1 yıl boyunca uğraşarak, çok özenle şaseden itibaren topladığı, çok uğraştığı, çok emek verdiği, adeta fabrika gibi sıfırladığı bir araç. Araca şu anda 40 bin istiyor ama sadece revizyon için harcadığı para, aracı bu hale getirmenin en az maliyeti 40 bin lira civarındadır. Üstelik üzerinde Nissan BD30 gibi çok başarılı, sorunsuz ve güçlü bir motor var. Yani gözü kapalı alınacak bir araç diyebilirim.


    Yorum yazan arkadaşlar hep doğru şeyleri yazmışlar. Ben de bir Defender sahibi olarak bunları teyit ediyorum:
    Traktörden hallicedir.
    Bu araçta konfor rahatlık aramayacaksınız.
    Şehir içinde kullanmak adamı çok yorar ve zordur.
    Şöyle bir 40-50 km sürmeden bu işe girişmeyin.
    Çünkü bu aracın dışarıdan çok değişik bir çekiciliği vardır ama sürüşü herkese göre değildir. Ancak bu araca karşı büyük bir sevginiz varsa katlanabilirsiniz zorluklarına.


    Bunu dışında arazide çok başarılıdırlar. Safkan 4x4'tür. Sürekli 4 çekerdedir, 4 çekerden çıkarmanın imkanı yoktur (şaftlardan birini söküp orta difransiyeli kilitlemekten başka).

    Eğer bir Defender alacaksanız kesinlikle iyi bir Land Rover ustasına baktırmadan almayın. İstanbul'da yaşıyorsanız Türkiye'nin en iyi LR ustaları burada.
    Parça sorunu sıfır ve parçlar çok ucuz.

    Defender'larda çok değişik motorlar var (Türkiye'de bulabileceğiniz):

    Düz dizel (2500 cc)
    Düz benzinli (2500 cc)
    200Tdi (2500 cc TurboDizel)
    300Tdi (2500 cc TurboDizel)
    Td5 (2500 cc - 5 silindir)
    Puma (Ford transit motoru -TD)
    BD30 (3000 cc Nissan dizel)
    Benzinli V8 3.9

    Düz dizel uzun yolda sizi hasta eder. Sürekli en sağ şeritten gitmeyi ve kamyonların siz sollmasını kabulleneceksiniz. 100 km'de 11-12 litre yakar ortalama. Ama araç diğer Defender'ların gittiği her yere de gider.

    Düz benzinli, düz dizelden biraz hallicedir. Performansı yoktur ama benzini içer. En az 14-15 litre yakar. Arazide 20 litreleri görebilirsiniz.

    200TDi ve 300TDi'lar performans olarak iyidirler(Benim de bir 200Tdi'yım var). İkisi de aynı beygir gücü ve tork değerlerine sahiptir. Biri Euro-I normudur diğeri Euro-II (Yani 300Tdi daha az emisyona sahiptir ve motor gürültüsü daha azdır, performas olarak hiç farkları yoktur. ). Duruma göre 9-11 litra arası yakar. Arazide 12-13 litreleri görebilirsiniz.

    Td5 çok güçlü bir motordur ve elektronik beyni vardır. Chip'lenebilir ve performası daha da yükselir. Fakat elektroniği olduğu için diğerlerine göre sorun çıkardı mı baş ağrıtabilir (Diğer motor tipi Defender'larda elektronik yoktur ve elektrik minumumdadır, far ve silecek dışında bir elektrik donanımı yoktur. )

    Puma motorları sonradan atılan motorlardır. Land Rover'in kullandığı 2.4 veya son nesil 2.2 TD puma motorlar değil, Türkiye'deki Ford Transit'lerde kullanılan motorlardır. Çok başarılı ve atak motorlardır, Defender'ları uçurur bu motorlar.

    BD30'lar da çok başarılı ve güçlü motorlardır. Bu motorları takanlar ve sürenler memnun.

    V8'ler ise hem ses olarak hem performans olarak bir Defender'da görebileceğiniz en iyi motorlardır. V8'i olanların çoğu LPG taktırıyorlar. malum benizn fiyatları.



    Arazide çok zorlarsanız aks kesebilirsiniz. Fakat 3 aks kesse bile geri kalan tek aksla eve dönersiniz.

    Defender ile ilgili aşağıdaki yazacağım forumlara bakarsanız kullanıcı yorumları ve çok sayıda bilgiye, çok değerli ve bol bilgiye ulaşabilirsiniz.

    Offroadcuyuz.com
    Gezenbilir.com
    Arazideyiz.com




  • ihg70 kullanıcısına yanıt
    temiz defender arıyorum çok fazla araziye girmeyeceğim büyük bagajı az vergisi ve ucuz parçası için istiyorum .

    2 yıl grand cheroke kullandım .ustası yok maalesef bulunduğum yerde birde defender mekanik olduğundan tamiri vs si daha kolay olur diye düşünüyorum.


    en fazla 5 binkm yapicam sadece hafta sonu kullanıcam .balık avı ve piknik amaçlı.

    hangi motor tavsiye edersiniz .yüksek çekiş vs ihtiyacım yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KOMBO KRALI -- 6 Haziran 2014; 16:52:16 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.