Şimdi Ara

lambayı prize çevirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
17.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamun Aleyküm herkeze. Ben elektrikli motor aldım(elektrikli scooter) apartmanda bir bölme var,bahçeye çıkmak için, oraya koymayı düşünüyorum.Ancak priz yok malesef. ama lamba var. acaba lambayı prize çeviremezmiyim diyorum. eletrikçidende yardım alıcam ama acaba olurmu bu iş mantıklımı yani yardımcı olursanız sevinirim.Gerçekten yardımcı olabilecek olanlar cevap yazsın...
     lambayı prize çevirme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MutsuzKartal -- 6 Mayıs 2015; 1:51:45 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Lambadan Elektrik Alma: Lamba Anahtarını Prize Çevirmek

Bir lambanın fişi çekili durumdaysa ve lambadan elektrik almak istiyorsanız, lamba anahtarını prize çevirebilirsiniz. Bu işlem, lambadan geçici olarak elektrik almanızı sağlar.

Adımlar:

1. Lamba düğmesini prize çevirme: Lambanın düğmesini dikkatlice tutup saat yönünde 90 derece çevirin.
    2. Duydan priz çekme: Lamba anahtarını çevirdikten sonra, duydan prize doğru çekin. Bu, lambanın elektrik kablolarını prize bağlayacaktır.
    3. Lamba anahtarını bırakın: Prizi prize taktıktan sonra, lamba anahtarını bırakın.

Dikkat Edilmesi Gerekenler:

• Lamba anahtarını aşırı sıkmayın: Lamba anahtarını çevirirken aşırı güç uygulamayın, aksi takdirde kırılabilir.
    • Lambanın fişi prize takılıyken anahtarını çevirmeyin: Bu, elektrik çarpmasına neden olabilir.
    • Lambayı prize çevirdikten sonra kullanın: Lambayı prize çevirdikten sonra, derhal kullanın. Aksi takdirde, kablolar aşırı ısınabilir ve yangına neden olabilir.

Ek Bilgiler:

• Lambadan prize elektrik almak, kalıcı bir çözüm değildir. Lambanın fişini prize takmak her zaman daha güvenlidir.
    • Lamba anahtarının prize çevrilmesi, lambanın açılıp kapanmasını önleyecektir.
    • Bu işlem, duvar lambaları ve tavan lambaları gibi çoğu lamba türünde kullanılabilir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  •  lambayı prize çevirme

lambanın anahtarın yakınlarında duvarda buat var mı varsa ordan bir tane nötür getirip resimdeki
    aparatla hem anahtarı hem prizi kulanırsın
    http://mcdn01.gittigidiyor.net/11408/tn70/114085496_tn70_0.jpg?_=1399833989
    yada bunu lamba yuvasına takıp kulanırsın

• lamba hattıyla priz hattı arasinda hiç bi fark yok, ikisinde de bi faz bi nötr var.burda ki tek nokta kullandığın şarj cihazınin gücü lambanin gücünden yüksek olmamalı, çünkü genelde lamba hattini ya 1.5mm2 yada 1mm2 kare kabloyla yapıyorlar. gerçi elektrikli motorun şarj cihazının watti yüksek değildir tahminimce. yani kullanabilirsiniz..

hatta elektrikcinin gelmesine de gerek yok sizde yapabilirsiniz lamba duy unu cikarip prizi baglayacaksiniz bu kadar basit, nasıl olsa ters bağlama imkaniniz da yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • empiy01 kullanıcısına yanıt
    yukarda açıklamış extradan nötr çekilcek anahtarının yanına. yada lambayı iptal edip kısa devre yapcak orayı.
  • senin aradığın malzeme bu kardeşim.
    anladığım kadarıyla elektrik bilgin yok. yani anahtarla buatla filan uğraşıp da kendine bi sakatlık çıkarmana gerek yok. bu malzemeyi 1 milyoncularda filan görürdüm eskiden. burda da varmış.

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bahce-yapi-market-yapi-malzemeleri-duy-priz-103280861/detay

bunu alır bahsettiğin lambanın yerine takarsın. zaten resimde görürsün nasıl kullanacağın gayet belli bişey.
    tek olay, prizin aktif olabilmesi için lambanın o sırada yanıyor olması gerek. yani anahtardan açman lazım elektriği. bu durumda kullanmadığın halde lambanın boşuna elektrik tüketmesini engellemek için de lambayı kullanmadığın zamanlarda gevşetirsin olur biter.

• quote:

Orijinalden alıntı: Th3r4p1sT

senin aradığın malzeme bu kardeşim.
    anladığım kadarıyla elektrik bilgin yok. yani anahtarla buatla filan uğraşıp da kendine bi sakatlık çıkarmana gerek yok. bu malzemeyi 1 milyoncularda filan görürdüm eskiden. burda da varmış.

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bahce-yapi-market-yapi-malzemeleri-duy-priz-103280861/detay

bunu alır bahsettiğin lambanın yerine takarsın. zaten resimde görürsün nasıl kullanacağın gayet belli bişey.
    tek olay, prizin aktif olabilmesi için lambanın o sırada yanıyor olması gerek. yani anahtardan açman lazım elektriği. bu durumda kullanmadığın halde lambanın boşuna elektrik tüketmesini engellemek için de lambayı kullanmadığın zamanlarda gevşetirsin olur biter.

Arkadaşın tavsiye ettiği ürün senin işini görecektir ama illaki diyorsan priz aşağıda olsun;o zaman bir elektrikci çağır, adam lambadan elektrik alıp onu duvarı inceden kırarak aşağıya indirir ve duvara bir priz koyabilir,
    işi bittiği zaman da duvarı alçı ile kapatır

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    kombinin fişini ters takmak (?)
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.