Şimdi Ara

LAMBALI AMFiLER VACUUM TUBE AMPLIFIER LAMBALI AMFİ (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
8
Favori
26.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar merhaba 2x 50 watt yada 2x100 watt gücünde bir lambalı amfi yapmak istiyorum dış kabını ben ahşaptan imal edeceğim fakat iç devresi vs gibi donanımlar konusunda yardımlarınızı rica ederim bu tür amfilerden anlamıyorum bir electronikçiye lehim vs gibi işlerini yaptırtıcam fakat lambalar vs gibi parçaları (çin malı hariç) nasıl nereden temin edebilirim 2. elleri varmıdır bu konuda fransızım
  • yarışçıkry Y kullanıcısına yanıt
    merhabalar satıyormusun kardeş cihazı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dincburhan

    arkadaşlar merhaba 2x 50 watt yada 2x100 watt gücünde bir lambalı amfi yapmak istiyorum dış kabını ben ahşaptan imal edeceğim fakat iç devresi vs gibi donanımlar konusunda yardımlarınızı rica ederim bu tür amfilerden anlamıyorum bir electronikçiye lehim vs gibi işlerini yaptırtıcam fakat lambalar vs gibi parçaları (çin malı hariç) nasıl nereden temin edebilirim 2. elleri varmıdır bu konuda fransızım

    Merhaba,
    Lambaları bulmak sorun değil, internette arıtırsanız, Türkiye'de satış yapan bir çok firma/kişi bulabilirsiniz. Ancak lambalı amfide, en sıkıntılı malzeme çıkış trafoları. Asıl bunları bulmak zordur. Fiyatları da el yapmaktadır. İnternette bu konuda araştırma yapabilirsiniz.
    Push-Pull yapıda 50W'a yakın bir şeyler yapabilirsiniz. (30-40 civarı), ancak 100W'a yakın amfileri yapmak zor olacaktır. Hem malzeme temini hem de tasarım açısından. İnternette basit single ended (10W civarı) ve push-pull (30W) yapıda amfi devrelerine bakıp karar vermeniz doğru olacaktır.
    Ayrıca 2x100W'lık bir amfiyi ahsap bir kabinde yapmak ayrıca riskli de olabilir.
    İyi günler.




  • dincburhan kullanıcısına yanıt
    projeniz ne durumda?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • the_cantan kullanıcısına yanıt
    Bende bi aralar lambalı amfi projesine başlamayı düşünüyordum ama geçmişten gelen tecrübelerim bana bu işin hiç de ucuz olmayacağını hatırlattı o yüzden bende başarılı çin malı lambalı amfi alıp onun üzerinde çalışmaya karar verdim.

    YAQIN MC 10t aldım cihazı bi açtım çıkan ses beni dumur etti. Böyle bir cihazdan böyle bir ses nası olabilir dedim. Cihaz öyle güzel ses veriyordu ki ben bunun neresini update ediyim diye düşünmüştüm başlarda.
    Sonra sese biraz alışmaya başlayınca beni kaşıntı tuttu. İnternette upgrade sayfalarını okumaya başladım aklımda çıkış lambalarını değiştirmek vardı ama yorumlar hep stok lambasının çok iyi çaldığı yönündeydi hatta pahalı lambalarla test ettiklerinde stok lambanın daha iyi çaldığı ortaya çıkmıştı.
    Sadece RCA nın 6CA7 lambasında bas performansının arttığını bulmuşlardı. Bu yüzden lambaları değiştirmekten vazgeçtim. Ses potunu ALPS ile değiştirmeyi düşünüyorum ama piyasada orjinal ALPS bulmak imkansız gibi onun yerine acaba adımlı pot mu kullansam diye düşünüyorum.
    Birde giriş lambalarıyla ilgili hangi markaları önerirsiniz 12ax7 ve 6sn7




  • ogen kullanıcısına yanıt
    Selam öncelikle Yaqin MC10t hayırlı olsun. direk aklıma benzettiğim Dynavox VR-70II geldi.
    Douk KT88, MUZISHARE X10 KT150 gibi uzakdoğu menşeili amplilerde benim aklımda vardı.

    EL34 için sesde eksiklik çekmiyorsanız stok lambalara devam. lamba mutfak tüpünden pahalı. bence bir amplide en önemli yerlerden biri ses kontrol parçası. dediğiniz gibi orijinal alps bulmak ölüm. rotary ses pot. ile değişmekte benim sürekli yapmayı düşündüğüm şey ama hiç denemedim.
    6sn7 için nispeten kaliteli kafi olması yeterli bence. 6sn7 o kadar para gömülmemeli. rus işi bile olur. hayend işe sürersen işi Marconi Osram 6SN7 en ityisi yada Tungsol VT231. ikisi kalbur üstü. 6SL7 ciyim. rus Melz 6H8C çok pahalı. 12AX7/ECC83 için her zaman favorim Siemens/Telefunken. Mullard, Philips, Amperex, Valvo vb. gider. 12ax7 nin kroniği yüksek kazancı yuzunden mikrofon etkisinin çok hissedilmesi. kazancı yuksek mikrofoni düşük olanı ise us army askeri veriyonu 5751 dir. o da olur.




  • Bilgi için çok teşekkürler Can bey,

    Polifonik testi yapmadım aslında ama denemekte fayda var. O zaman anladığım kadarıyla NOS siemens ECC83 fark yaratabilir.

    Bu piyasadakiler orjinal midir yoksa bunlarında çakmaları çıktı mı?
  • ogen kullanıcısına yanıt
    est. bilgi paylaşıldıkca çoğalır.
    çakmadan ziyade Çinliler özellikle Ruslardan öğrendikleriyle lambaya başladılar. Ruslarda almanlardan. Şu an bildiğim çakma lamba yok. Psvane, Shuguang eskinin aranan ve kaliteli ne kadar lambası varsa onları birebir replika ile üretiyorlar. bu husuta Psvane lambaların AR-GE'ne de önem verir. Patentini aldiklari gelişmiş lambaları var. daha iyi malzeme ve daha iyi lamba ic yapisinda geometrik yapılar. tabi parasınıda hakediyor. 211 en kral tüplerden biri. Psvane, WE 211 i tekrar üretiyor çifti 650 kayme. Psvane Acme serisi ise en iyi üretimleri olacak diye arkadaştan bilgi aldım. ki doğru bilgi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_cantan -- 11 Ekim 2018; 18:16:43 >
  • Burhan Dinç adlı forum üyemiz "ekstrem" projeler ile uğraşan bir arkadaşımız olduğundan bu lambalı amfi konusunun ne şekilde sonuçlandığını ben de merak ettim.

    Hatırlarsanız Burhan Bey daha önce de 2016 Şubat ayında Bowers & Wilkins 800 clone'u yapmaya karar vermişti... Daha sonra bu projesinin imalat aşamalarına ilişkin fotoğraflardaki konstrüksiyon kalitesi hayranlığımızı kazanmıştı.
    https://forum.donanimhaber.com/hoparlor-icin-crossover--114436565-5#-1

    Gerek bu projesinin, gerekse lambalı amfi projesinin nasıl sonuçlandığını öğrenebilmek isterdim.
  • evet gerçekten güzel işçilik ama son halinin fotosu yok mu?

    Arkadaş lambalı amfiyi ahşaptan yapmayı düşünüyor fakat ahşap manyetik bir malzeme değil. Bu yüzden trafoların ve lambaların etrafına yaydığı manyetik alanlardan etkilenebilecek düşük voltajlı geçişler muazzam bir dip gürültüsüne neden olabilir. Arkadaşa tavsiyem düşük akımların bulunduğu hatları metal bir kutunun içine gizle. Metal kutuyuda istersen ahşap bir kurtunun içine yerleştirirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogen -- 11 Ekim 2018; 18:25:41 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: the_cantan

    est. bilgi paylaşıldıkca çoğalır.
    çakmadan ziyade Çinliler özellikle Ruslardan öğrendikleriyle lambaya başladılar. Ruslarda almanlardan. Şu an bildiğim çakma lamba yok. Psvane, Shuguang eskinin aranan ve kaliteli ne kadar lambası varsa onları birebir replika ile üretiyorlar. bu husuta Psvane lambaların AR-GE'ne de önem verir. Patentini aldiklari gelişmiş lambaları var. daha iyi malzeme ve daha iyi lamba ic yapisinda geometrik yapılar. tabi parasınıda hakediyor. 211 en kral tüplerden biri. Psvane, WE 211 i tekrar üretiyor çifti 650 kayme. Psvane Acme serisi ise en iyi üretimleri olacak diye arkadaştan bilgi aldım. ki doğru bilgi.
    evet doğru hatta 211 lambalı bazı çin markası amfiler 30 bin dolara satılıyor.
  • ogen kullanıcısına yanıt
    beğenmediğimiz Çin şuan lambada acayip iddialı. hatırlıyorum 2004/2003 senelerinde yayınlanan dergilerde made in china imzalı tüpler övgü kaynağıydı. hadi len derdim; gerçekmiş. Çin bugünlerde lambalıda acayip konuma yükseldi. keşke eski yugoslav Ei Turkey TR de fabrika kursa lamba üretse. Eskidemn Ei Turkey markasının TR de fabrikası var mı yok mu bilmiyorum o konudan emin değildim.
  • İşin başındalar, daha what hi fi ye 40 fırın para yedirmeleri gerek. High end dünyasına girmek çok zor. High end dünyasının müşterileri çok seçici oluyor. Çin malı cihazların bu müşterilerin güvenini ve takdirini kazanması deveye hendek atlatmaktan çok da farklı değil. Çinliler dünyanın en iyi cihazlarını yapsalarda ingilizlerin önüne geçebileceğini sanmıyorum.
    Ama benim gibi teknik yönü ağır basan kullanıcılar ön yargısız olduğu için kaliteyi ucuza kullanmanın zevkini yaşıyor.
    Fakat bunu kimseye inandıramıyor o başka. Kör testi yapalım diyorum kimse yanaşmıyor. Çünkü kıralın çıplak olduğunu görebilmek için gözlerin kapalı olması gerektiğini onlarda biliyor. Ama bu gerçeği düşündükçe uykuları kaçıyor, söyledikleri onca süslü sözlerin arkasının ne kadarda dayanaksız olduğu ortaya çıkacak.

    Neymiş 2000 dolarlık power cord takınca sistem kendine geldi baslar gövde kazandı, sahne genişledi, çözünürlük arttı, bla bla
    Yıllardır amfi üretimi yapan firmalar performansı bir tık daha yükseltebilmek için arge ye tonlarca para harcıyor. En iyi mühendileri kapmak için yarış yapıyor. Ama nedense tüm işlerin bi power cord ile çözülebileceğinden haberi yok!




  • Çok güzel bir proje gerçekleştirilmiş. Sürdürülebilirlik bunu başarmaktan da önemli
    Bir zamanlar teyyare yaptığımız gibi
    Elinize emeğinize sağlık
  • ogen kullanıcısına yanıt
    aynen öyle. kaç kişi kör testi geçebilir; zor bir test. her seferinde bir değişiklik olacaktır. her değişiklik iyi olsa ne reye kadar iyi olur ne kadar iyi olur lkime iyi olur? paradoksun bir diğer tarafı. anakonda gibi kablolar bi yanda diğer tarafta incecişk hoparlör bobin teli. muamma.
    Çin çıkıp şu an butip üretim yapsa kendini kabul ettiremez zor. bir Ferrari yi klonlar belki ama klonlamakla kalır; Ferrari olamaz bencede. ancak vaktinde japonlarda aynı maumeleyi görürdü kendileirni kabul ettirdiler. Çin ise bekleyelim görelim.
  • Elimde çok sayıda philips EL34 / 6CA7 / KT77 ve diğer modellerde lamba mevcut. Elimdeki lambalara ve stok bilgisine buradan ulaşabilirsiniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi era13 -- 26 Ocak 2019; 15:13:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,
    fiyat listesi vermeniz mümkün mü?
  • the_cantan kullanıcısına yanıt
    Pm atıldı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: the_cantan

    beğenmediğimiz Çin şuan lambada acayip iddialı. hatırlıyorum 2004/2003 senelerinde yayınlanan dergilerde made in china imzalı tüpler övgü kaynağıydı. hadi len derdim; gerçekmiş. Çin bugünlerde lambalıda acayip konuma yükseldi. keşke eski yugoslav Ei Turkey TR de fabrika kursa lamba üretse. Eskidemn Ei Turkey markasının TR de fabrikası var mı yok mu bilmiyorum o konudan emin değildim.
    hocam bende marshall valvestate 100 gitar amfisi var. ikinci el almıştım noise yapıyor lambayı yenileyeyim herhalde ondandır dedim içini açtım yugoslav ecc83 yazıyor lambada. eski yugoslavlar keşke tekrar üretilse demişsiniz iyi mi bu lambalar o kadar gerçekten? elektro harmonix veya mesa boogie lamba takayım diyordum çok karakteri değişir mi sesin iyi mi olur kötü mü bilemedim şu an




  • detaylı foto koyma şansınız var mı? noise dediğiniz seste çatlaklaşma, zayıf ses ise lambaları değişmek gerekir. ve evet Tesla, ei Yugoslavia gibi tüpler iyidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.