Şimdi Ara

#Lagunacılar Buraya# 100+Üye (23. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27.135
Cevap
136
Favori
1.881.971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Astra ve 407 yi kullanırken tıkırtıya dikkat et.Bende yeni Astra da yolculuk yaparken tıkırtı duymuyorum ama direksiyonuna geçince heryerden tıkırtı geliyor,işin garibi sesler yolcuyken oturduğum yerden geliyor! Senin dediğin gibi sanki dolby digital 5.1 neyin nereden geldiği belli olmuyor!!
    407 ler için yorum yapamayacağım kullanmadım sadece galeride incelemiştim oldukca kaliteli gelmişti,kullanan arkadaşlardan biri "fiyatta anlaştık arabayı teste çıkardım ama daha 1400km de araba heryeri tıkırdıyor" demişti.

Laguna larda ön konsolun üstüyle ön cama bitişik olan sert plastiğin birleşim aralıklarını tozdan koruyun,ayrıca ön cama hava üfleyen ızgarada testipiti zor gıcırtılar yapabiliyor.
    Bence konsolun altını torpido kapağını bile yumuşak plastik yapacaklarına üst göğsün tamamını ve kapı içlerini yumuşak plastik yapsalardı bu gıcırtılar olmazdı,muhtemelen Laguna III böyle olacak.

• bende bu sabah götürdüm. tavanı konsolu falan komple sökmek gerekiyor dediler bende vazgeçtim. eminimki yaptıklarından 2-3 aya kalmaz tekrar aynı sesler gelir sanırım dert etmemek lazım hemen hemen bütün arabalarda vardır bu sesler mercedese binmiyoruz sonuçta:)) tk152 nin dediği gibi müziğin sesini açıp keyfimize bakcaz artık :)))) bakalım laguna III nasıl olcak
  • Eminim Laguna III çok iyi olacaktır ama ben Laguna II yi satıp yeni Civic almak üzereyim daha ekonomik ve seri bir araç istiyorum,özellikle sıkışık trafikte kullanacağım için..
  • bende lagunayı satıp civic alıcaktım ama sonra düşündüm sınıf düşürmek işime gelmedi laguna civicten üst sınıfta, racona ters
  • Doğru,Laguna dan Civic e sınıf düşmüş oluyorsun ama olsun bende düşündümde benim için çokta mühim değil sonuçta kompakt sınıflarda üst sınıflardan hiçbir konuda eskisi kadar geride değiller.Laguna yla ilgili yeterince tecrübem oldu gayet memnundum ama artık biraz daha seri ve şehir içine uygun,servis anlayışı farklı yaşıma uygun (29) bir kompakt alıp aracıda yenilemiş olmak istiyorum.
  • o zaman hayırlı olsun diyelim. daha seri olacağı su götürmez bir gerçek, benimde aklımı çelen seriliği olmuştu zaten:))
  • Aslında yeni Mondeo yu aklıma koymuştum ama 3-4 aydır piyasalardaki durgunluktan nasibimi aldım ve bundan sonra kişisel lüksümden vazgeçip daha fazla yatırım yapacağım.

Laguna yla genellikle şehiriçi dur kalk yapıyorum buda 1.6 motorla bir süre sonra işkenceye dönüyor,park etmeside boyutlarından dolayı zor.Civic i denerken kalkışta patinaja düşürdüm nede olsa Laguna ya alıştım ve Laguna da iyice gaz vermezsen stop ediyor! Uzun yolda hzını aldı mı aslında performansı artıyor konfor olarakta daha iyisi yok gibi ama eskisi gibi uzun yol yapamıyorum genelde şehir içindeyim ve zaman geçtikce aracım prim kaybediyor,hazır alıcısı varken (2004 Previlege 62.000km 27 milyara anlaştık) yeni Civic i de beğenmişken vereyim gitsin diyorum,işin garibi -ne derece doğrudur bilemiyorum artık- sorduğum Bosch serviside Civic in alt takımının Laguna dan daha uzun ömürlü olduğunu söyleyip beni iyice heveslendirdi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerce -- 8 Mart 2007; 18:08:44 >

• quote:

Orjinalden alıntı: esmerce

Aslında yeni Mondeo yu aklıma koymuştum ama 3-4 aydır piyasalardaki durgunluktan nasibimi aldım ve bundan sonra kişisel lüksümden vazgeçip daha fazla yatırım yapacağım.

Laguna yla genellikle şehiriçi dur kalk yapıyorum buda 1.6 motorla bir süre sonra işkenceye dönüyor,park etmeside boyutlarından dolayı zor.Civic i denerken kalkışta patinaja düşürdüm nede olsa Laguna ya alıştım ve Laguna da iyice gaz vermezsen stop ediyor! Uzun yolda hzını aldı mı aslında performansı artıyor konfor olarakta daha iyisi yok gibi ama eskisi gibi uzun yol yapamıyorum genelde şehir içindeyim ve zaman geçtikce aracım prim kaybediyor,hazır alıcısı varken (2004 Previlege 62.000km 27 milyara anlaştık) yeni Civic i de beğenmişken vereyim gitsin diyorum,işin garibi -ne derece doğrudur bilemiyorum artık- sorduğum Bosch serviside Civic in alt takımının Laguna dan daha uzun ömürlü olduğunu söyleyip beni iyice heveslendirdi..

Hocam, 2004 priv. full icin mi 27 verdiler, sunroof, full deri, xenon vs. Ben de niyetlendim bir ara ancak herkes 0'a yoneldiginden pek alici bulamadim.

• 2004 Previlege 1.6 yaklaşık 63binde,xenon+ far yıkama ya da full deri sunroof yok yani full+full ün bir altı.

27 ye anlaştık bugün nasip olursa işlemler başlayacak.27 gördüğüm kadarıyla piyasalar için iyi çünkü Renault kendisi bile 23 verdi,Honda Balıkesir ise 22 verdi ben kabul etmedim,daha 3 sene önce 42.5 milyar ver 3 yıl sonra 22 ye sat. Piyasalar böyleyken dediğim gibi 27 iyi bir rakam ama aslında Laguna larında etmesi gereken bedeli "en az" bu.
    Sizde satmak istiyorsanız imkanınız ve zamanınız varsa aracınızın temizliğinede güveniyorsanız elden satmaya çalışın,galeriler çok düşük fiyat veriyorlar.
  • Selam Esmerce,

Ben 30 istiyorum ama pek talep yok. 49 civari yenisi var, heralde banka kredisi vs. yenilere talep var. Bu arada senin icin 27 uygun fiyat gibi. az once netten soyle bir baktim. Gonder gitsin derim. ben de 39 ay once once 41.5 vermistim. 30'a sattigimi dusunursek; 39 ay icin 11.5 (kullanma bedeli) + 3 (kasko+zts) + 0.5 (ziebart) + 0.6 (servis bakim, masraf) + 2 (otopark) + 4 (parayi kullanmasaydim yeniden degerleme)= 21.6 MILYAR...(keyfe verdigim para) Ha bir de bunu almak yerine 39 ay once en dandik semtten en dandik evi alsaydim, simdi en az 85 idi. Istersen bunu hesaba katmayalim. (baska araba oldugu icin soyluyorum).

Hoca, bu fiyata cok baba dizel 2. el arac alinir yahu. Gozum gibi baktigim icin bunu ziebartli ve otoparkta tutuyorum. KM daha 35600. Hatunun C3 (92 hp full)'u sokakta, birak ziebarti yilda bir kac kez yikamaya veriyorum, genelde benzincilerin beles yikamasina giriyorum. Dizel oldugundan bakimlari biraz pahali ancak Laguna ile tam yari yariya mazot yakiyor. Sehir ici genelde (hatun bir yerlere gitmiyorsa) C3 ile takiliyorum.

Aslina bakarsan (ekonomist gozuyle) bu isin pek de mantikli, hayirli tarafi yok. TR'de biraz konforlu ve yeni arabaya binecegim dersen asla satmayi dusunmeyeceksin. Ya da ille de bineceksen de asla 0 almayacaksin. Simdi alici 27'ye senin 40 kusur verdigin konfora sahip olacak. Eminim araban da cok temizdir.

Degil mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tk152 -- 9 Mart 2007; 13:39:08 >

• Evet arabam gerçekten oldukca temiz,düzenli olarak Sonax iç-dış bakıma giriyor sigarasız ve en geç (!) iki günde bir yıkanır.Kullanıma dairse anlatacak çok şey var ama diyebileceğim 63bin km boyunca ne patinaj gördü ne de sert bir çukur! Hatta arkadaşlarım çok temiz kullandığım için "yakında araba yeşillenecek" diye espiri yaparlar bazen.

Dediğinde haklısın lüks sınıf araç aldığın zaman en az 8-10 yıl binip kaymağını yemek gerek,senin yaptığın maliyet hesabındaki gibi bende bazen düşünürüm mesela en basit hesaplardan biri;

"Alırken ödenen paradan Satarken aldığımız parayı çıkarıp Kullanım süresine bölüyoruz"

Bu sonuç bize bindiğimiz aracı satana kadar bize birim zamanda kaybettirdiği parayı veriyor.

Özellikle Laguna gibi lüks ilk alımda pahalı ama satarken zarar ettiren bir araçta dediğin gibi kullanım süresini olabildiğince uzun tutmak gerekiyor.
    Ama herşey mantık değil özellikle otomobil sözkonusu olunca çoğu zaman duygular mantığı azaltabiliyor.

Bu arada senin arabanın donanımı ve modeli nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerce -- 9 Mart 2007; 14:10:59 >

• quote:

Orjinalden alıntı: esmerce

Bu arada senin arabanın donanımı ve modeli nedir?

2004 1.6 Priv. full (deri, xenon, elektrikli koltuk, sunroof). 1.6 da olabilecek tum paketleri almistim. eksik yok yani.
  • Arkadaşlar bugün aracıma uygulanacak müzik sistemi ile alakalı olarak bir takım araştırmalar yaptım. Hoş uzun zamandır yapıyordum fakat bugün yeni birşey daha öğrendim. Kenwood müzik sistemleri aracın direksiyondan kumandası ile uyumlu çalışabilmekte. Araya küçük bir aparat uygulayarak (bu aparat tüm araçlara uygulanıyor ve her araca farklı üniteler olarak karşımıza çıkıyor.) direksiyon kumandasını mazlum hale düşmekten kurtarıyoruz. Bu arada dün 60.000 bakımını yaptırtım. Yetkili Renault servisinde yapılan bu bakımın tutarı 867 YTL.

Saygılar benden ...
  • Bu bakımda yapılan herşeyi tek tek yazabilir misin?
  • Olur tabi pazartesi yazayım. Dökümanlar evde kaldı.
  • bugün laguna 1 i servise götürdüm,

5 lt elf motor yağı
    yağ filtresi
    hava filtresi
    4 buji
    benzin filtresi
    işçilik
    toplam 140 ytl tuttu,

sizce nasıl fiyat?

(diğer aracımız jazz, honda servisleri ile karşılaştırınca, fiyat bana çok makul geldi o sebeple yazıyorum)

(gittiğim yer aslında eski bir renault yetkili servisi, fakat şu an yetkili servis başka bir yere taşınmış, o sebeple bu mekanda özel servis mantığıyla fakat tamamen işi bilerek , işin ehli kişiler tarafından yapılıyor, parçalar falan renaultnun kendi parçaları, isteyen pm den adresi veririm).

bu arada , mekanda bir tane takla atmış clio 3 ve çok kötü kaza yapmış bir scenic 1 vardı, iki aracın da iç mekanına yansıyan en ufak bir zarar yoktu, ben bu ncap testlerine vs çok değer vermiyordum, fakat renaultun güvenliğine hayran kaldım.
  • Bence fiyat çok iyi.Yetkili serviste hemen hemen herşey aynı.Sadece benzin filtresi yerine polen filtresi diyelim fiyat yaklaşık 250 Ytl tutuyor.Ben de bu sebeple Bosch Car Servise gitmek istiyorum.Orası daha uygun diyorlar..
  • quote:

Orjinalden alıntı: 19can84

bugün laguna 1 i servise götürdüm,

5 lt elf motor yağı
    yağ filtresi
    hava filtresi
    4 buji
    benzin filtresi
    işçilik
    toplam 140 ytl tuttu,

sizce nasıl fiyat?

(diğer aracımız jazz, honda servisleri ile karşılaştırınca, fiyat bana çok makul geldi o sebeple yazıyorum)

(gittiğim yer aslında eski bir renault yetkili servisi, fakat şu an yetkili servis başka bir yere taşınmış, o sebeple bu mekanda özel servis mantığıyla fakat tamamen işi bilerek , işin ehli kişiler tarafından yapılıyor, parçalar falan renaultnun kendi parçaları, isteyen pm den adresi veririm).

bu arada , mekanda bir tane takla atmış clio 3 ve çok kötü kaza yapmış bir scenic 1 vardı, iki aracın da iç mekanına yansıyan en ufak bir zarar yoktu, ben bu ncap testlerine vs çok değer vermiyordum, fakat renaultun güvenliğine hayran kaldım.

fiyat süper

• arkadaşlar aşağıdaki pioneer in aletlerinden birini almayı düşünüyorum ne dersiniz. teybi ve teybin bulunduğu yeri bide kapağı komple iptal edip yerine bu aleti koymak istiyorum iyi bir işçilikle inanılmaz görüneceğine eminim. navigasyon dvd ne arsanız var alette. bence bizim konsollara süper olur büyük ihtimal boyutlarıda uyar. fiyatı modeline göre 1000-1500 $ arasında değişiyo üstteki AVIC-D2 alttaki AVIC-Z1. bence süper durur sizce?

• quote:

Orjinalden alıntı: screech_

arkadaşlar aşağıdaki pioneer in aletlerinden birini almayı düşünüyorum ne dersiniz. teybi ve teybin bulunduğu yeri bide kapağı komple iptal edip yerine bu aleti koymak istiyorum iyi bir işçilikle inanılmaz görüneceğine eminim. navigasyon dvd ne arsanız var alette. bence bizim konsollara süper olur büyük ihtimal boyutlarıda uyar. fiyatı modeline göre 1000-1500 $ arasında değişiyo üstteki AVIC-D2 alttaki AVIC-Z1. bence süper durur sizce?

ne yalan soylim lagunaların konsoluna cok iyi gider bu alet.acıkcası ben heveslendim

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.