Şimdi Ara

Laguna Klima problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yeni kasa Laguna'sı olup ta ozellikle sehirici trafikte klima soguturken ara ara soguklugu giden (ufleme devam diyor) var mı? Buna benzer problemi olan ve cozum bulanların yardımını bekliyorum. (gaz, vs herseyi tamam)
    Renault'un dedigine gore extra bir parca takılması gerekiyormus ve 1.000 YTL!!! (Ben fabrikasyon hata oldugunu belirterek garantiden yaptırmaya calısıyorum, bakalım ne olcak)

    İzmir'de klima isinden cok iyi anlayan bir servis biliyormusunuz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veyselh -- 3 Eylül 2006; 20:49:46 >



  • quote:

    Orjinalden alıntı: veyselh

    Yeni kasa Laguna'sı olup ta ozellikle sehirici trafikte klima soguturken ara ara soguklugu giden (ufleme devam diyor) var mı? Buna benzer problemi olan ve cozum bulanların yardımını bekliyorum. (gaz, vs herseyi tamam)
    Renault'un dedigine gore extra bir parca takılması gerekiyormus ve 1.000 YTL!!! (Ben fabrikasyon hata oldugunu belirterek garantiden yaptırmaya calısıyorum, bakalım ne olcak)

    İzmir'de klima isinden cok iyi anlayan bir servis biliyormusunuz?

    Klıma servısını bırak Izmır Bornovada Kani ye git Renault yetkılı servısı bn taa Karsıyakadan gıdıyom babam 20 senedır oraya goturuyo Kamuran Usta ıle konus anlat derdını
  • Daha önce forumda bu mevzu epey tartışıldı..

    Bir arkadaş aynı sizin dertten muzdaripdi.. ve renault servisleri bunun tamamen normal olduğunu aracın güç gereksinimi olunca (gerçi arkadaş normal kullanımda bile klimanın sürekli gidip geldiğini bu yüzden bir türlü aracı serinletmediğini yazmıştı) klimayı devreden çıkardığını söylemişler..

    parçanın ne olduğunu merak ettim bu arada ?
  • BENİM ARACIMDA DA, GÜÇ GEREKSİNİMİ OLDUĞUNDA (GAZA BASTIĞIMDA ARAÇ HIZINI ARTIRAMIYORSA, VİTES KÜÇÜLTMEYE NİYETLENİRKEN KLİMA DEVREDEN ÇIKARAK BENİ BU İŞTEN KURTARIYOR) FAN ÇALIŞMAYA DEVAM EDERKEN KOMPRESÖR DEVREDEN ÇIKIYOR. ANCAK BU ÇOK KISA SÜRÜYOR. MOTOR KENDİNİ TOPARLAMAYA BAŞLADIĞINDA YENİDEN KOMPRESÖR DEVREYE GİRİYOR. BU DEVREDEN ÇIKMA OLAYI 5-10 SN Yİ GEÇMİYOR. SERİNLETME AÇISINDAN HİÇBİR PROBLEM OLMUYOR. (ARAÇ:ROVER 620 Sİ 1995 MODEL)
  • Aynı sorun bendede oluyor. Özellikle çok sıcak havalarda dahada sıklaşıyor. Sebebi ise klima sistemini az çok bilen arkadaşlar vardır. Kompresör, Kondanser (aracın önündeki petek)ve evaparatör (yani iç mekana üfleyen fanın önünde bulunan petek.)

    Kompresörün bastığı gaz halindeki soğutma gazı iç petekteki sıcaklığı üzerine toplayarak (yani orayı soğutarak)sıvı olarak ön peteğe gelmektedir.Burada fanlardan ve dış ortamdan gelen hava petek aralarından geçerken gazın sıcaklığını alır. Ve gazın soğumasını sağlar. yine gaz halinde kompresöre girer.

    Asıl problemin kaynağı araç trafikte durduğunda ve durakladığında gaz ön petekte yeteri kadar soğumadığından dolayı kompresöre sıvı olarak girmeye başlar. Ve bir müddet sonra kompresör yüksek basınca girerek kendini kapatır. Kapandıktan kısa bir süre sonra gaz akışı durduruğu için yüksek basınç ortadan kalkar ve sistem normale döner.Bu olay kompresöre göre değişmektedir.


    Arkadaşlar bildiklerimi bildiğim kadar anlatmaya çalıştım. Yanlış bilgi vermiş olabilirim. Eğer yanlışım varsa bilen arkadaşlar düzeltsinler lütfen. Araştırmalarımın sonucunda bu bilgilere ulaştım.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.