Şimdi Ara

hyundai getz kalorifer sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
7.328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. 2004 hyundai getz 1.3 gls benzinli aracım var. Aracın klimasında yazın herhangi bir problem yaşamadım. Fakat kışın klimada da kalorifer sisteminde de düğmede sıcağı çevirmeme rağmen tam sıcak vermiyor. Sebebi sizce ne olabilir?



  • aynı markanın aynı yılda aynı motorla üretilen accenti için aynı sorunu çözerken yaptıklarım;

    radyatörün en üstünden sağlıyor sıcağı. araç sürekli su eksiltiyordu. Daha dogrusu kaynadıkça yedek su haznesine doluyormuş. azaldıgında ise yedek su haznesinden çekmiyor. Çünkü ürettikleri 5kuruşluk adi boru içine düşmüş. döngüyü sağlamıyor. aracın radytörünün yedek su haznesinden su çektiğine, radyatörde eksik olup olmadıgına bakın. 3yıl bilmeden böyle binmişiz. ustama sürekli radyatördeki su azalıyor deyince adam fark etti. biraz daha ısınmıştı. sonra teybi sökmek için baktıgımda. klima düğmelerinin tellerinin yanlış takıldıgını gördüm. en saga yani sıcaga çevirsem de bir miktar daha kalıyordu. çünkü eski sahibinde iken sökülmüş ve yanlış takılmış. yeri kaydıgı için de sonuna gelmiyordu.(konsoldaki sıcaklık ayarında sorun oldugunu anlamak için, sıcaklık sogukluk ayar düğmesi o bölgeyi tam taramalı. bende sorun varken tam soguk kısmına gelmiyordu %40ı kalıyordu.)

    radyatör ve sıcak soguk düğmesinden sonra motor ısınmışsa aracın içi fırın gibi oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sadece Sürücü -- 13 Ocak 2013; 12:23:07 >




  • ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM DENEYECEĞİM. İLK ÖNCE RADYÖTÖRDEKİ SU MİKTARINI KONTROL EDEYİM. HATTA DOLDURAYIM AĞZINA KADAR. BAKALIM DEĞİŞME OLACAKMI.
    SICAKLIK AYAR DÜĞMESİ SORUNSUZ GİBİ. BENCE SİZİN DEDİĞİNİZ GİBİ BİR ARIZA OLSA ARAÇTA, DÜĞMEYİ SOĞUK AYARIN SONUNA GETİREMEYİZ BİRAZ FARK KALMASI GEREKMEZ Mİ ? ÇÜNKÜ KAYMIŞ YA SICAK TARAFINA.
  • evet fark kalıyordu. sorun yoksa, sıcaklık ayar kısmının bütün bölümlerine hareket ediyor düğme.

    Bu arada arıtılmış su, hatta antifriz koymakta fayda var. çok eksik yoksa direkt antifriz ile doldurmak lazım. ayrıca su döngüsünde bir sıkıntı var mı onu kontrol ettirin benim başıma gelen buydu mesela... şimdi hiçbir sıkıntım yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: carpocalypse

    Merhabalar. 2004 hyundai getz 1.3 gls benzinli aracım var. Aracın klimasında yazın herhangi bir problem yaşamadım. Fakat kışın klimada da kalorifer sisteminde de düğmede sıcağı çevirmeme rağmen tam sıcak vermiyor. Sebebi sizce ne olabilir?

    Kışın ısınmak için klimayı açmamanız gerekiyor. Eğer kaloriferiniz iyi ısıtmıyorsa önce kalorifer musluğuna baktırmalısınız. Saygılar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.