Şimdi Ara

Lag sorunu(internet lagi değil)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar. aylardır çözemediğim bi lag problemim var. bilgisayarda fazla oyun oynayan biri değilim. hatta bilgisayarda oynadığım tek oyun var o da haxball. en sonunda konu açıp fikir almaya karar verdim. lagin tanımını yapmaya gerek yok tabii ama şöyle özetleyeyim: oyuncuyu yukarı doğru hareket ettirirken sağa ya da sola dönmek istediğimde direkt olarak yön değiştirmesi gerekirken yaklaşık 100ms bi süre daha bıraktığım yönde ilerlemeye devam ediyor. tabi haxball sürekli hareket gerektiren ve reflekslere dayalı bi oyun olduğu için oyun zevki ve kalitesi inanılmaz düşüyor.

sistemim şöyle(haxball'un ne sisteme ihtiyacı varsa artık)

işletim sistemi: w7 starter
    anakart: gigabyte ga g41m-combo
    ekran kartı: ati radeon hd 5670
    işlemci: pentium(rd) dual-core e6300 2.80ghz
    ram: 2 gb

denediğim çözüm yöntemleri şunlar:
    -farklı klavyeler denedim (hepsi kablolu, hem usb hem ps/2)
    -klavye hızı en üst seviyede
    -yapışkan tuşlar kapalı
    -ati hotkey poller kapalı
    -usb kaynaklı bi lag olması ihtimaline karşı usb 2.0 pci kart taktım
    -format atıp bütün driverları güncelledim
    -farklı windows sürümleri denedim
    -eski sürüm driverları denedim
    -flash playerın binbir çeşit sürümünü denedim(bu arada pepperflashdan kaynaklanan lag ile alakası yok bunun)
    -farklı tarayıcılar denedim
    -binbir türlü catalyst control center ayarı denedim
    -eski ekran kartımı(ati radeon hd 4300) hd 5670le değiştirdim
    -500wlık yeni bi psu bağladım

hiçbirinin en ufak şekilde faydası olmadı. bu arada sorun 4-5 ayda bi kendi kendine düzelip tekrar eski haline dönüyor.

ayrıca aynı problem şu bilgisayarda da yaşanıyor(yeni)http://www.eksenbilgisayar.com/store/ProductDetails.aspx?productid=95606

internette başka çözüm yöntemi kalmadı hepsini denedim :) belki atladığm bi nokta vardır yardımcı olursanız sevinirim.

• odayı kuran adamda lag olabilir o lag da sana yansır bütün odalardamı sorun yaşıyorsun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Irou

odayı kuran adamda lag olabilir o lag da sana yansır bütün odalardamı sorun yaşıyorsun?

o tür bi lag değil odayı kendim kursam da oyuncum geç tepki veriyor. yoksa pingim alman odalarında bile en fazla 100 oluyor.
  • hocam o kadar şey yapmışsınız bide farklı tarayıcı deneyiniz tabi ne faydası olursa bendede olmuştu böyle bir durum adam kayıp gidiyor sen bıraksanda çok sinir bozucu bir şey bende kendiliğinden düzelmişti
  • Linki verdiğin bilgisayarda da yaşanıyorsa donanımsal değil demektir. Ben de merak ettim takipteyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayrı bir konu açmayım .

Bendede şöyle bir sorun var. oyuna girdikten belli bir süre sonra oyunu oynarken 1,5-2 bazen 2,5 dk sonra lag hızla yükseliyor 68/68 pingle başladığım odada 650/1000 gibi rakamlara çıkıyorum ve oynanmaz hale geliyor anlık değil kalıcı olarak yüksek kalıyor. sonra herşeyi kapatıp baştn oyuna girsem yine başta gayet temiz başlıyor ve belli bir süre sonra aynı şekilde yükseliyor.

Ve bir anda değil kademe kademe 200 //300 /400 /500 şeklinde yükseliyor.

Daha evvelde aynı problemi yaşamış ve sırf haxball için opera kurmuştum. flash versiyonlarıyla filan uğraşmıştım ama ne yaptımı hatırlamıyorum.

süper bir net bağlantım olmasada . (8mbit) ben uzun zamandır bu oyunu oynarım .

Düzenli şekilde sanki bardağın dolup taşması gibi 2 dk da lag başlaması enteresan.

adını ilk defa duyduğum browserlar filan deniyorum :D .olmuyor.

Sorunu bilmiyorsanız bile . bana doğru flash ve tarayıcı kombinasyonu kullandığımdan nasıl emin olabileceğim konusunda yardımcı olursanız sevinirim.

xp-opera-firefox-chrome mevcut . kenardaki reklamı ad-block yada operadaki turbo fonksiyonu ile kapatıyorum.

fps : 30 hardware : kapalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi electrotrash -- 27 Nisan 2013; 18:34:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Şekilsiniz ya

hocam o kadar şey yapmışsınız bide farklı tarayıcı deneyiniz tabi ne faydası olursa bendede olmuştu böyle bir durum adam kayıp gidiyor sen bıraksanda çok sinir bozucu bir şey bende kendiliğinden düzelmişti

denemediğim tarayıcı ve flash player sürümü kalmadı..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TurkNet'teki Yüksek Ping Sorunu
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sorunu hala çözmüş değilim ama sorunun kaynağını bulmuş olma ihtimalim var. ne kadar alakalı bilmiyorum ama windows sorun gidericiyi çalıştırdığımda "donanım değişiklikleri algılanmamış olabilir - algılandı" şeklinde bi uyarı alıyorum. ama sorun gidericide bunun bi çözümü de yok. bilgisayardaki sorunları ayrıntılı şekilde gösterebilen bi program var mıdır acaba? bu arada klavye ve farenin driverını kaldırıp denedim uyarı düzelmedi. usb driverlarını kaldırıp tekrar yüklemek de fayda etmedi. ayrıca yukarıda linkini verdiğim 2. bilgisayarda da aynı uyarı çıkıyor. bütün bilgisayarlarda mı bu hatayı veriyor yoksa sadece bu 2 bilgisayara mı özgü o da ayrı mesele tabi :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.