Şimdi Ara

L-R kanalları tek hoparlörde birleştirmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam.Şekil biraz karmaşık oldu.Yapmak istediğim şudur.
    Bir stereo ses kaynağı var.Sağ sol hoparlörlere ses gidiyor.Ama bu sisteme bir üçüncü hoparlör bağlamak istiyorum.BU hoparlöre hem sağ hem sol hoparlöre giden sinyaller gitsin.Ama diğer hoparlörlerdeki stereo bozulmasın.
    Bunu şekildeki gibi bağlantıyla ve 3. hoparlöre giden L + ve R + ya diyot koymak suretiyle yapabileceğimi düşündüm.Böylece sağ kanaldan gelen sinyal hoparlöre ulaşacak ama sol kanala karışmayacak.Aynı şey sol kanal için de geçerli.
    Sizce doğru mudur? Önerileriniz nelerdir.Koyulacak diyot nasıl birşey olmalıdır (adı, numarası)

RESİM BURADA

• Ben anlayamadım yazdığınızı.Zaten asıl amacım sub woofer koymak değil.3ncü bir hoparlörü başka bir odaya yerleştirmek.(iki hoparlörden stereo dinlemek yerine şartlar nedeniyle tek hoparlör koyacağım ve L-R kanallarıda duyulsun istiyorum)

Ses sinyali bilgisayar line outtan L-R stereo çıkacak,Önce bilgisayarın yanı başındaki anfili stereo hoparlöre gidecek.Ona paralel olarak mutfaktaki tek (mono) anfili hoparlöre gidecek.
    Benim şemadaki diyot koyduğum yerlere 39k direnç koymam mı gerekiyor. Sonrasında Bass refleks çıkış katı ile çıkmak yerine anfili hoparlöre çıkacağım.
    Doğru mudur?

+diyelim bass wofer eklemek istedim, benim şemadaki diyotların yerine mi 39 k direnç koyacağım.
    bass refleks çıkış katı için basit bir devre şeması uygun ve ucuz hoparlör tavsiyesinde bulunur musunuz.

• R1, R3 10K Pot
    R2, R4 100K 1/4 W
    C1, C2, 0.1uF kutupsuz

bu şemayı kullanın
  • şema vermişsiniz sağolun, bu benim istediğim şeyi mi gerçekleştirecek.Yoksa şu bass woofer için mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaansoy -- 9 Mayıs 2010; 21:32:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaansoy

şema vermişsiniz sağolun, bu benim istediğim şeyi mi gerçekleştirecek.

evet. hatta potansiyometreler ile kanalların kazancını ayarlabilirsiniz. ses az gelirse r2 / r4 dirençerini iptal edebilirsiniz.
  • teşekkürler.potansları kullanmadan yapsam olur mu acaba.Buradaki devre elemanlarının (kondansatörlerin) görevlerini (devrede bulunuş sebeplerini ) açıklayabilir misiniz.Biraz ayrıntı olursa sevinirim.Öğrenmek açısından soruyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaansoy -- 9 Mayıs 2010; 21:47:47 >
  • command_4 arkadaşım.Öneriniz için teşekkür ederim ama ufak bir açıklama istemiştim.Cevap yazmadınız.Merak ettim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şemada neden kondansatör olduğunun yanıtını dilim döndüğünce ben vereyim.

Bu kondansatör koyma işi "devrelerin DC bağımlılıklarını ortadan kaldırmak için" şeklinde açıklanır. Yani ses sinyalinin geldiği devreyle sonraki devrenin arasına kondansatör koyarak iki devre arasındaki güç alışverişi en aza (pratikte sıfıra) indirilerek yalnızca sinyal iletimini sağlanır.
    Benim bildiğim kadarıyla böyle ama eksik ya da yanlışlar varsa lütfen düzeltin.
  • Selamlar.
    Kardeşim , L ve R kanal hoparlör çıkışlarına birer hoparlör bağlı iken , hem sağ hem de sol kanalı aynı anda dinleyebileceğin bir pasif hoparlörü ( içerisinde amplifikatörü olmayan !!! yani ) , kanalları etkilemeden bağlayamazsınız.
    Yukarıdaki devredeki kondansatör direnç pot değerleri ile kulaklık hoparlörü dahi çalışmaz. Değil ki büyükçe bir hoparlör şöye 3 - 5 Watt lık mesela !
    Bu durumda :
    Ya basit de olsa bir amplifikatör ilave ederek hoparlör bağlayabilirsiniz , ya da bir ilave hoparlör bağlanamaz asıl L+R seslerini ve hatta amplifikatörünüzü bozmadan !
    Saygılar.
  • Merhabalar.
    Sayın kenakord08 bey. Sizin anlatmak istediğinizi ben gayet iyi anladım. Ancak arkadaşımız direkt olarak pasif bir hoparlörü bağlamak istiyor diye düşünerek cevabımı yazmıştım. Ancak tüm cevapları okuduğumda , mono amplifikatörlü bir hoparlör bağlayacağını farkettim.
    Bu arada , foruma yaptığınız katkılar için de sizi ayrıca tebrik ederiz.
    SAYGILAR.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi untayk -- 28 Mayıs 2010; 1:31:09 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.