Şimdi Ara

L'HOSPİTAL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
1
Favori
768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • limitteki belirsizlik kısımlarını eşleniğiyle çarpmak falan eziyet oluyor gerek var mıdır yine de limitten de öğrenmeye yoksa her zaman çıkar mı türevden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeonardoSnart -- 8 Nisan 2016; 19:57:12 >

• 0/0 ve sonsuz/sonsuzda türevle yapabilirsin.Bence limitlede türevlede yapılışını öğren zararı yok soruya göre kolay geleni yaparsın.
  • Boşuna limit diye bi konu yok bazen işini gerçekten kolaylaştıriyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında tüm limiti türevden çözersin ama hepsini 0/0 veya sonsuz/sonsuza çevirmen lazım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazen L'hospital daha çok uğraştırır. Öyle bi soru sorar ki türeve bulaşırsan en az 3 4 dakikanı yer. O yüzden öğrenmek gerekli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen sene aynı soruyu ben sormuştum forumda.

Sen iki konuyu da iyice öğren diyorum.
  • Şöyle olur, 0/0 belirsizliği vardır ama pay ya da paydada köklü bi ifade vardır, sen bunun türevini ne kadar alırsan al o köklü ifade hep paydaya geçecek ve 0 yapman gereken değeri koyarsan belirsiz olacak.Yani lopitali kullanamayacaksın, ben tek sorunu burada görüyorum.Onun dışında geriye kalan bütün 0/0 ve sonsuz/sonsuz belirsizlikleri lopitalden geliyor, ama dediğim gibi köklü ifadelerde o kök hep paydaya geçecek türev alırsak.Orada patlıyoruz, sadece bunlarda eşlenikle çarpmamız lazım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    n/a
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • eüzerixinintegrali kullanıcısına yanıt
    sonsuz/sonsuz veya 0/0 belirsizliği olduktan sonra köklü olup olmaması far etmez her zaman çıkıyor. Şuana kadar çıkmayanını görmedim
  • berkaylg B kullanıcısına yanıt
    limit x giderken 0+'ya kök içinde 1-cos4x / sin4x'i lopitalden dener misin bi, ben çıkaramadım.Köklü sayılarda ifade paydaya gelince yapamıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eüzerixinintegrali -- 8 Nisan 2016; 23:11:26 >
  • 0/0 veya sonsuz / sonsuz durumlarında L'Hospital kullanılır. Geriye kalanlar (0.sonsuz, 1 üzeri sonsuz, 0 üzeri 0, sonsuz üzeri 0) 0/0 veya sonsuz/sonsuza benzetilerek L'Hospital den yapılabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eüzerixinintegrali

limit x giderken 0+'ya kök içinde 1-cos4x / sin4x'i lopitalden dener misin bi, ben çıkaramadım.Köklü sayılarda ifade paydaya gelince yapamıyorum

cos4x yerine 1-2sin^2(2x) yazarsan belirsizlik ortadan kalkacak sanırım. Tam bakmadım ama kalkıyor gibi
  • SayisalMan kullanıcısına yanıt
    Oradan geliyor evet, ben beğenmiştim soruyu.Ama lopitalden çıkmıyor yani her belirsizlik onu demek istedim arkadaşa :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.