Şimdi Ara

KYK Yurt saçmalığı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
0
Favori
6.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MechaZix

    Sınav zekayı ölçmüyor, 120tyt 80ayt yapan aynştayn olmuyor vs vs. Peki iyi sıralama ile kötü sıralama arasında ne fark var?Geçin bu avuntuları iyi sıralama yapanın bi artısı var ki iyi sıralama yapmış sanki ösym adayların ismine bakıp bi 1.olsun şu sonuncu olsun diyor
    Yav kardeşim iyi yapan insanların ailelerinin durumu iyi belkide o sıralamayı yaptı ailesi her türlü yurt bulur okutur onu zaten zengin ailesi varsa özel okullarda okuduysa o sonucuda yapsın zaten sorun şu adam hakkaride van da okuyor kendi parasını kazanıyor gariban ekmeğini taştan çıkartıyor ve 100 bin falan yapıyor ankaraya istanbula gidicem hayalim var diyor şimdi devlet bu çocuğa yardım etmesin mi ? Sosyal devletin amacı ne peki ? Şimdi dersin ki ben zenginleri demedim 10 bin yapan orta halli aileleri dedim onuda ösym adıyla bulamıyor malesef kusura bakmıycaksın yok 10 bin yaptım zekiyim öncelik benim olsun ehe diye bişey yok bu ülkede zaten 10 bin yapmayı başarmışlar işte diyosunuzya sınav zekayı ölçüyor diye o kadar zeki olduklarına göre bi yurtta bulurlar kendilerine sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İyi yapana oynasınlar her şey iyi yapana çıksın demiyorum ama en azından yurt için böyle olmalı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CoolSnow kullanıcısına yanıt
    Hocam saçmalama neden en başarısızı önce yerleştirsinler o da çalışsaydı daha yüksek puan yapardı maddi durumu iyi olanlar genelde daha başarılı oluyor ancak maddi durumu kötü olan birçok başarılı kişi var maddi durumu kötü olup 1 milyona giren adama da bence yurt çıkmamalı neden ders çalışmamış ona çıkarsa çalışanlara haksızlık olmaz mı?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam dedikleriniz aynı şeye denk gelmiyor mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • okuduğunu anlamayan ne kadar çok insan var adam "ailesinin geliri 3-4 asgari ücretten fazla olmadıkça" demiş hala gelip 2000 tl maaş alan vs diye örnek veriyorlar amaç popülizm
  • 1895. sıradayım kalacak yerim yok. Yurdun çıkmaması için bir neden de görmüyorum maddi olanaklara göre.YKSde sayısal 27bin yapmıştım dediğiniz gibi olsaydı keşke ama bu ülkede her şey oluyor, kykda bile torpil dönüyorsa çok yazık.Hakedenlerin, ihtiyacı olanların hakkını yiyenlere Allah hayrını göstermesin diyorum başka bir şey demiyorum..
  • Hopelesss kullanıcısına yanıt
    evet 100 bin yapan adam bir zahmet okumasın herkes okumak zorunda değil.
  • Arkadaşlar abartmayın ya bu sınavda iyi sıralama yapanlar ülkeyi kalkındıracak ötekiler bir şeye yaramayacak mı?
    İyi sıralama yapmayı da üstünlük görmeyin sınava isteyen istediği kadar giriyor ve farklı farklı sıralamalar yapıyor, 100 bindeki çalışmamıştır bir daha girer 20 bin olur şimdi bu adam 20 bin olunca parlak bir beyin haline mi geliyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kyk yurtları üniversite öğrencileri için var ve her üniversite öğrencisinin bu yurtları kullanma hakkı var ister 1. olsun ister 1 milyonuncu. Ha bu sıralamarda üniversitelerin alım yapmasını beğenmiyorsan bu başka mesele. Ama dediğim gibi sıralama ne olursa olsun bu yurtlar üniversite öğrencilerinin hakkı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shanks0 -- 29 Ağustos 2019; 20:39:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siralamayla üniversite kazaniyorsun hocam. Bu siralamalara fazla anlam yuklemeyin. Barinma tamamen maddi durumla alakalidir. Ogrencinin barinma ihtiyacini yks siralamasina gore dagitmak cok absurt olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Görende kyk yurtlarının çok güzel olduğunu sanacak herkesin amacı bir kaç ay kalıp iki üç arkadaş yapıp eve çıkmak Bir kaç aya kalmaz yedek sırası su gibi akıyor. Maddi durumu iyi olan veya ortalama durumu olanlar bence hiç kyk bulaşmayın yarı özel, özel yurtlar ve apartlar daha iyi ve kaliteli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erenyilmaztr -- 29 Ağustos 2019; 21:57:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • caneycaney kullanıcısına yanıt
    Bu gerçek mi? 100 bin diye küçümsediğiniz kişi. İlerde hemşire olup hayatınızı kurtaracak. Can çekişerken de sen 100k sın elleme beni şerefimle ölürüm dersiniz:d

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Puantum kullanıcısına yanıt
    Hakaret etmeden tartışılması için açtım konuyu lütfen düzgün şekilde görüşünü yaz karşı görüşü olan olursa o cevaplasın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • caneycaney kullanıcısına yanıt
    Bu akılla seni değil 100k 300k ya giren adam altında çalıştırır. Sınavı hayat zannediyorsunuz ama değil o işler öyle.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • MechaZix M kullanıcısına yanıt
    Yurt konusunda başarısından ziyade , Şehir dışından gelip Devlet üniversitelerinde okuyan öğrencilere verilmeli. Özele giden öğrencilerin yüzde 75 i durumu orta ve üst seviyedekiler oluşturuyor. İkincisi Şehit veya gazi çocuğu olup da durumu kötü ise kesinlikle öncelikli olmalı.Ve Erkek yurtları kapasitesi kızlarınkinden neredeyse 1/5 i oluşturuyor. Ben devlette 1 hafta kaldım Sarılık geçirdim ve bir daha kalmayacağıma dair yeminim var. Bu kadar bakımsız ve pis olamazlar. Ucuz olması vs iyi ama hijyenik açısından kalacaklara hiç önermem. Hele tek başına yetişmiş kalabalık görmeyen birisi için çok zor. Yarı Özel yurtlar çoğalmalı. Yurt yerleştirmelerde bile torpil dönüyor.

    Dediğin önermen bir nevi mantıklı , iş getirmeyecek bölümlerden öğrenci alınmaması gerekiyor. Ama bu dediğin olursa Kontenjandan İngilizce Tercümanlık , Hukuk ve Tıp öğrencilerin dışında ilk 5k yı oluşturan mühendislikler vs düşünürsek fırsat eşitsizliği yaratmış olur. Şöyle olabilir : Devlet bölümlere göre yurt açabilir ve sadece onlardan oluşmasını isteyebilir ki bu çok zor. Burada Gençlik ve Spor Bakanlığının Milli Eğitimle işbirliği Yapıp Özel Yurtlara Tavan Fiyat uygulaması getirmesi şart. Gerçekten En pahalı yurtlar İstanbul'da. 800 e de var 3000'e de var aylık olarak yurtlar ( 6 Kişilik vs 1 Kişilik) . Devlet Yurdundan maximum sadece 2-3 kat pahalı olması gerekiyor.




  • ayyy kıyamam sana ya hemşire mi benim hayatımı kurtaracak?
  • ben unumu eledim eleğimi astım aslanım zaten sen git üniversiteni kazanmana bak.
  • caneycaney kullanıcısına yanıt
    Ben kazanırım veya kazanamam,bunun önemi yok. Ama sırf insanlara bu sebepten dolayı önyargı ile yaklaşmak olmuyor ya.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • caneycaney kullanıcısına yanıt
    Evet o kurtaracak :). Doktordan önce hemşire hazırlar her şeyini . Sana ilk müdahalede bulunan att dir buna da bilmiyosan öğren artık her şey sınavla olmuyor demek:d

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.