Şimdi Ara

KYK YURDUNDA İLK GECEM YARDIM (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
114
Cevap
1
Favori
4.952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • çok teşekkürler hocam tavsiyeleriniz için. bilgisayar mühendisliği okuyorum. dediğiniz gibi yurtta pek takılmazsam geçer gibi ama gece kafami yastığa koyunca gözyaşları akmaya basliyor. yarın okul açılınca daha farklı olur umarım her şey.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

1 ay süre tanı kendine, insanlara hemen güvenme. İlk aylar cicim ayı misali herkesin iyi yönlerini gösterdiği zamanlar. Sonrasında iyi kötü belli olur.

• Aynı hisleri ben de yaşadım. Tek fark apartta yalnız kalmıştım. 2016'da gitmiştim. 1 hafta içinde yavaş yavaş geçiyor bu hisler. Ancak şöyle bir durum var. Gelecekte iş,evlenme,farklı şehirlerde ya da farklı bir ülkede yaşama durumlarında bu hisler tekrar edebiliyor. Çünkü konfor alanı denen şeyin içine düşme ve oraya alışma gibi durumların olabilir. Hayatta risk almaktan korkma durumuyla bile bağlı olabilir.

• byAndroid kullanıcısına yanıt

aynen öyle hocam

hocam tek yaşasam keske ben de kaygılar biraz daha azalmış olurdu. tabii ki 19 yıldır ailemle el bebek gül bebek yaşiyordum. dediğiniz gibi konfor alanı dışına çıkınca sıkıntı başlıyor

sıralamama göre gidebilecegim en mantikli şehirdi hocam konya kırıkkale Kütahya karabük de geliyordu ama burayı tercih ettim

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

bilgisayar mühendisliği hocam

biliyor musunuz tek dileğim bu şu anda umarım öyle olur dediğiniz gerçekleşir hocam

• Hayata odaklan. Yani herkes er ya da geç alışıyor. Burada önemli olan bu süreci ne kadar zorlastirip zorlaştırmayacagin. Üniversiteye odaklqn, arkadaş çevresi oluşturmaya odaklan, hocalari tanimaya odaklan.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Echoés kullanıcısına yanıt

inşallah öyle olur hocam

hocam 3.günüm. bugün okul basladı. oda arkadaşım 3.sinif baya destek oldu bana ilk gecemde cumartesi maç izlemeye götürdü beni kafam dağılsın diye. çok kafa dengi birçok ortak yönümüz var ancak onun da belli bı çevresi arkadaşları var tabi.. hala kafama uyan birini bulamadım.

Orijinalden alıntı: sinok23

hocam 3.günüm. bugün okul basladı. oda arkadaşım 3.sinif baya destek oldu bana ilk gecemde cumartesi maç izlemeye götürdü beni kafam dağılsın diye. çok kafa dengi birçok ortak yönümüz var ancak onun da belli bı çevresi arkadaşları var tabi.. hala kafama uyan birini bulamadım.

O kisiyi hiçbir zaman bulamayabilirsin de bulabilirsin de. Orada beklentin bu olmasin çünkü o kadar insan olmasina rağmen universitede kurulan arkadasliklar biraz garip. Arkadasin olur ama dostum diyeceğin insan cok zor cikar. Kafan da genelde tam uyusmaz, uyum sağlarsın sadece. Üniversitede arkadasliklar daha cok çıkar iliskisi odaklidir. Biraz da oyle olmak zorunda. Hayatin provasi orada basliyor. Cok farkli cikar iliskileri olabilir. Daha sonrasinda bunlar acayip can ciğer dediklerin bir bakmissin birbirlerine dusman kesilmisler. Bunlar husumetli dediklerin bir bakmissin yan yana kol kola. O yüzden kimsenin yaninda başkası hakkinda -varsa- olumsuz fikirlerini cok ortaya koyma. Herkesle anlasmaya bak. Kimseyle arayi bozma. Git saril demiyorum ama en azindan merhaban olsun. Ilk günler büyük gruplasmalar görülür genelde. Aylar gectikce ikili üçlü arkadas gruplarina kadar düşer. Hatta bireysellesmeler de başlar. O oda arkadasinla iyi gecinmeye bak. Onun arkadas cevresini edinirsin. Kendi bölümünden üst siniflardan birini bulabilirsen cok ise yarar ders notlari bulabilirsin, hocalar hakkinda bilgi alirsin. Hocalari tanimak cok önemli. Sinavlarda ve derslerde cok büyük avantaj sağlar. Nasil soru sorar, nereden sorar, neleri sevmez, neleri sever vs. Çünkü bazi hocalar gelecek şu kitaptan sorumlusunuz diyecek mesela. Koskaca kitabin hangi yerine calisacagim diye kafayi yiyebilirsin.

• BF.Skinner kullanıcısına yanıt

hocam kesinlikle çok haklısınız tesekkür ederim size. evet dediğiniz gibi herkesle arayı iyi tutmaya çalışıyorum. iyi kötü merhabam var yani. üst sınıflardan birini henüz bulamadım. henüz her şey çok yeni bugün başladık zaten. benim isteğim hani şöyle 3-5 kişi de olsa birbirine bağlı mizah anlayışı benimkine uyan güzel bir arkadaş grubu kurmak. yeri gelir beraber ders çalışırız yeri gelir egleniriz. tabi bu da zaman alacak biraz galiba. dediğiniz gibi bugün bizim siniftan 10 kişi bı mekana yemek yemeye gitti. çoklu gruplasmalar var şu an

Orijinalden alıntı: sinok23

hocam kesinlikle çok haklısınız tesekkür ederim size. evet dediğiniz gibi herkesle arayı iyi tutmaya çalışıyorum. iyi kötü merhabam var yani. üst sınıflardan birini henüz bulamadım. henüz her şey çok yeni bugün başladık zaten. benim isteğim hani şöyle 3-5 kişi de olsa birbirine bağlı mizah anlayışı benimkine uyan güzel bir arkadaş grubu kurmak. yeri gelir beraber ders çalışırız yeri gelir egleniriz. tabi bu da zaman alacak biraz galiba. dediğiniz gibi bugün bizim siniftan 10 kişi bı mekana yemek yemeye gitti. çoklu gruplasmalar var şu an

Sevgilin var mi bilmiyorum ama yoksa kesinlikle sevgili yap. Unide sevgili yapmak arkadas edinmekten daha kolay.

• Oda arkadaşlarına bağlı her şey. İyilerse mükemmel eğlenceli geçer. Kötülerse geçmiş olsun. Eğlenmeye bak. Ailenden kopup yalnız kararlar almaya başladığın evredesin. İlla ki afallayacaksın ancak hayata alışmaya başlıyorsun. Baba ocağındaki gibi konforlu olmayacaksın ama kötü de değildir KYK. Üniversite hayatımın 1.5 yılı KYK'da geçti.

Kimseyle kavga etme. En büyük düşmanın başkalarıyla ters düşmek olacaktır. Anlaşmaya bak. Tabii bu, hayatın her evresi için de bu şekilde olacak. Çalışma hayatın için de geçerli bu durum.

Velhasıl, üniversite kazanmışsın. Sosyal ol, arkadaş edin. Gez, dolaş, eğlen. Derslerden kalmamaya çalış. Bir de ne yaparsan yap okulunu uzatma. Vize ve final haftalarına önem ver.

Güncelleme: KYK yurdunda yaşadım. Mezun oldum ve çalışmaya başladım. Birkaç yıl içinde de İstanbul'da kendi evime çıktım. Kendine hedef koy ve hedeflerini tutturmaya bak. İşine gücüne önem verdiğinde para kazanırsın ve hayatını kazandığın paraya göre yönlendirebilirsin. Çok sosyal olursan o anı çok eğlenceli yaşarsın ama geleceğe dair elinde herhangi bir şey olmaz. Hedeflerine göre vaktini nasıl harcayacağına iyi karar ver.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canmustu -- 2 Ekim 2023; 21:19:7 >
    i9 13900k / Corsair H150 / Asus TUF B450 Pro / MSI RTX 4080 Trio / Corsair 2x16GB 6000MHz/ Samsung 970 Evo 1TB / Thermaltake View 51 / Corsair RM850 / Logitech G Pro / SteelSeries Qck+ / SteelSeries Arctis 5 2019

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.